Jag har förstått att kvällens ämne bjuder på mycket igenkänning så vi tar det från början.
Igår bestämdes att Mr X, SnyggBrorsan och jag skulle ha en mysig kväll och grilla tillsammans. Eftersom jag är mest flexibel i och med att jag arbetar hemifrån, erbjöd jag mig att fixa handlingen. Det blev saftiga kycklinglårfiléer som jag genast blandade en marinad till när jag kom hem och ingredienser till några matiga sallader.
Brorsan var den som droppade in först och efter att jag serverat honom ett glas vin (som jag också inhandlat under dagen) fick jag honom att tända grillen. Strax därefter anlände Mr X, som också handlat vin, och anslöt till brorsan vid grillen. Detta fick mig förstå hur viktigt det är att följa hela förloppet från brikett till glödande kol eftersom det tydligen krävs två fullvuxna karlar för att övervaka processen.
Under tiden dukade jag och improviserade tre sallader som många frågat om recepten på (mitt instakonto). Så här kommer de mellan tummen och pekfingret, innan jag orerar vidare…
Krispiga Sjögräsnudlar med chili och vitlök
1 pkt Sjögräsnudlar
1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl japansk soya
1-2 pressade vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar
1 grovriven morot
1/2 skivad rödlök
Skölj sjögräsnudlarna i rikligt med vatten i ett durkslag och låt rinna av. Blanda sweet chilisås med soya, vitlök och krydda med salt och peppar.
Klipp nudlarna i mindre längder och blanda ner i dressingen tillsammans med riven morot. Blanda väl och toppa med skivad rödlök.
Avokado och fetaostsallad med kapris och pumpakärnor
1 mogen avokado
1 pkt fetaost
1 påse blandsallad
1 liten crunchitasallad eller romansallad
1/4 gurka
1/2 hackad rödlök
2 msk pumpakärnor
1/2 dl kapris
Balsamicovinäger
Skär avokado, sallad och gurka i bitar. Blanda med fetaosten som du delar i munsbitar med fingrarna. Blanda med hackad rödlök, pumpakärnor och kapris. Servera med balsamicovinäger.
Krossad keso med örter och vitlök
1 liten burk naturell crushed keso
2 msk torkad vitlök
1 msk italiensk salladskrydda
Salt och svartpeppar
Toppa keson med vitlök och salladskrydda. Smaka av med salt och svartpeppar.
Tomat- och basilikasallad med minimozzarella
1 påse minimozzarella
250 g rumsvarma söta minitomater te x plommontomater
1/2 kruka färsk basilika
1/2 dl sesamolja
1/2 dl balsamicovinäger
1-2 vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar
Skiva minitomaterna och grovhacka basilikan. Blanda dressingen på sesamolja, balsamicovinäger, pressad vitlök, salt och svartpeppar. Vänd ner tomater och basilika. Toppa med mozzarella. Låt gärna stå en stund i rumstemperatur.
Åter till gårdagens händelseförlopp…
Så snart Mr. X anslutit till brikettövervakningen vid grillen tog SnyggBrorsan på sig “Rolighetsministerhatten”. Också det en mycket viktig roll under grillsäsongen har jag förstått.
När kycklinglårfiléerna långt senare, var perfekt grillade ska tilläggas, och jag levererat aluminiumfolie och peppande tillrop, fick jag slutligen frågan hur jag låg till där inne. Varpå jag med ett brett leende svarade att jag har legat bra till där inne sedan länge, vilket var startskottet till den nästintill ceremoniella frambärningen av kycklingen till matbordet. Lagarbete när det är som bäst, ellerhur? 😉
Kram Å
Ps. Tilläggas bör att jag älskar dessa män djupt och att de båda faktiskt lovprisade mina sallader efter att den första euforin över den perfekta kycklingen lagt sig.
Hihihi, exakt så är det hemma hos oss varje grillsesong!
Det såg så gott ut Åza det du gjort! Men va inte kycklingen lite åt det brända hållet? 😉
Tur att du kan ta det med glimten i ögat.
Själv tycker jag arbetsfördelningen är jävligt störande för min del.
Inte nog med att fixa dukning och det som ska serveras till det grillade utan också leverera folie, uppläggningsfat etc.
Så nice 😀👍
mumsiga recept, köper rakt av.