19 maj, 2024

Bajs

Helgen har präglats av bajs, solsken, bajs, arbete, bajs, ryggskott, bajs, samarbete och bajs.
Som du säkert förstår är det tyvärr bajs som har fått mest utrymme och med bajs menar jag de objudna trädgårdsgästerna som dyker upp på Sjöfällan varje morgon för att bajsa ner vår gräsmatta!

Inte nog med att dessa äckliga fjäderfän fullständigt pepprar vår trädgård med bajskorvar. De skränar dessutom så att det är fullständigt omöjligt att sova från klockan fyra på morgonen, vilket är värre än ryggskottet jag dragits med hela helgen. Vilket inte säger lite! Behöver jag tillägga att jag avskyr Canada gäss?!

Något jag däremot inte avskyr är alla fantastiska människor som hjälpt oss på Sjöfällan i helgen eftersom Mr X fortfarande är lite invalido efter skoterolyckan i våras. TACK Markus och lillebror för hjälpen med bryggan som tog mycket stryk av isen i vintras!

Tack än en gång SnyggBrorsan för att du lät dig iklädas torrdräkt för att kunna undersöka skadorna på bryggan från vattnet. Och ja du leder därmed “årets första dopp” tävling…

Tack Tim för att du polerade upp “lillebåten” så fint och hjälpte oss sjösätta henne!

Sist och minst… tack Molly för mysigt tjejhäng hela helgen.

Slutligen… är det någon som har ett generalknep för att bli av med bajsfabriken? Jag tror verkligen vi har testat allt utom att handgripligen strypa dem. Kram Å

8 Kommentarer

 1. jordgubbe67@hotmail.com'

  Sätta upp fågelskrämmor?

  Svara
 2. anki_goran@hotmail.com'

  Testa med att sätta upp en konstgjord berguv eller rovfågel. Det brukar funka mot andra fåglar men kanadagässen kanske inte inser att det är en fiende dom ser utan tror det är en ny polare. Annars sätter du snyggbrorsan på bryggan så får han agera fågelskrämma 😁. Kram 🤗!

  Svara
 3. lemali07@outlook.com'

  Åh så tråkigt i den annars härliga miljön. Vi bor också vid en sjö med mycket canadagäss, men de går tack och lov inte upp till oss, utan längre bort där det är mer öppet och gräs. Kanske inte tycker om när det är lite lummigt . Ni kan sätta upp ett staket kanske, lågt men ändå så att de inte kommer över. De är ju ganska tunga.
  Kram

  Svara
 4. kat.gillberg@gmail.com'

  Usch det där är så trist! Och den som ev läser och tänker att lite fågelbajs är ett i-landsproblem fattar inte vilka jävla mängder bajs vi snackar om..!

  Svara
 5. anna.keijsner@gmail.com'

  Sätt upp ett lågt staket med galler av stål Funkar!

  Svara
  • Tack för tipset! Kram Å

   Svara
 6. linnex@gmail.com'

  Vad jar hänt med MrX? Blev han så pass skadad i fjällen? 🥺💙

  Svara
  • Ja… du vet väl hur karlar är… 😉

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Oroväckande högt

Har hintat lite om det på Instagram, när jag besökt vårdcentralen för egen räkning, mitt blodtryck är nämligen oroväckande högt. Och har varit så en längre tid. Eftersom det ligger i min natur att inte vädra fara förrän det är fara och färde har jag känt mig lugn i...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Bob och Bittan

Familjen har spontant utökats och berikats med Bob och Bittan efter en heroisk insats av SuperSyrrans son Tim. SnyggBrorsan är mer orolig för lamor och kameler än sin systers höga blodtryck men stolt över sonen Elwins prestationer. Dessutom är EPA-traktorn äntligen...

Läs mer

Livsstil

Nationaldagsgalopp

En underbart fin tradition jag har är att fira Nationaldagen på Gärdet på Kungliga Djurgården i Stockholm. Dagen till ära rids ett antal lopp i Nationaldagsgaloppen, inför i runda slängar ca 50 000 nationaldagsfirare, och det är en folkfest utan dess like! Visste...

Läs mer

Livsstil

Rösta för ett fritt och säkert Europa

Kära vän, här hemma är det fullt upp med kaniner, högt blodtryck och valarbete in i det sista. Däremellan har jag haft ett par fantastiska dagar i Stockholm men mer om det senare. För viktigast av allt just nu är såklart att du har röstat! Personligen brinner mitt...

Läs mer

Livsstil

Panik Adoption

Okej, det här är så typiskt mig. Fullständigt oplanerat men sannolikt meningen och bra till slut. Men jag tar tar det från början... Efter en fantastiskt rolig 50-årsfest OCH grabbfest med Tim & Co på Sjöfällan samma dygn var jag ganska sliten i lördags. Därför...

Läs mer

Livsstil

Liv och Död

Älskade, underbara, fantastiska vänner och bekanta! TACK för allt stöd och omtanke inför dagens tuttkoll! Får erkänna att jag inte var särskilt kaxig när jag parkerat bilen och begav mig mot Mammografi avdelningen på Växjö lasarett i eftermiddags. På något sätt har...

Läs mer

Livsstil

Får inte ihop det

Så här ligger det till. Just nu får jag inte ihop livet så bra. Min dementa mor tar galet mycket energi och jag är sjukt trött och orolig för den nya knölen i bröstet. Därför har det varit väldigt tyst här inne den senaste veckan. Men imorgon ska tutten undersökas...

Läs mer

Recept

Goda Grilltillbehör

Tycker du som jag att det svåraste under grillsäsongen är att hitta på smarriga tillbehör till proteinet man lägger på grillen? Om så är fallet kommer här fyra förslag från mig. Först ut är min absoluta favorit så här i färskpotatistider. Smaklig spis! /Å Varm...

Läs mer

Livsstil

Då flyttar vi igen

Vet du hur trött jag är på att flytta? På mindre än ett år har jag själv flyttat från Växjö till Ör och därefter vidare till föräldrahemmet i Lidnäs. I samma veva har jag dessutom flyttat min ömma moder från Lidnäs till en lägenhet i Moheda och så sent som igår...

Läs mer

Livsstil

Baby Reindeer

Det har nog inte undgått många att Netflix nyligen släppt en verklighetsbaserad miniserie som heter Baby Reindeer. Serien handlar om en relativt misslyckad komiker som blir stalkad av en kvinna som han bjudit på cola där han arbetar som bartender. Den vänligheten...

Läs mer