22 april, 2024

Med M1 och M2 i Tylösand

Ojojoj vilken härlig tjejhelg vi hade i Tylösand när Malin (min rödhåriga frisör och häxa) och jag besökte en annan fantastisk Malin i Tylösand!

Redan vid lunch styrde vi kosan mot Tylösand där Malin 1 (känner att jag får kalla dem M1 och M2 för att hålla isär vem som är vem) dukade upp med Aperol Spritz på balkongen!

Efter en massa prat, skratt och kramar begav vi oss bort till Hotell Tylösand, där det utlovats AW. Tyvärr ekade lobbyn ganska tomt men det gjorde egentligen ingenting eftersom vi var mer än nöjda med varandras sällskap.

Istället för att gå vidare bestämde vi oss för att stanna på hotellet ändå och äta middag. Jag och M1 tog röding, som tyvärr var lite överstekt men smakerna var bra. M2 valde tupp och fick en pytteliten portion. Så vi satsade på goda drinkar till efterrätt istället.

Kvällens största behållning var utöver sällskapet pianobaren! Jag vill minnas att pianisten med den underbara rösten hette Josefine. Men jag är inte helt säker.. Däremot minns jag att hennes största supporter hette Viktor och trots sitt funktionshinder sjöng han med mig i refrängerna efter bästa förmåga. M1 och M2 tyckte dock att han verkade högst obekväm av min närvaro. Men frågar du mig hade Viktor och jag en högst trevlig stund tillsammans vid flygeln. Dessutom sa pianisten att vi kom med härlig energi och skippade pauserna, flera gånger!

Efter en god natts sömn och en stadig frukost i Malin1s fina lägenhet, tog vi en långpromenad i solskenet och blåsten utmed havet. Snacka om balsam för själen!

Jag måste säga att det är så vansinnigt härligt att umgås med självständiga, mogna kvinnor som gör det som faller var och en in utan att be om ursäkt. Efter lunch vilade vi och hängde i solskenet på balkongen i omgångar. Så skönt och avkopplande!

När alla var utvilade svidade vi om inför kvällen och begav oss in till Halmstad city!

I Halmstad hade M2 bokat bord för oss på restaurang Franz, som ligger i hotell Mårtenssons lokaler. M2 har både bott och ätit där flera gånger och varit jättenöjd. Men ingen av oss var särskilt imponerade av maten. Alla valde moules frites till huvudrätt och alla var eniga om att vi lagar dem bättre själa!

Sen var det dags för helgens höjdare. Nämligen ett besök på Shotluckan!

Egentligen gillar jag varken sprit eller sockerlag men Shotluckan i Halmstad är verkligen en upplevelse i sig. Man kan nämligen beställa shots som bjuder på en show…

Bl a beställde jag varsin “Braking Bad” till oss och den drinken innebär både att det eldas på bardisken och bjuds på små påsar med tvivelaktigt innehåll. Nu menar jag såklart inte att det är något farligt. Shotsen består mest av sockerlag och tillbehören är högst lagliga. Men man blir liksom som 20 igen på Shotluckan.

Jag tror inte att jag behöver nämna att det var tre trötta damer som rullade hemåt Småland igen igår eftermiddag. Trötta men lyckliga över att ha varandra och att ha haft en härlig helg tillsammans i Tylösand. Tack för att ni finns M1 och M2. Kram Å

Ps. Vill du se mer från vår härliga helg kan du kika in på Malin Frantz (M2) blogg som du hittar HÄR.

4 Kommentarer

 1. Bästa helgen på länge! Som alltid med dig! ❤️

  Svara
  • Dito!! Kram

   Svara
 2. F*n nu glömde jag lägga till min länk till bloggen kommentaren igen! 😅

  Svara
  • Nästa gång blir det nog rätt direkt! Kram

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Recept

Goda Grilltillbehör

Tycker du som jag att det svåraste under grillsäsongen är att hitta på smarriga tillbehör till proteinet man lägger på grillen? Om så är fallet kommer här fyra förslag från mig. Först ut är min absoluta favorit så här i färskpotatistider. Smaklig spis! /Å Varm...

Läs mer

Livsstil

Bajs

Helgen har präglats av bajs, solsken, bajs, arbete, bajs, ryggskott, bajs, samarbete och bajs. Som du säkert förstår är det tyvärr bajs som har fått mest utrymme och med bajs menar jag de objudna trädgårdsgästerna som dyker upp på Sjöfällan varje morgon för att...

Läs mer

Livsstil

Då flyttar vi igen

Vet du hur trött jag är på att flytta? På mindre än ett år har jag själv flyttat från Växjö till Ör och därefter vidare till föräldrahemmet i Lidnäs. I samma veva har jag dessutom flyttat min ömma moder från Lidnäs till en lägenhet i Moheda och så sent som igår...

Läs mer

Livsstil

Baby Reindeer

Det har nog inte undgått många att Netflix nyligen släppt en verklighetsbaserad miniserie som heter Baby Reindeer. Serien handlar om en relativt misslyckad komiker som blir stalkad av en kvinna som han bjudit på cola där han arbetar som bartender. Den vänligheten...

Läs mer

Livsstil

Ännu en Jäkla Knöl

Så här är det. Jag försöker hålla humöret uppe. Fokusera på det som är bra istället för dåligt. Men ibland dippar det. Nyligen hittade jag nämligen en ny knöl i mitt vänstra bröst. Förra gången var det högra och likt då var jag tidigare i veckan på tuttkoll på...

Läs mer

Livsstil

New look upcoming

Idag har Inga-Lill och jag varit hos mästerfotografen Martina Wärenfeldt. Det är nämligen dags att ge bloggen en ny look. Även om jag älskar bilden jag har nu (på språng i grön jumpsuit och som Martina fotograferat och skapat) så är den minst fyra år gammal och jag...

Läs mer

Livsstil

Festen fortsätter

Just nu håller vi på att öppna upp vårt älskade Sjöfällan vid Helgahavet och jag nyper mig i armen av både vädret och vårt paradis. Morgonens vy gick inte av för hackor. Och inte frukosten heller.. Att öppna upp semesterparadiset fick mig dock att inse dess...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Fåfänga, Musfisar och Halleluja

Hur fåfäng får en man vara och hur många shots kan man dricka innan man bör skämmas? Denna gången avhandlas allt ifrån tältmöten till cirkus, en snuskdoktor, ögonbryn, träningsläger och smulpapper till veckans höjdare i form av whiskymässa och tjejhäng i Tylösand....

Läs mer

Livsstil

Kom och Boa med oss

Misstänker att jag inte är ensam om att "boa" lite extra mycket just nu när vårsolens strålar obarmhärtigt avslöjar allt som behöver sommarfixas både inne och ute... På fredag den 4 maj har Striddes Färghandel i Växjö öppet hus mellan 10 -18 så om du vill få tips...

Läs mer

Livsstil, Recept

Grill Kungar och Sallader

Jag har förstått att kvällens ämne bjuder på mycket igenkänning så vi tar det från början. Igår bestämdes att Mr X, SnyggBrorsan och jag skulle ha en mysig kväll och grilla tillsammans. Eftersom jag är mest flexibel i och med att jag arbetar hemifrån, erbjöd jag...

Läs mer