18 april, 2024

Fettsmältning och Träningsläger

Eftersom jag är lite lat av naturen gillar jag när jag kan få lite hjälp på traven och efter att ha lagt på mig ett några “sambokilon” kände jag att det var dags att dra i handbromsen och hitta tillbaka till en mer hälsosam livsstil med sikte på beach 2024! Därför bokade jag en konsultation hos Doktor Tore på Växjö Medical Center!

En vän hade nämligen berättat hur nöjd hon var med Doktor Tores TruSculpt ID som är en metod att smälta/förgöra oönskat fett på bara 15 minuter, men som brottas med fettcellerna i 2-4 månader. Alltså precis lagom till beachen! När jag läste på om behandlingen förstod jag att man dessutom kan kombinera ID med TruSculpt FLEX för bästa resultat. En behandling på 45 minuter med den sistnämnda motsvarar nämligen hela 54 000 situps!!!

Så i måndags var det dags och spänd av förväntan mötte jag Tore och Ulrika som undrade varför jag inte hade träningskläder på mig. Jag var ju på träningsläger enligt dem.. Faktum är att jag skrattade bort det hela, eftersom jag trodde att de skämtade med mig. Men insåg snabbt hur fel jag hade när jag lade mig tillrätta och lät Ulrika köra igång med förberedelserna!!

En stund senare hade Ulrika fäst flera “fettsmältare” på min mage och lindat in mig i någon sorts specialplast.
För att inte bli för långrandig ber jag den som vill veta mer läsa allt om proceduren här men jag kan kort säga att träningskläder hade varit att föredra. Jag blev nämligen rejält svettig de ynka 15 minuter behandlingen pågick.

Efter TruSculpt ID var det dags för 54 000 situps med TruSculpt Flex. Och det var något av det märkligaste jag har varit med om…

Då byttes nämligen “fettsmältarna” ut mot någon annan sorts elektroder som gjorde att min kropp fick eget liv. Under 45 minuter kändes det nämligen som om jag inte hade någon som helst kontroll över mina magmuskler. Impulserna som maskinen startade var verkligen omöjliga att motarbeta och jag kan lova att magen fick jobba hårt. Likt fettsmältningen gjorde det inte direkt ont men det var en oerhört märklig känsla.

Som alla träningsläger pågår även detta ett tag. Under fyra veckor kommer jag köra magdödaren en gång i veckan, samtidigt som fettsmältningen pågår av sig självt. Förebilder är tagna…. och innan midsommar hoppas jag kunna visa upp min nya superkropp. 😉

Du undrar kanske hur det blev med träningsvärk efter mina 54 000 situps…? Jag kan säga att det känns att jag utmanat magen men träningsvärken är inte värre än den jag har i resten av kroppen efter att jag körde mitt första gympass igår, sedan innan flytten i februari.

Fortsättning följer… Kram Å

Reklam för TruSculpt hos Växjö Medical Center

9 Kommentarer

 1. Wohoo! Ska bli spännande att se hur det funkar!

  Svara
 2. monika.nyponros@live.se'

  Helt sjukt att inte folk bara kan räkna kalorier de äter, och äta mindre utan dyra behandlingar.
  Man behöver inte ens träna för att hålls sig smal och sund.
  Det är så lätt som att bara äta mindre och skippa alkohol och sötsaker.
  Folk kan ha fina utbildningar och jobb, men enkel matematik kan de flesta inte ändå.

  Svara
  • sofia1.hed@gmail.com'

   Håller med Birgitta, så enkelt är det. För vad händer efter behandlingen om man fortsätter äta som vanligt?

   Svara
  • annans@yahoo.com'

   Jag håller med. Några kilo för mycket och man betalar massa pengar för att man tror att man blir lyckligare.

   Svara
 3. tjuffli@yahoo.se'

  Apropå sambo. Hur fungerar ert samboliv efter att ha levt som ensamstående? Hur trivs Mr X i ny stad? Hur är det med Mr X? Var han inte med om en olycka på sitt ”sportlov”? Frågorna hopar sig 🤗

  Svara
  • Jag vill nog påstå att vi är iblandbo och det fungerar alldeles utmärkt! Han har också kvar sitt hus men bor mer tillsammans med mig. Det är mysigt. Muskeln läker och snart slipper han ställningen som hindrar att han böjer för mycket. Det känns också bra, Kram

   Svara
   • tjuffli@yahoo.se'

    Najs! Gratulerar🌷

    Svara
    • Tack snälla du! Kram

     Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Recept

Goda Grilltillbehör

Tycker du som jag att det svåraste under grillsäsongen är att hitta på smarriga tillbehör till proteinet man lägger på grillen? Om så är fallet kommer här fyra förslag från mig. Först ut är min absoluta favorit så här i färskpotatistider. Smaklig spis! /Å Varm...

Läs mer

Livsstil

Bajs

Helgen har präglats av bajs, solsken, bajs, arbete, bajs, ryggskott, bajs, samarbete och bajs. Som du säkert förstår är det tyvärr bajs som har fått mest utrymme och med bajs menar jag de objudna trädgårdsgästerna som dyker upp på Sjöfällan varje morgon för att...

Läs mer

Livsstil

Då flyttar vi igen

Vet du hur trött jag är på att flytta? På mindre än ett år har jag själv flyttat från Växjö till Ör och därefter vidare till föräldrahemmet i Lidnäs. I samma veva har jag dessutom flyttat min ömma moder från Lidnäs till en lägenhet i Moheda och så sent som igår...

Läs mer

Livsstil

Baby Reindeer

Det har nog inte undgått många att Netflix nyligen släppt en verklighetsbaserad miniserie som heter Baby Reindeer. Serien handlar om en relativt misslyckad komiker som blir stalkad av en kvinna som han bjudit på cola där han arbetar som bartender. Den vänligheten...

Läs mer

Livsstil

Ännu en Jäkla Knöl

Så här är det. Jag försöker hålla humöret uppe. Fokusera på det som är bra istället för dåligt. Men ibland dippar det. Nyligen hittade jag nämligen en ny knöl i mitt vänstra bröst. Förra gången var det högra och likt då var jag tidigare i veckan på tuttkoll på...

Läs mer

Livsstil

New look upcoming

Idag har Inga-Lill och jag varit hos mästerfotografen Martina Wärenfeldt. Det är nämligen dags att ge bloggen en ny look. Även om jag älskar bilden jag har nu (på språng i grön jumpsuit och som Martina fotograferat och skapat) så är den minst fyra år gammal och jag...

Läs mer

Livsstil

Festen fortsätter

Just nu håller vi på att öppna upp vårt älskade Sjöfällan vid Helgahavet och jag nyper mig i armen av både vädret och vårt paradis. Morgonens vy gick inte av för hackor. Och inte frukosten heller.. Att öppna upp semesterparadiset fick mig dock att inse dess...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Fåfänga, Musfisar och Halleluja

Hur fåfäng får en man vara och hur många shots kan man dricka innan man bör skämmas? Denna gången avhandlas allt ifrån tältmöten till cirkus, en snuskdoktor, ögonbryn, träningsläger och smulpapper till veckans höjdare i form av whiskymässa och tjejhäng i Tylösand....

Läs mer

Livsstil

Kom och Boa med oss

Misstänker att jag inte är ensam om att "boa" lite extra mycket just nu när vårsolens strålar obarmhärtigt avslöjar allt som behöver sommarfixas både inne och ute... På fredag den 4 maj har Striddes Färghandel i Växjö öppet hus mellan 10 -18 så om du vill få tips...

Läs mer

Livsstil, Recept

Grill Kungar och Sallader

Jag har förstått att kvällens ämne bjuder på mycket igenkänning så vi tar det från början. Igår bestämdes att Mr X, SnyggBrorsan och jag skulle ha en mysig kväll och grilla tillsammans. Eftersom jag är mest flexibel i och med att jag arbetar hemifrån, erbjöd jag...

Läs mer