10 maj, 2024

Ännu en Jäkla Knöl

Så här är det. Jag försöker hålla humöret uppe. Fokusera på det som är bra istället för dåligt. Men ibland dippar det. Nyligen hittade jag nämligen en ny knöl i mitt vänstra bröst. Förra gången var det högra och likt då var jag tidigare i veckan på tuttkoll på vårdcentralen med remiss till mammografi och ultraljud på sjukhuset.

Jag TROR verkligen inte att det är något annat än en cysta som sist, men eftersom min fantastiska far gick bort i bröstcancer för 1,5 år sedan tar alla minsta besvär på största allvar. Och jag tänker att det är bättre att gå till doktorn en gång för mycket än när det är för sent. Denna gången har jag dessutom en hudförändring på utsidan av bröstet, vilket känns sådär.

Nu kan jag inte mycket mer göra än att vänta och trycka bort orostankarna så gott det går. Livet är kort, därför måste vi göra det bästa av det och njuta så gott det går den stund vi vandrar på jorden. Något min vän Malin sätter fingret på i och med den tragiska bilolyckan som berövade hennes far livet. Kram Å

14 Kommentarer

 1. Håller tummar och tår för att tutten är frisk älskade vän!!

  Svara
  • Tack bästis! Det gör vi. Vi ska ju ha många roliga år tillsammans du och jag!

   Svara
 2. stina.widerholm@gmail.com'

  Förstår att du är orolig, det är ju ganska självklart – bra att kolla upp det snabbt, så du slipper de jobbiga tankarna.
  Vad fint din vän Malin skrivit om sin pappa. Blev ju ändå 80 år, men kändes ändå för tidigt med tanke på den livsglädje han verkade ha. Tänk bara att köpa en röd sportbil i den åldern 😉

  Svara
  • Tack för förståelsen. JA visst är det coolt att fortsätta leva sina drömmar oavsett ålder. Kram Å

   Svara
 3. mia.bjorling@icloud.com'

  ❤️

  Svara
 4. bodd76@gmail.com'

  ❤️

  Svara
 5. cecilia@hotmail.com'

  Jag (och många andra) har samma sak som du. Dom där knölarna styrs ju av hormoner, så dom kommer och går tyvärr. Numer går jag bara på årliga mammografin med automatiskt ultraljud efteråt. Hoppas du också får ro i detta, det kommer att komma och gå knölar flera år så det blir för stressigt för dig att gå och kolla hela tiden (eller i alla fall resonerar de flesta så). Men, förstår verkligen att det är värre för dig med in pappas historik. Håller tummarna för dig, det är säkert ofarligt igen. Fint att du delar detta vi är många i samma sits.

  Svara
  • Tack fina du för pepp. Kram Å

   Svara
  • elswalls@icloud.com'

   var har de automatiskt ultraljud? Jag brukar be om det men nekas. Ogillar de andraröntgen maskinerna.

   Svara
   • Det vet jag inte. Jag har fått remiss från vc.

    Svara
   • evam-66@hotmail.com'

    Ultraljud görs på sjukhus vb dvs om man behöver komplettera mammografin med ytterligare undersökningar av brösten det är inget man kan önska utan görs om man vill se tydligare på en förändring så var nöjd att du inte återkallas till det.

    Svara
 6. Bu.san123@hotmail.com'

  Om de skulle misstänka en ökad risk för dig borde du ta gentester.

  Svara
  • Tack för tipset, jag ska höra med dem vad de säger om det. Kram Å

   Svara
 7. kat.gillberg@gmail.com'

  Tröttsamt! Blää 🙁

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Recept

Goda Grilltillbehör

Tycker du som jag att det svåraste under grillsäsongen är att hitta på smarriga tillbehör till proteinet man lägger på grillen? Om så är fallet kommer här fyra förslag från mig. Först ut är min absoluta favorit så här i färskpotatistider. Smaklig spis! /Å Varm...

Läs mer

Livsstil

Bajs

Helgen har präglats av bajs, solsken, bajs, arbete, bajs, ryggskott, bajs, samarbete och bajs. Som du säkert förstår är det tyvärr bajs som har fått mest utrymme och med bajs menar jag de objudna trädgårdsgästerna som dyker upp på Sjöfällan varje morgon för att...

Läs mer

Livsstil

Då flyttar vi igen

Vet du hur trött jag är på att flytta? På mindre än ett år har jag själv flyttat från Växjö till Ör och därefter vidare till föräldrahemmet i Lidnäs. I samma veva har jag dessutom flyttat min ömma moder från Lidnäs till en lägenhet i Moheda och så sent som igår...

Läs mer

Livsstil

Baby Reindeer

Det har nog inte undgått många att Netflix nyligen släppt en verklighetsbaserad miniserie som heter Baby Reindeer. Serien handlar om en relativt misslyckad komiker som blir stalkad av en kvinna som han bjudit på cola där han arbetar som bartender. Den vänligheten...

Läs mer

Livsstil

New look upcoming

Idag har Inga-Lill och jag varit hos mästerfotografen Martina Wärenfeldt. Det är nämligen dags att ge bloggen en ny look. Även om jag älskar bilden jag har nu (på språng i grön jumpsuit och som Martina fotograferat och skapat) så är den minst fyra år gammal och jag...

Läs mer

Livsstil

Festen fortsätter

Just nu håller vi på att öppna upp vårt älskade Sjöfällan vid Helgahavet och jag nyper mig i armen av både vädret och vårt paradis. Morgonens vy gick inte av för hackor. Och inte frukosten heller.. Att öppna upp semesterparadiset fick mig dock att inse dess...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Fåfänga, Musfisar och Halleluja

Hur fåfäng får en man vara och hur många shots kan man dricka innan man bör skämmas? Denna gången avhandlas allt ifrån tältmöten till cirkus, en snuskdoktor, ögonbryn, träningsläger och smulpapper till veckans höjdare i form av whiskymässa och tjejhäng i Tylösand....

Läs mer

Livsstil

Kom och Boa med oss

Misstänker att jag inte är ensam om att "boa" lite extra mycket just nu när vårsolens strålar obarmhärtigt avslöjar allt som behöver sommarfixas både inne och ute... På fredag den 4 maj har Striddes Färghandel i Växjö öppet hus mellan 10 -18 så om du vill få tips...

Läs mer

Livsstil, Recept

Grill Kungar och Sallader

Jag har förstått att kvällens ämne bjuder på mycket igenkänning så vi tar det från början. Igår bestämdes att Mr X, SnyggBrorsan och jag skulle ha en mysig kväll och grilla tillsammans. Eftersom jag är mest flexibel i och med att jag arbetar hemifrån, erbjöd jag...

Läs mer

Livsstil

Mycket nu

Ojojoj det är mycket nu på alla fronter. Men jag funkar bäst under press så det blir i alla fall mycket gjort. Inte nog med att vi kommer hyra ut lägenheten i Gdansk i sommar, nu håller jag även på att rigga för att hyra ut vårt paradis vid Helgasjön några veckor i...

Läs mer