17 april, 2024

Upplev Gdansk

Du kanske vet att familjen har en härlig lägenhet i hjärtat av Gamla stan i Gdansk? Faktum är att den ligger mitt på długi targ (den mest besökta gågatan som betyder ungefär “lång marknad”). Varför är inte svårt att förstå eftersom det året om myllrar av människor, restauranger, caféer, gatuförsäljare och gycklare.

Lägenheten var i många år våra föräldrars lilla paradis och de älskade att åka dit tillsammans när min fantastiska far besökte sina företag i trestadsregionen. Trestadsregionen består av de tre städerna Gdansk, Sopot och Gdynia som har vuxit ihop. Alla tre är kuststäder med fina stränder och eftersom sommaren börjar någon månad tidigare och slutar någon månad senare än i vårt avlånga land, är det fantastiska semesterorter.

Mest känd av städerna är dock Gdansk, dels för att det är en gammal Hansastad och dels för att det var där 2:a världskriget startade och gamla stan mer eller mindre jämnades med marken. Det sägs dock att i huset mina föräldrar köpte lägenhet ska självaste Napoleon Bonaparte på sin tid hyst in älskarinnan Maria Walewska…

Förra året renoverade vi lägenheten och kan numera erbjuda upp till 10 sängplatser, fördelade på två sovrum och ett vardagsrum. Nyligen bestämde vi oss för att hyra ut lägenheten veckovis, även denna sommar. Så om du är intresserad av att uppleva Gdansk mellan maj-oktober kan du kontakta mig via mail på azabrennander@outlook. com. Alla som hyr vår lägenhet får en broschyr med familjens tips på allt ifrån restauranger till sevärdheter. Just nu kan man bl a boka flygbiljetter direkt från Växjö för från ca 180 sek till Gdansk.

Vill du veta mer och se massor av bilder från lägenheten kan du klicka HÄR eller nedan. Kram Å

Hyr vår lägenhet i Gdansk

4 Kommentarer

 1. lottisp89@gmail.com'

  Inboxar dig direkt!

  Svara
  • U got mail!

   Svara
 2. filles123@gmail.com'

  Det går billiga direktflyg från Skavsta också och Götegorg med tror jag. Gdansk är fint!

  Svara
  • JA visst är det underbart! Tror faktiskt det går från fler orter och sedan finns såklart färja från bl a Karlskrona. Kram Å

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Recept

Goda Grilltillbehör

Tycker du som jag att det svåraste under grillsäsongen är att hitta på smarriga tillbehör till proteinet man lägger på grillen? Om så är fallet kommer här fyra förslag från mig. Först ut är min absoluta favorit så här i färskpotatistider. Smaklig spis! /Å Varm...

Läs mer

Livsstil

Bajs

Helgen har präglats av bajs, solsken, bajs, arbete, bajs, ryggskott, bajs, samarbete och bajs. Som du säkert förstår är det tyvärr bajs som har fått mest utrymme och med bajs menar jag de objudna trädgårdsgästerna som dyker upp på Sjöfällan varje morgon för att...

Läs mer

Livsstil

Då flyttar vi igen

Vet du hur trött jag är på att flytta? På mindre än ett år har jag själv flyttat från Växjö till Ör och därefter vidare till föräldrahemmet i Lidnäs. I samma veva har jag dessutom flyttat min ömma moder från Lidnäs till en lägenhet i Moheda och så sent som igår...

Läs mer

Livsstil

Baby Reindeer

Det har nog inte undgått många att Netflix nyligen släppt en verklighetsbaserad miniserie som heter Baby Reindeer. Serien handlar om en relativt misslyckad komiker som blir stalkad av en kvinna som han bjudit på cola där han arbetar som bartender. Den vänligheten...

Läs mer

Livsstil

Ännu en Jäkla Knöl

Så här är det. Jag försöker hålla humöret uppe. Fokusera på det som är bra istället för dåligt. Men ibland dippar det. Nyligen hittade jag nämligen en ny knöl i mitt vänstra bröst. Förra gången var det högra och likt då var jag tidigare i veckan på tuttkoll på...

Läs mer

Livsstil

New look upcoming

Idag har Inga-Lill och jag varit hos mästerfotografen Martina Wärenfeldt. Det är nämligen dags att ge bloggen en ny look. Även om jag älskar bilden jag har nu (på språng i grön jumpsuit och som Martina fotograferat och skapat) så är den minst fyra år gammal och jag...

Läs mer

Livsstil

Festen fortsätter

Just nu håller vi på att öppna upp vårt älskade Sjöfällan vid Helgahavet och jag nyper mig i armen av både vädret och vårt paradis. Morgonens vy gick inte av för hackor. Och inte frukosten heller.. Att öppna upp semesterparadiset fick mig dock att inse dess...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Fåfänga, Musfisar och Halleluja

Hur fåfäng får en man vara och hur många shots kan man dricka innan man bör skämmas? Denna gången avhandlas allt ifrån tältmöten till cirkus, en snuskdoktor, ögonbryn, träningsläger och smulpapper till veckans höjdare i form av whiskymässa och tjejhäng i Tylösand....

Läs mer

Livsstil

Kom och Boa med oss

Misstänker att jag inte är ensam om att "boa" lite extra mycket just nu när vårsolens strålar obarmhärtigt avslöjar allt som behöver sommarfixas både inne och ute... På fredag den 4 maj har Striddes Färghandel i Växjö öppet hus mellan 10 -18 så om du vill få tips...

Läs mer

Livsstil, Recept

Grill Kungar och Sallader

Jag har förstått att kvällens ämne bjuder på mycket igenkänning så vi tar det från början. Igår bestämdes att Mr X, SnyggBrorsan och jag skulle ha en mysig kväll och grilla tillsammans. Eftersom jag är mest flexibel i och med att jag arbetar hemifrån, erbjöd jag...

Läs mer