3 april, 2024

Lynchstämning

Älsklingen och jag konstaterade just att det typ fortfarande är påsk, eftersom halva landet fortfarande har påsklov och att veckan startade med en påskdag, och därför är det fortfarande tillåtet att äta påskgodis. Så därför har vi just ringt in brorsan för att fortsätta äta extra gott och dricka vin till maten en lillelördag som denna!

I övrigt bjöd påskhelgen på både hopp och förtvivlan. Hoppet bjöd såklart påskdagen på, då vi bjöd in klanen och Tims flickvän Emma samt goda vännen Markus med dotter Emilia till Kullen.

Kalaset startade med äggjakt i trädgården och i egenskap av “lekledare” var jag självklart utklädd till höna. Det var dock högst oklart om det var jag eller “barnen” som tyckte att äggjakten var roligast…

Äggjakten följdes av en påskbuffé signerad av framförallt Mr X. Brorsan bidrog i och för sig med fantastiskt goda köttbullar och jag stod för lax, ägg och hemgjord skagenröra, men min mystiska man var den som fixade resten! Bl a lagade han en pulled älg som man kan döda för. Och det hade han ju faktiskt gjort i och med att han skjutit älgen själv. Recept utlovas inom kort!

Påskdagen med klanen och vänner avslutades med Ronja Rövardotter maraton och mys framför öppna spisen innan gästerna inkvarterades hos oss på Kullen. Men innan vi kom så långt rådde lynchstämning på sociala medier när jag lade ut en story om att Mr X köpt mig en ny vimpel, eftersom päronens gamla hade sett sina bästa dagar för länge sedan…

Jesus vilket liv det blev över att jag i ren okunskap lade den nya vimpeln på marken innan jag hissade den i topp!

Hade jag tänkt efter en liten sekund kanske jag kunde misstänkt att samma regler (kanske) gäller för vimplar som för flaggor men i min iver att hissa vimpeln begick jag alltså det ödesdigra misstaget att låta vimpeln nudda marken.

Nåväl, slutet gott, allting gott. Det var nära att jag gick steningsdöden till mötes men klanen övertalade mig att avstå från att bli martyr och istället göra avbön och på rätt sätt nästa gång jag hissar flaggan.

Fortsatt Glad Påsk! Kram Å

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Fettsmältning och Träningsläger

Eftersom jag är lite lat av naturen gillar jag när jag kan få lite hjälp på traven och efter att ha lagt på mig ett några "sambokilon" kände jag att det var dags att dra i handbromsen och hitta tillbaka till en mer hälsosam livsstil med sikte på beach 2024! Därför...

Läs mer

Livsstil

Upplev Gdansk

Du kanske vet att familjen har en härlig lägenhet i hjärtat av Gamla stan i Gdansk? Faktum är att den ligger mitt på długi targ (den mest besökta gågatan som betyder ungefär "lång marknad"). Varför är inte svårt att förstå eftersom det året om myllrar av människor,...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Träskor och Svensexa

Som utlovades i förra avsnittet av vår podd avslöjar SuperSyrran vad som var orsaken till att hon blev utslängd och portad från Växjö Lakers finalmatch. Något som får SnyggBrorsan att berätta om snefylla, en kluven kavaj och offentlig urinering. Dessutom meddelas...

Läs mer

Livsstil

MammaBarn Lördag

Hela dagen har jag gått runt med ett ganska löjligt leende i ansiktet och kärlek i hjärtat efter ett dygn tillsammans med min bästis Mia och våra söner/gudsöner som också är bästisar! Igår hämtade jag upp Mia och Wille vid Alvesta tågstation och vår årliga mamma...

Läs mer

Livsstil

Grattis Älskade Tim

Vart tog åren vägen? Min lille pojk har vuxit upp till en MAN som har fast jobb, en stor lägenhet, världens finaste flickvän och fyller 22 år idag! Och vet du vad? Jag ÄLSKART! Mycket mer än de omtumlande och kaotiska småbarnsåren med blöjor och hjärtoperationer!...

Läs mer

Livsstil

Maginfluensa

Idag har det inte varit muntra miner på Kullen, alltså berget som mitt hus ligger på. Efter koppen med morgonte tog det nämligen inte många minuter innan verkmästaren i magen drog i nödbromsen och öppnade slussarna. Först trodde jag att det var de festliga dagarna...

Läs mer

Livsstil

Jävla HÄXOR

Jag är så arg att jag kokar! Minns du att jag skrev att min dementa mor ringt någon horoskoplinje och fått en telefonräkning på över 5 000 riksdaler?! Nu har brorsan och jag, med hjälp av vår ömma moders telefon, lyckats klura ut vem/vilka fanskapen är som har...

Läs mer

Livsstil

En Jobbig Jävel

Ibland undrar jag vart mänskligheten är på väg och vart empatin och medmänskligheten har tagit vägen? I veckans poddavsnitt av SnyggBrorsan & SuperSyrran berättar jag om vad som nyligen inträffade, framför mig i kön till kassan på ett stort matvaruhus- Eftersom...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Klamydia, Hockey och Påskplanering

Det är på landet det händer med allt ifrån klamydiatest till samhällsföreningens årsmöte och smörgåstårtans vara eller icke vara.. Av respekt för "mänskligheten" påtalar syskonen vikten av snälla tankar och goda gärningar. Något som tar dem osökt vidare till...

Läs mer

Livsstil

Påskafton – Mitt emellan Sorg och Glädje

Påskafton är i kristen tradition en "tom" dag, lördagen efter långfredagen, mitt emellan sorg och glädje. Detta beror på att Jesus ligger i graven och lärjungarna har låst in sig i rädsla för dem som låg bakom avrättningen. Svenska kyrkan håller inga gudstjänster...

Läs mer