Tycker du som jag att det svåraste under grillsäsongen är att hitta på smarriga tillbehör till proteinet man lägger på grillen? Om så är fallet kommer här fyra förslag från mig.
Först ut är min absoluta favorit så här i färskpotatistider. Smaklig spis! /Å
Varm färskpotatissallad med italienska influenser
4-6 pers
1 kg nykokt färskpotatis
4 msk olivolja
2 msk smör
4-5 vitlöksklyftor
1/2 rödlök
10 körsbärstomater
0.5 dl rostade pinjenötter
1/2 citron
1/2 kruka basilika
Svartpeppar och salt
Gör så här: Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Dela potatisen i mindre bitar, tryck ut dem i stekpannan och stek tills potatisen är varm och har fått en liten stekyta. Skiva rödlök och körsbärstomaterna, hacka vitlök och basilika. Blanda ner härligheten i potatisen innan du kryddar med salt, peppar, pinjenötter och river skalet av en halv citron över.
Ett annat supergott tillbehör är Pinsa. Ett sorts bröd du oftast hittar i köttdisken och bakar klart hemma.
Pinsa med mozzarella och basilika
4-6 pers
2 paket pinsa
1/2 dl olivolja
2 paket mozzarella
1/2 kruka basilika
20 körsbärstomater
Salt och svartpeppar
Gör så här: Lätt som en plätt gräddar du pinsan i ca 200 grader i 10 minuter med smulad mozzarella och olivolja. Toppa därefter pinsan med t ex soltorkade eller färska körsbärstomater och basilika. Krydda med salt och peppar. Njut.
På tal om ost älskar jag den i alla dess former och om du inte testat att grilla fetaost är det sannerligen dax!
Grillad fetaost med timjan
4-6 pers
300 g fetaost
2 tsk chiliflakes
2 msk olivolja
1/2 kruka timjan
1 msk flytande honung
Gör så här: Lägg fetaosten mitt på ett aluminiumfolieark. Ringla över olivolja och krydda med timjan och chiliflakes. Vik ihop aluminiumfolien till paket med fetaost och grilla ca 10 minuter. Ringla över flytande honung innan servering.
För den som försöker hålla ner kalori- och/eller kolhydratintaget vill jag tipsa om min shiratakasallad. Shirataki (eller konjaksnudlar) hittar du på den asiatiska hyllan och det finfina med shirataki är att de bara innehåller typ 10 kalorier per 100 gram och nära noll gram kolhydrater!
Het shiratakisallad med sparris
4-6 pers
3 paket shiratakinudlar
4 msk sesamolja
3 msk sambal oelek
3 msk japansk soya
4-6 vitlöksklyftor
1 msk sesamfrön
1 burk vit sparris
1 vårlök
6 körsbärstomater
Romansallad
Gör så här: Skölj nudlarna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag. Hacka vitlök och fräs den i en stor stekpanna/wokpanna tillsammans med sambal oelek. Torka av nudlarna med hushållspapper och tillsätt dem till vitlöksfräset. Tillsätt soya och fräs på tills det inte är någon vätska kvar. Servera med krispig romansallad och sparris. Toppa med sesamfrön, körsbärstomater och vårlök.
Till de här goda tillbehören grillade jag kamben och salsiccia. Men det är en annan historia. Smaklig spis! //Å
Ps. Fler goda tillbehör hittar du HÄR.
Gud så mycket gott!
Jajjemän!❤️
Åh så smarriga recept 🙂 Blir fetaosten rinnig eller håller den ihop? Tack för dina bra tips och att du får en bra dag!
Fetaosten håller ihop! Sååå gott!
Kram Å
Allt ser jättegott ut. Tack för dina tips , Shiratakisallad ska jag testa i helgen tillsammans med kyckling.
Tack för en fin blogg, har följt dig ett par år nu. Ha en jättefin onsdag.
Tack snälla för dina fina ord. Hoppas du kommer gilla salladen. Kram Å
Godmorgon Åsa, håller med dig det svåraste är att variera tillbehören. Ofta blir det att karlarna står vid grillen och tar en öl hehe… Var hamnar man själv, i köket och skall fixa tillbehör och såser. Skall absolut testa dina förslag, tack. Har en rätt till dig som är så fräsch till grillat.
Ta ett isbergsalladshuvud och dela på mitten, lägg snittytan nedåt och banka på med knytnäven, det skall bli lite sönderslagen och saftigt. Lägg på ett fat och salta och peppra. Riv skalet på en citron över och tryck ut saften av en halv. Oväntat gott för att vara så enkelt, kram Eva
TACK, det måste testas! Kram
Vilken fin ny header!
TACK snälla! Så glad jag blir. Kram
Hur gick det med knölen?
Mammografi och ultraljud imorgon…