30 maj, 2024

Liv och Död

Älskade, underbara, fantastiska vänner och bekanta! TACK för allt stöd och omtanke inför dagens tuttkoll!
Får erkänna att jag inte var särskilt kaxig när jag parkerat bilen och begav mig mot Mammografi avdelningen på Växjö lasarett i eftermiddags.

På något sätt har jag likt en struts gömt huvudet i sanden sedan jag fick remissen till mammografi och ultraljud för ett par veckor sedan. Och kanske är det bra att inte ta ut något i förskott.

Men jäklar vad jag kände mig liten när sköterskan plattade ihop mina boobisar till oigenkännlighet. Och ännu mindre när jag väntade på läkaren som skulle utföra ultraljudet.

Eftersom man inte får något förhandsbesked från mammografin så har man ju ingen aning om vad man kan förvänta sig av ultraljudet. Dessutom säger läkaren typ ingenting under tiden som ultraljudet genomförs så tankarna och känslorna åker verkligen berg- och dalbana mellan hopp och förtvivlan. Liv och död.

MEN efter att ha undersökt båda boobsen supernoga fick jag det underbara beskedet att allt är i sin ordning. Jag är frisk och mina besvär är högst sannolikt enbart hormoniella! Tacka Gud för det, vilket jag faktiskt gjorde i lasarettets lilla andaktsrum innan jag begav mig hemåt.

Tänk så snabbt livet kan förändras. Till både det ena och det andra. Det gäller att ta vara på den tid vi vandrar på Jorden, vilket jag gjorde med att unna mig en biltvätt (tillsammans med en skräckslagen Inga-Lill) på Samarkand. Kram Å

12 Kommentarer

 1. olaswing1012@hotmail.com'

  Så bra. Nej underbart. Fira nu ordentligt. Kram Lasse

  Svara
  • carina.karlsson1961@hotmail.com'

   Så skönt att höra att allt var bra.Stor varm kram från Carina I Ystad

   Svara
   • Stor varm kram tillbaka.

    Svara
  • Det gjorde jag på nationaldagen. Kram

   Svara
 2. jordgubbe67@hotmail.com'

  Ååååå så skönt 💕

  Svara
  • Ja det var en befrielse. Kram

   Svara
 3. lemali07@outlook.com'

  Underbart fina Åza!

  Svara
  • Ja verkligen. Kram

   Svara
 4. anki_goran@hotmail.com'

  Men så härligt, nu kan du slappna av och njuta av både livet, sommaren och annat roligt. Kram på dig 💕!!!

  Svara
  • Det kan jag lova dig att jag ska. Kram

   Svara
 5. cecilia@hotmail.com'

  Så skönt! Jag hade samma problem under ett par år, jag tror såhär i efterhand att det var då jag gick igenom klimakteriet på nåt vis (det gör jag väl fortfarande jag är 53 år, men det är ju så mkt olika hormoner som ändras hela tiden). Jag hade konstant nya knölar och även om man “vet” (=hoppas) att alla är godartade så är det ju en oro. Men nu i år räckte det med vanlig mammografi och ingen efterkontroll med ultraljud, det verkar ha lugnat sig. Hoppas det blir samma för dig. För det är jobbigt att åka hela tiden som man känner något.

  Svara
  • Då är vi lika gamla! Hoppas också att det lugnar ner sig. Skönt att det inte var något allvarligt för dig heller. Kram

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Oroväckande högt

Har hintat lite om det på Instagram, när jag besökt vårdcentralen för egen räkning, mitt blodtryck är nämligen oroväckande högt. Och har varit så en längre tid. Eftersom det ligger i min natur att inte vädra fara förrän det är fara och färde har jag känt mig lugn i...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Bob och Bittan

Familjen har spontant utökats och berikats med Bob och Bittan efter en heroisk insats av SuperSyrrans son Tim. SnyggBrorsan är mer orolig för lamor och kameler än sin systers höga blodtryck men stolt över sonen Elwins prestationer. Dessutom är EPA-traktorn äntligen...

Läs mer

Livsstil

Nationaldagsgalopp

En underbart fin tradition jag har är att fira Nationaldagen på Gärdet på Kungliga Djurgården i Stockholm. Dagen till ära rids ett antal lopp i Nationaldagsgaloppen, inför i runda slängar ca 50 000 nationaldagsfirare, och det är en folkfest utan dess like! Visste...

Läs mer

Livsstil

Rösta för ett fritt och säkert Europa

Kära vän, här hemma är det fullt upp med kaniner, högt blodtryck och valarbete in i det sista. Däremellan har jag haft ett par fantastiska dagar i Stockholm men mer om det senare. För viktigast av allt just nu är såklart att du har röstat! Personligen brinner mitt...

Läs mer

Livsstil

Panik Adoption

Okej, det här är så typiskt mig. Fullständigt oplanerat men sannolikt meningen och bra till slut. Men jag tar tar det från början... Efter en fantastiskt rolig 50-årsfest OCH grabbfest med Tim & Co på Sjöfällan samma dygn var jag ganska sliten i lördags. Därför...

Läs mer

Livsstil

Får inte ihop det

Så här ligger det till. Just nu får jag inte ihop livet så bra. Min dementa mor tar galet mycket energi och jag är sjukt trött och orolig för den nya knölen i bröstet. Därför har det varit väldigt tyst här inne den senaste veckan. Men imorgon ska tutten undersökas...

Läs mer

Recept

Goda Grilltillbehör

Tycker du som jag att det svåraste under grillsäsongen är att hitta på smarriga tillbehör till proteinet man lägger på grillen? Om så är fallet kommer här fyra förslag från mig. Först ut är min absoluta favorit så här i färskpotatistider. Smaklig spis! /Å Varm...

Läs mer

Livsstil

Bajs

Helgen har präglats av bajs, solsken, bajs, arbete, bajs, ryggskott, bajs, samarbete och bajs. Som du säkert förstår är det tyvärr bajs som har fått mest utrymme och med bajs menar jag de objudna trädgårdsgästerna som dyker upp på Sjöfällan varje morgon för att...

Läs mer

Livsstil

Då flyttar vi igen

Vet du hur trött jag är på att flytta? På mindre än ett år har jag själv flyttat från Växjö till Ör och därefter vidare till föräldrahemmet i Lidnäs. I samma veva har jag dessutom flyttat min ömma moder från Lidnäs till en lägenhet i Moheda och så sent som igår...

Läs mer

Livsstil

Baby Reindeer

Det har nog inte undgått många att Netflix nyligen släppt en verklighetsbaserad miniserie som heter Baby Reindeer. Serien handlar om en relativt misslyckad komiker som blir stalkad av en kvinna som han bjudit på cola där han arbetar som bartender. Den vänligheten...

Läs mer