16 maj, 2024

Då flyttar vi igen

Vet du hur trött jag är på att flytta? På mindre än ett år har jag själv flyttat från Växjö till Ör och därefter vidare till föräldrahemmet i Lidnäs. I samma veva har jag dessutom flyttat min ömma moder från Lidnäs till en lägenhet i Moheda och så sent som igår till en annan lägenhet i Moheda.

Jag är så urbota trött på att bära, packa ner och packa upp så att jag vill kräkas! Men eftersom det inte löser några problem finns det bara en sak att göra. Och det är att kavla upp ärmarna, flytta igen och bita ihop.

Kan Alice 102 år gammal kan väl min mamma (och jag) också!

Saken är den att varken Alice, Anita eller mor hade något val. De lägenheterna de bott i på äldreboendet ska nämligen renoveras och därför var de tvungna att byta hus.

De senaste månaderna har därför bjudit på mycket oro och en hel del tårar men nu är Furulidens trio äntligen på plats  på samma våning och helt ärligt tror jag att flytten på sikt bara är av godo.

Mamma som älskar sol och ljus har äntligen fått en lägenhet med massor av ljusinsläpp och en inglasad altan som förlänger sommaren.

Det kommer bli bra, det vet jag. Men just nu är jag minst lika utmattad som Inga-Lill.

Stort tack till all fantastisk personal på Furuliden i Moheda. Ni är mina sanna vardagshjältar och med er hjälp hoppas jag min ömma moder snart kan titta på tv igen i sin mysiga lilla vrå och att gardinstängerna snart är på plats. Kram Å

2 Kommentarer

  1. anki_goran@hotmail.com'

    Det kommer att bli bra när det gått en tid och din mamma har kommit till ro. Det är mycket som snurrar och blir rörigt för henne men det lugnar sig. Lägenheten ser jättefin ut så hon kommer säkert att trivas där med sina kompisar runt omkring sig. Hoppas du får koppla av nu och njuta av det fantastiska vädret. Kram på dig 🤗.

    Svara
  2. mammamia74@hotmail.com'

    Du är helt fantastisk! Sådan kämpe med kärlek!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Oroväckande högt

Har hintat lite om det på Instagram, när jag besökt vårdcentralen för egen räkning, mitt blodtryck är nämligen oroväckande högt. Och har varit så en längre tid. Eftersom det ligger i min natur att inte vädra fara förrän det är fara och färde har jag känt mig lugn i...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Bob och Bittan

Familjen har spontant utökats och berikats med Bob och Bittan efter en heroisk insats av SuperSyrrans son Tim. SnyggBrorsan är mer orolig för lamor och kameler än sin systers höga blodtryck men stolt över sonen Elwins prestationer. Dessutom är EPA-traktorn äntligen...

Läs mer

Livsstil

Nationaldagsgalopp

En underbart fin tradition jag har är att fira Nationaldagen på Gärdet på Kungliga Djurgården i Stockholm. Dagen till ära rids ett antal lopp i Nationaldagsgaloppen, inför i runda slängar ca 50 000 nationaldagsfirare, och det är en folkfest utan dess like! Visste...

Läs mer

Livsstil

Rösta för ett fritt och säkert Europa

Kära vän, här hemma är det fullt upp med kaniner, högt blodtryck och valarbete in i det sista. Däremellan har jag haft ett par fantastiska dagar i Stockholm men mer om det senare. För viktigast av allt just nu är såklart att du har röstat! Personligen brinner mitt...

Läs mer

Livsstil

Panik Adoption

Okej, det här är så typiskt mig. Fullständigt oplanerat men sannolikt meningen och bra till slut. Men jag tar tar det från början... Efter en fantastiskt rolig 50-årsfest OCH grabbfest med Tim & Co på Sjöfällan samma dygn var jag ganska sliten i lördags. Därför...

Läs mer

Livsstil

Liv och Död

Älskade, underbara, fantastiska vänner och bekanta! TACK för allt stöd och omtanke inför dagens tuttkoll! Får erkänna att jag inte var särskilt kaxig när jag parkerat bilen och begav mig mot Mammografi avdelningen på Växjö lasarett i eftermiddags. På något sätt har...

Läs mer

Livsstil

Får inte ihop det

Så här ligger det till. Just nu får jag inte ihop livet så bra. Min dementa mor tar galet mycket energi och jag är sjukt trött och orolig för den nya knölen i bröstet. Därför har det varit väldigt tyst här inne den senaste veckan. Men imorgon ska tutten undersökas...

Läs mer

Recept

Goda Grilltillbehör

Tycker du som jag att det svåraste under grillsäsongen är att hitta på smarriga tillbehör till proteinet man lägger på grillen? Om så är fallet kommer här fyra förslag från mig. Först ut är min absoluta favorit så här i färskpotatistider. Smaklig spis! /Å Varm...

Läs mer

Livsstil

Bajs

Helgen har präglats av bajs, solsken, bajs, arbete, bajs, ryggskott, bajs, samarbete och bajs. Som du säkert förstår är det tyvärr bajs som har fått mest utrymme och med bajs menar jag de objudna trädgårdsgästerna som dyker upp på Sjöfällan varje morgon för att...

Läs mer

Livsstil

Baby Reindeer

Det har nog inte undgått många att Netflix nyligen släppt en verklighetsbaserad miniserie som heter Baby Reindeer. Serien handlar om en relativt misslyckad komiker som blir stalkad av en kvinna som han bjudit på cola där han arbetar som bartender. Den vänligheten...

Läs mer