16 mars, 2024

En Klimakteriekatastrof och Två Partypinglor

När jag var yngre brukade vi i tjejgänget fråga oss om vi ville ha kul eller vara snygga, när vi gick ut på krogen. Det slutade alltid med att vi valde att ha kul, och kom fram till att människor som har roligt är snyggare än de som har tråkigt. Vårt sätt då, att ha kul var att dansa så fötterna blödde och svettas som i bastun. Dagen efter vaknade vi oftast med tovigt trollhår, lite baksmälla och ett leende på läpparna.

Just nu befinner jag mig på Högfjället i Sälen tillsammans med min vän Hund-Anna (hon som har luxurydog.shop) och vi konstaterade redan i torsdags att vi fortfarande resonerar på samma sätt som för 30 år sedan! För herrejösses vad kul vi har här på Högis!

Att åka till Sälen med vänner har blivit en tradition och varje år fixar jag en present i form av likadana t-shirts med tryck. I år blev det tröjor med texten OMOGEN – Ett ord som används av tråkiga människor för att beskriva roliga människor! Vi är dock långt ifrån ensamma om idén med t-shirts…

Dock kunde resan börjat med en klimakteriekatastrof när Anna, som körde bilen, fick vallningar på vägen upp och bestämde sig för att ta av sig tröjan. Själv hade jag precis fällt sätet för en gubbvila när jag förskräckt hör Anna skrika “JAG SER INGET” och vifta med armarna under tröjan som hon bara fått halvvägs över huvudet! Tack och lov fick jag tag i ratten och det som skulle kunnat sluta riktigt illa löste sig bra.

På tal om att sluta illa passerade vi en avrättningsplats mellan Lima och Malung. Nyfikna som vi är googlade vi och fick fram en tragisk historia. På 1700-talet hade nämligen en gift kvinna blivit våldtagen av en gift man. BÅDA dömdes till döden för otukt TROTS att bådas respektive partners “förlät” dem. Det som hände var dock att våldtäktsmannen rymde till Norge och överlevde medan våldtäktsoffret halshöggs. Lite som det fortfarande funkar ibland.. d v s att offret får bära hundhuvudet.

På tal om trevligare saker så åkte vi skidor igår, vilket var första gången på 30 år för Anna! Hon var dock inte så orolig för själva skidåkningen. Däremot var hon skräckslagen inför att åka lift, efter att ha släpats av en bygellift för tre decennier sedan. Anna klarade dock utmaningen lysande och pratar t o m om att ta upp skidåkningen igen. Vilket jag såklart verkligen uppmuntrar!

Det är mycket After ski här i Sälen. Först är det Pre After ski. Då äter man lunch, shottar och sjunger med trubaduren. Sedan är det den första After skin, då dricker man fler shottar och dansar till en annan trubadur, varefter man går på den andra After skin och dricker champagne. Sist men inte minst är det After After ski och då dricker man vad som helst och dansar ännu mer innan det är dags att göra sig iordning för middag och nattklubb!

Som du säkert förstår har vi fullt upp här på Högfjället men efter gårdagens After After ski i limousinebussen utanför Högis kroknade både jag och Anna. Tanken var att vi skulle göra oss iordning för kvällen men istället somnade vi båda och när vi vaknade strax efter midnatt, kände vi båda att sängen lockade mer än pianobaren. Ett beslut som kändes oerhört MOGET för att komma från oss!

Idag tackar vi vår lyckliga stjärna för det beslutet för nu är vi taggade till tänderna för Pre After ski om en liten stund! Vill du följa med oss på partyt kan du kika in i mina händelser på Instagram. Mitt konto @azabrennander.se hittar du HÄR. Kram från partypinglorna.

2 Kommentarer

 1. Tjuffli@yahoo.se'

  Åh vilket party ni har! 🎊⛷️🎿🏂☃️🌧️
  Obehagligt med avrättningplatsen med tanke på hur Sälen genom åren varit en plats för otrohet. Det är som att det ligger en förbannelse över området. 😱💔

  Svara
 2. monika.nyponros@live.se'

  Min undran är om man inte känner sig gammal och ”ute”?
  Är det många över 60 år ute och festar som när man var ung?
  Jag vill ju ha kul med folk i min egen ålder, men det är ju jag.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Fettsmältning och Träningsläger

Eftersom jag är lite lat av naturen gillar jag när jag kan få lite hjälp på traven och efter att ha lagt på mig ett några "sambokilon" kände jag att det var dags att dra i handbromsen och hitta tillbaka till en mer hälsosam livsstil med sikte på beach 2024! Därför...

Läs mer

Livsstil

Upplev Gdansk

Du kanske vet att familjen har en härlig lägenhet i hjärtat av Gamla stan i Gdansk? Faktum är att den ligger mitt på długi targ (den mest besökta gågatan som betyder ungefär "lång marknad"). Varför är inte svårt att förstå eftersom det året om myllrar av människor,...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Träskor och Svensexa

Som utlovades i förra avsnittet av vår podd avslöjar SuperSyrran vad som var orsaken till att hon blev utslängd och portad från Växjö Lakers finalmatch. Något som får SnyggBrorsan att berätta om snefylla, en kluven kavaj och offentlig urinering. Dessutom meddelas...

Läs mer

Livsstil

MammaBarn Lördag

Hela dagen har jag gått runt med ett ganska löjligt leende i ansiktet och kärlek i hjärtat efter ett dygn tillsammans med min bästis Mia och våra söner/gudsöner som också är bästisar! Igår hämtade jag upp Mia och Wille vid Alvesta tågstation och vår årliga mamma...

Läs mer

Livsstil

Grattis Älskade Tim

Vart tog åren vägen? Min lille pojk har vuxit upp till en MAN som har fast jobb, en stor lägenhet, världens finaste flickvän och fyller 22 år idag! Och vet du vad? Jag ÄLSKART! Mycket mer än de omtumlande och kaotiska småbarnsåren med blöjor och hjärtoperationer!...

Läs mer

Livsstil

Maginfluensa

Idag har det inte varit muntra miner på Kullen, alltså berget som mitt hus ligger på. Efter koppen med morgonte tog det nämligen inte många minuter innan verkmästaren i magen drog i nödbromsen och öppnade slussarna. Först trodde jag att det var de festliga dagarna...

Läs mer

Livsstil

Jävla HÄXOR

Jag är så arg att jag kokar! Minns du att jag skrev att min dementa mor ringt någon horoskoplinje och fått en telefonräkning på över 5 000 riksdaler?! Nu har brorsan och jag, med hjälp av vår ömma moders telefon, lyckats klura ut vem/vilka fanskapen är som har...

Läs mer

Livsstil

En Jobbig Jävel

Ibland undrar jag vart mänskligheten är på väg och vart empatin och medmänskligheten har tagit vägen? I veckans poddavsnitt av SnyggBrorsan & SuperSyrran berättar jag om vad som nyligen inträffade, framför mig i kön till kassan på ett stort matvaruhus- Eftersom...

Läs mer

Livsstil

Lynchstämning

Älsklingen och jag konstaterade just att det typ fortfarande är påsk, eftersom halva landet fortfarande har påsklov och att veckan startade med en påskdag, och därför är det fortfarande tillåtet att äta påskgodis. Så därför har vi just ringt in brorsan för att...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Klamydia, Hockey och Påskplanering

Det är på landet det händer med allt ifrån klamydiatest till samhällsföreningens årsmöte och smörgåstårtans vara eller icke vara.. Av respekt för "mänskligheten" påtalar syskonen vikten av snälla tankar och goda gärningar. Något som tar dem osökt vidare till...

Läs mer