25 mars, 2024

Nytt Bedrägeri

Då var det dags igen, för nya bravader signerade vår ömma moder. Om du brukar läsa det jag skriver här kanske du minns att hon nyligen blev utsatt för ett kortbedrägeri. Efter att ha anmält brottet till både polis och bank fick mor i alla fall tillbaka pengarna (stort tack till Nordea som hanterade ärendet mycket skyndsamt) och vi beslutade oss för att enbart förse mamma med kontanter efter behov i fortsättningen.

Dessutom flyttade brorsan hennes telefonabonnemang till sitt för att få bättre kontroll på vilka hon kontaktas av. Dock missade han att spärra hennes nya abonnemang för internetköp, vilket visat sig vara ett fatalt misstag…

Häromdagen blev han nämligen uppringd av sin teleoperatör som bad honom kika över just vår ömma moders abonnemang. Det visade sig då att hon har ringt någon horoskoplinje och pratat för mer än 5 000 kronor i nästan tre timmar!!! Vid närmare efterforskningar har hon sannolikt klickat på “RING UPP” på en facebook annons och hamnat hos någon oseriös människa som snackat av vår dementa mor 5 000 spänn! Fy fanken säger jag bara, det är ju inte så att man under ett samtal på nästan tre timmar inte kan misstänka att det är en sjuk person som ringer och att ha mage att låta taxametern ticka då är så överjäkligt dåligt att jag vill kräkas!

Men tro mig när jag säger att vi kommer gå till botten med det här och när vi har koll på vilket företag det är som har utnyttjat vår mor kommer jag vara mycket tydlig på vilket det är och vad jag tycker om dess agerande. Fortsättning följer. //Å

19 Kommentarer

 1. wiinberg__@hotmail.com'

  Men fy. Det är ju så sorligt.

  Svara
  • Ja det är sannerligen förskräckligt! Kram

   Svara
 2. annemar@live.se'

  Men va f….🤬🤬🤬🤬 blir så trött p dessa som håller på så här.

  Svara
  • Ja det är heeeeelt galet! Kram

   Svara
 3. mia.bjorling@icloud.com'

  Man skall vara observant på allt 🙁hoppas det löser sig 🥰

  Svara
  • TACK! Det hoppas vi. Kram

   Svara
 4. monicahakansson1@hotmail.com'

  Fruktansvärt

  Svara
  • Ja verkligen. Kram

   Svara
 5. katarina.carlsson@hotmail.se'

  Stooor igenkänningsfaktor. Min mamma blev oxå utsatt. Köpte ettlarm till huset. Hon hade redan larm. …mm mm. Tar tid och energi att reda upp😡

  Svara
  • För jäkligt!!!! Kram

   Svara
 6. ingrid.benjaminsson@gmail.com'

  Kontantkort med lågt belopp kanske vore en lösning eller att din mor inte har någon telefon alls. Man kan säga att den är på lagning om hon frågar efter den. Allt för att undvika bedrägerier.

  Svara
  • Tack för tips. Pratat med verksamheten idag och vi ska testa att ljuga bort telefonen. Kram

   Svara
 7. post_pogpog@outlook.com'

  Så fruktansvärt Dessa bedragare gör det ofta enkelt för sig & utnyttjar de som är utsatta o sårbara
  🥺 Hoppas det löser sig
  Man kan inte vara nog försiktig 💔

  Svara
  • Ja det är verkligen fruktansvärt! Tack för omtanken. Kram

   Svara
 8. anne.morck@telia.com'

  Alltså!!! Det här gör mig gaaaalen 🤬.

  Min mamma fick ett meddelande om en faktura som var på väg till Inkasso och det var SÅ bråttom att betala den, vilket hon gjorde.
  Givetvis vad det inget hon beställt. 😤

  Just då var vi bara så tacksamma för att hon inte lämnat ut sitt BankID och efter det stoppade vi alla möjligheter för henne att betala via nätet. Liter sur blev hon först, men det löste sig och vi kunde vara lugna 🙂.

  Svara
  • Blir också helt galen när jag läser vad din mor utsatts för. Som företagare händer det varje vecka men jag vill ju tro att jag har huvudet lite mer på skaft än min (och kanske din) äldre mor. För jävligt! Kram

   Svara
   • anne.morck@telia.com'

    Tack 😘

    Svara
 9. Marieleander@hotmail.com'

  En knapptelefon o inget internet o ingen dator o inget BankID så har jag gjort med min mor .

  Svara
  • Ja det får nog bli så. Kram

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Fettsmältning och Träningsläger

Eftersom jag är lite lat av naturen gillar jag när jag kan få lite hjälp på traven och efter att ha lagt på mig ett några "sambokilon" kände jag att det var dags att dra i handbromsen och hitta tillbaka till en mer hälsosam livsstil med sikte på beach 2024! Därför...

Läs mer

Livsstil

Upplev Gdansk

Du kanske vet att familjen har en härlig lägenhet i hjärtat av Gamla stan i Gdansk? Faktum är att den ligger mitt på długi targ (den mest besökta gågatan som betyder ungefär "lång marknad"). Varför är inte svårt att förstå eftersom det året om myllrar av människor,...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Träskor och Svensexa

Som utlovades i förra avsnittet av vår podd avslöjar SuperSyrran vad som var orsaken till att hon blev utslängd och portad från Växjö Lakers finalmatch. Något som får SnyggBrorsan att berätta om snefylla, en kluven kavaj och offentlig urinering. Dessutom meddelas...

Läs mer

Livsstil

MammaBarn Lördag

Hela dagen har jag gått runt med ett ganska löjligt leende i ansiktet och kärlek i hjärtat efter ett dygn tillsammans med min bästis Mia och våra söner/gudsöner som också är bästisar! Igår hämtade jag upp Mia och Wille vid Alvesta tågstation och vår årliga mamma...

Läs mer

Livsstil

Grattis Älskade Tim

Vart tog åren vägen? Min lille pojk har vuxit upp till en MAN som har fast jobb, en stor lägenhet, världens finaste flickvän och fyller 22 år idag! Och vet du vad? Jag ÄLSKART! Mycket mer än de omtumlande och kaotiska småbarnsåren med blöjor och hjärtoperationer!...

Läs mer

Livsstil

Maginfluensa

Idag har det inte varit muntra miner på Kullen, alltså berget som mitt hus ligger på. Efter koppen med morgonte tog det nämligen inte många minuter innan verkmästaren i magen drog i nödbromsen och öppnade slussarna. Först trodde jag att det var de festliga dagarna...

Läs mer

Livsstil

Jävla HÄXOR

Jag är så arg att jag kokar! Minns du att jag skrev att min dementa mor ringt någon horoskoplinje och fått en telefonräkning på över 5 000 riksdaler?! Nu har brorsan och jag, med hjälp av vår ömma moders telefon, lyckats klura ut vem/vilka fanskapen är som har...

Läs mer

Livsstil

En Jobbig Jävel

Ibland undrar jag vart mänskligheten är på väg och vart empatin och medmänskligheten har tagit vägen? I veckans poddavsnitt av SnyggBrorsan & SuperSyrran berättar jag om vad som nyligen inträffade, framför mig i kön till kassan på ett stort matvaruhus- Eftersom...

Läs mer

Livsstil

Lynchstämning

Älsklingen och jag konstaterade just att det typ fortfarande är påsk, eftersom halva landet fortfarande har påsklov och att veckan startade med en påskdag, och därför är det fortfarande tillåtet att äta påskgodis. Så därför har vi just ringt in brorsan för att...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Klamydia, Hockey och Påskplanering

Det är på landet det händer med allt ifrån klamydiatest till samhällsföreningens årsmöte och smörgåstårtans vara eller icke vara.. Av respekt för "mänskligheten" påtalar syskonen vikten av snälla tankar och goda gärningar. Något som tar dem osökt vidare till...

Läs mer