19 mars, 2024

Katastrof och Offerkofta

I samband med att SuperSyrran nyligen fyllde år bestämde sig syskonen för att visa upp det nyrenoverade föräldrahemmet för sin dementa mor. Ett tilltag som tyvärr slutade med katastrof och offerkofta.

Som oftast blandas dock sorg med glädje. Denna gången i form av slagsmål, varannan veckasliv, två åsnor på audition samt rost på taket och fukt i källaren.

Nytt avsnitt av min och Fredriks podd SnyggBrorsan & Supersyrran ute nu. Lyssna HÄR och följ oss gärna på vårt gemensamma instagramkonto som du hittar HÄR. Där har brorsan nyligen lagt ut det legendariska recept på pizza!…

10 Kommentarer

 1. lottisp89@gmail.com'

  Jag lyssnade imorse och detta var nog bästa avsnittet hittills. Tack för att ni delar med er.

  Svara
  • TACK, vad roligt att höra. Brorsan och jag håller nog faktiskt med dig om att det sista blev riktigt bra och viktigt. Kram

   Svara
 2. lemali07@outlook.com'

  Vill bara önska dig en fin dag, och säga att jag kikar in här väldigt ofta och jag tycker att du är väldigt genuin och äkta. Du blandar högt och lågt som jag gillar, så är ju livet. Och när man själv har det lite motigt kan man få energi här.
  Hoppas det går bättre med lilla mamma, när hon är på sitt boende.
  Stor kram

  Svara
  • Du anar inte hur glad dina ord gör mig. TACK för dem och varmt välkommen tillbaka hit. Kram

   Svara
 3. tjuffli@yahoo.se'

  En liten spaning och undran från mig.
  Det känns som du delat upp din familj så här:
  Din pappa är fantastisk
  Du är Supersyrran

  Din mamma är din ömma moder
  Din bror är Snyggbrorsan.

  Du och din far är super och fantastisk.
  Din mor och bror är bara snygg och ömma modern.

  Intressant val av benämningar. Är det på vis så det varit? Du och er far. Din bror och er mor? Jag anar att du kanske inte tänkt på detta när du gav er namnen… Men det ser ut som det är två starka och två lite svagare och sämre? Bara en liten spaning utan att vara otrevlig. 🎊

  Svara
  • Anna_nordberg@spray.se'

   Intressant tolkning. För mig är den ”ömma modern” den starkaste och viktigaste personen av alla. Den som är mån om alla och vill att alla har det bra. Kan man bli viktigare än så? Om det nu är en tävling..

   Svara
   • tjuffli@yahoo.se'

    Som sagt en spaning. Ingen tävling. Inget illa menat.

    Svara
    • Inget illa taget. Kram

     Svara
   • Exakt så! Jag skulle säga att min mor fått det finaste och viktigaste epitetet av alla i familjen. Hon var ett nav. Kram Å

    Svara
  • Intressant spaning.
   Epitetet SuperSyrran är det min bror som har givit mig och jag började kalla honom SnyggBrorsan i samband med att han gick igenom sin skilsmässa och tyckte att han var allt utom attraktiv. Min far var verkligen fantastisk och helt riktigt stod vi varandra mycket nära MEN det har alltid varit min ömma moder som har varit navet i familjen och den både jag och min bror har respekterat högst. Tills demensen tog henne från oss. Att vara öm är enligt mig något av det finaste man kan vara. Kram Å

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Fettsmältning och Träningsläger

Eftersom jag är lite lat av naturen gillar jag när jag kan få lite hjälp på traven och efter att ha lagt på mig ett några "sambokilon" kände jag att det var dags att dra i handbromsen och hitta tillbaka till en mer hälsosam livsstil med sikte på beach 2024! Därför...

Läs mer

Livsstil

Upplev Gdansk

Du kanske vet att familjen har en härlig lägenhet i hjärtat av Gamla stan i Gdansk? Faktum är att den ligger mitt på długi targ (den mest besökta gågatan som betyder ungefär "lång marknad"). Varför är inte svårt att förstå eftersom det året om myllrar av människor,...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Träskor och Svensexa

Som utlovades i förra avsnittet av vår podd avslöjar SuperSyrran vad som var orsaken till att hon blev utslängd och portad från Växjö Lakers finalmatch. Något som får SnyggBrorsan att berätta om snefylla, en kluven kavaj och offentlig urinering. Dessutom meddelas...

Läs mer

Livsstil

MammaBarn Lördag

Hela dagen har jag gått runt med ett ganska löjligt leende i ansiktet och kärlek i hjärtat efter ett dygn tillsammans med min bästis Mia och våra söner/gudsöner som också är bästisar! Igår hämtade jag upp Mia och Wille vid Alvesta tågstation och vår årliga mamma...

Läs mer

Livsstil

Grattis Älskade Tim

Vart tog åren vägen? Min lille pojk har vuxit upp till en MAN som har fast jobb, en stor lägenhet, världens finaste flickvän och fyller 22 år idag! Och vet du vad? Jag ÄLSKART! Mycket mer än de omtumlande och kaotiska småbarnsåren med blöjor och hjärtoperationer!...

Läs mer

Livsstil

Maginfluensa

Idag har det inte varit muntra miner på Kullen, alltså berget som mitt hus ligger på. Efter koppen med morgonte tog det nämligen inte många minuter innan verkmästaren i magen drog i nödbromsen och öppnade slussarna. Först trodde jag att det var de festliga dagarna...

Läs mer

Livsstil

Jävla HÄXOR

Jag är så arg att jag kokar! Minns du att jag skrev att min dementa mor ringt någon horoskoplinje och fått en telefonräkning på över 5 000 riksdaler?! Nu har brorsan och jag, med hjälp av vår ömma moders telefon, lyckats klura ut vem/vilka fanskapen är som har...

Läs mer

Livsstil

En Jobbig Jävel

Ibland undrar jag vart mänskligheten är på väg och vart empatin och medmänskligheten har tagit vägen? I veckans poddavsnitt av SnyggBrorsan & SuperSyrran berättar jag om vad som nyligen inträffade, framför mig i kön till kassan på ett stort matvaruhus- Eftersom...

Läs mer

Livsstil

Lynchstämning

Älsklingen och jag konstaterade just att det typ fortfarande är påsk, eftersom halva landet fortfarande har påsklov och att veckan startade med en påskdag, och därför är det fortfarande tillåtet att äta påskgodis. Så därför har vi just ringt in brorsan för att...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Klamydia, Hockey och Påskplanering

Det är på landet det händer med allt ifrån klamydiatest till samhällsföreningens årsmöte och smörgåstårtans vara eller icke vara.. Av respekt för "mänskligheten" påtalar syskonen vikten av snälla tankar och goda gärningar. Något som tar dem osökt vidare till...

Läs mer