3 juni, 2024

Panik Adoption

Okej, det här är så typiskt mig. Fullständigt oplanerat men sannolikt meningen och bra till slut. Men jag tar tar det från början…

Efter en fantastiskt rolig 50-årsfest OCH grabbfest med Tim & Co på Sjöfällan samma dygn var jag ganska sliten i lördags. Därför bestämdes att sonen och jag skulle hämta pizza till lunch i Växjö. I allra sista sekund ändrade vi oss till pizzerian i Moheda och när vi kom körande fick vi syn på en liten hjälplös krabat, mitt i vägen, som med nöd och näppe undgick att bli påkörd av en mötande bil!

Tim som är en lika stor djurvän som jag, hoppade ut ur bilen i farten och fångade upp den något tilltufsade krabaten.

Eftersom vi snabbt insåg att det var en tamkanin såg vi till att skaffa vatten och började knacka dörr.
Ingen saknade den lille krabaten men alla engagerade sig.

Först på Estvalls Bageri, sedan på ICA Grytan i Moheda.

På ICA Grytan fick sötnöten t o m spons på hö, sallad och morötter eftersom jag där började inse att vi kanske var tvungna att behålla kaninisen över helgen om inte ägarna gav sig tillkänna.

Några minuter senare inkvarterade vi kaninungen, som Tim vid den tidpunkten döpt till Bob, i en kartong på Sjöfällan.

Bob fann sig ganska väl tillrätta och när han började knapra hö och morötter andades vi ut.

Inga- Lill var väl inte riktigt lika förtjust över vår gäst men för varje timma som gick kände både Tim och jag att det nog var meningen att Bob skulle korsa våra vägar.

Framåt kvällningen knackade det dock på dörren och tack vare SnyggBrorsans detektivarbete stod ägarna utanför. Vid det laget hade vi fäst oss så till den milda grad att vi inte ville lämna tillbaka Bob. Men när ägaren berättade att han var hennes favorit kunde vi såklart inte annat göra. Dock bad vi om en extra timma med Bob och att vi fick återlämna honom på vägen hem.

Innan vi var redo att ta farväl av Bob fick vi träffa halvsyster och gårdens andra kaniner och katter.

Alltså hur söt? Men sötast av alla var ändå Bob som parkerade i mitt knä och lillasyster yster, som blivit av med sin mamma blott fem veckor gammal, och fann frid  under löshåret.

Lång historia lite längre… Plötsligt sa ägaren “Ni får Bob, han hade ju trots allt inte överlevt utan er och jag förstår att han kommer få det bra eftersom ni redan gjort så mycket för honom”. Eftersom Tim och jag var överens om att Bob skulle få stanna kvar hos oss om vi fick erbjudandet sa vi ja på studs och när villkoret var att vi även adopterade en föräldralös lite tjej sa vi ja igen!

Så i förrgår kväll flyttade Bob och Bittan in till mig på Kullen och mitt hjärta sväller över av kärlek till dem båda!

Begagnad kaninbur hämtades hem igår från Alvesta och jakten på det perfekta kaninhuset har påbörjats!

Jag kan lova dig att ingen….

.. absolut ingen förblir oberörd av Bob och Bittan.

Stort tack till ALLA som engagerat sig i ett eller annat sätt. Jag tror på riktigt det var meningen att Bob skulle hitta vägen hem till oss. Det kan i o f s varit så att han bara vill testa pizza salladen i Moheda. Men det var en väldigt lång och farlig vandring han tog dit i så fall. Kram Å

15 Kommentarer

 1. annemar@live.se'

  Men så söta🤗🤗 förstår att ni inte kunde motstå de💕

  Svara
  • Nej det var verkligen omöjligt!❤️

   Svara
  • chr.grankvist@live.se'

   Oemotståndliga 🥰
   Tänk på att det fort kan bli väldigt många fler om inte redan kastrerad.

   Svara
   • JA visst är de? Bob är bara 9 veckor och Bittan 5, men jag kommer kastrera Bob så snart han är 4 månader… Kram

    Svara
    • chr.grankvist@live.se'

     Bra du har koll 🙂 Vi fick själv 8 st små extra kaniner då vi inte var tillräckligt snabba med kastrering och inte höll de separerade.

     Svara
     • OMG!!! Åtta stycken?! Behöll ni dem? Kram Å

     • chr.grankvist@live.se'

      Nej vi behöll ingen fler. Fick räcka med 2. Men vi blev väldigt populära bland alla andra barn i vårat kvarter.

 2. tillmariae@hotmail.com'

  Underbart 🥰❤️
  Vi fick tillskott av en katt för många år sedan som hittades vid mitt jobb 🥰

  Svara
  • Tänker att det också var meningen ❤️❤️❤️

   Svara
  • mariapersson3428@gmail.com'

   Underbara små krabater😍
   Känns som Bob var menad för er🐰

   Kram🌸

   Svara
   • Precis vad jag tror faktiskt. Älskar honom redan. Kram

    Svara
 3. pavan.tuomola@gmail.com'

  Nämen nu fick jag en tår i ögat. Vilken söt historia.
  Såklart han ska bo hos er och dessutom med sin kompis. Hurra!
  Finns inget bättre än människor som engagerar sig så mycket i djur🥰
  Jag har själv 2 katter och gör allt för dom🩷

  Svara
  • En djurvän är en sann vän. Kram

   Svara
 4. malinkarlss0n@live.se'

  Så himla söta!

  Svara
  • JA visst är de? Kram

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Oroväckande högt

Har hintat lite om det på Instagram, när jag besökt vårdcentralen för egen räkning, mitt blodtryck är nämligen oroväckande högt. Och har varit så en längre tid. Eftersom det ligger i min natur att inte vädra fara förrän det är fara och färde har jag känt mig lugn i...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Bob och Bittan

Familjen har spontant utökats och berikats med Bob och Bittan efter en heroisk insats av SuperSyrrans son Tim. SnyggBrorsan är mer orolig för lamor och kameler än sin systers höga blodtryck men stolt över sonen Elwins prestationer. Dessutom är EPA-traktorn äntligen...

Läs mer

Livsstil

Nationaldagsgalopp

En underbart fin tradition jag har är att fira Nationaldagen på Gärdet på Kungliga Djurgården i Stockholm. Dagen till ära rids ett antal lopp i Nationaldagsgaloppen, inför i runda slängar ca 50 000 nationaldagsfirare, och det är en folkfest utan dess like! Visste...

Läs mer

Livsstil

Rösta för ett fritt och säkert Europa

Kära vän, här hemma är det fullt upp med kaniner, högt blodtryck och valarbete in i det sista. Däremellan har jag haft ett par fantastiska dagar i Stockholm men mer om det senare. För viktigast av allt just nu är såklart att du har röstat! Personligen brinner mitt...

Läs mer

Livsstil

Liv och Död

Älskade, underbara, fantastiska vänner och bekanta! TACK för allt stöd och omtanke inför dagens tuttkoll! Får erkänna att jag inte var särskilt kaxig när jag parkerat bilen och begav mig mot Mammografi avdelningen på Växjö lasarett i eftermiddags. På något sätt har...

Läs mer

Livsstil

Får inte ihop det

Så här ligger det till. Just nu får jag inte ihop livet så bra. Min dementa mor tar galet mycket energi och jag är sjukt trött och orolig för den nya knölen i bröstet. Därför har det varit väldigt tyst här inne den senaste veckan. Men imorgon ska tutten undersökas...

Läs mer

Recept

Goda Grilltillbehör

Tycker du som jag att det svåraste under grillsäsongen är att hitta på smarriga tillbehör till proteinet man lägger på grillen? Om så är fallet kommer här fyra förslag från mig. Först ut är min absoluta favorit så här i färskpotatistider. Smaklig spis! /Å Varm...

Läs mer

Livsstil

Bajs

Helgen har präglats av bajs, solsken, bajs, arbete, bajs, ryggskott, bajs, samarbete och bajs. Som du säkert förstår är det tyvärr bajs som har fått mest utrymme och med bajs menar jag de objudna trädgårdsgästerna som dyker upp på Sjöfällan varje morgon för att...

Läs mer

Livsstil

Då flyttar vi igen

Vet du hur trött jag är på att flytta? På mindre än ett år har jag själv flyttat från Växjö till Ör och därefter vidare till föräldrahemmet i Lidnäs. I samma veva har jag dessutom flyttat min ömma moder från Lidnäs till en lägenhet i Moheda och så sent som igår...

Läs mer

Livsstil

Baby Reindeer

Det har nog inte undgått många att Netflix nyligen släppt en verklighetsbaserad miniserie som heter Baby Reindeer. Serien handlar om en relativt misslyckad komiker som blir stalkad av en kvinna som han bjudit på cola där han arbetar som bartender. Den vänligheten...

Läs mer