22 februari, 2024

Två Trauman

Är det inte det ena så är det det andra säger man ju ofta och sportlovsveckan är inget undantag… Redan första dagen ställdes vi inför TVÅ TRAUMAN i den närmaste kretsen. Det ena lite värre än det andra och det är upp till dig att värdera vilket som är värst…

Lång historia kort. Eftersom ingen utanför familjen Brennander skulle klara en intensiv vecka med syskon och syskonbarn Brennander på ca 60 kvm valde Mr X att besöka sin släkt på nordligare breddgrader för lite skoteråkning istället för att hänga med oss i Funäsdalen. Och då snackar vi inte “vanlig” skoteråkning utan offpist med 205 hk i terräng med 140 cm snödjup.

Den lilla utflykten slutade med en avsliten lårmuskel och akutoperation idag. men enligt egen utsago “flög han längst och operationen har gått bra”!
Nu till traumat som inte är lika lättfixat…

För exakt ett år sedan hade jag med mig två par skidbyxor till fjällen. Eftersom jag hade på känn att jag lagt på mig något extrakilo tog jag bara med mig de rymligaste i år. Vilket gjorde att jag fullständigt hamnade i chock när jag skulle dressa mig för backen vår första skiddag. Vilket lillebror självklart förevigade live…

Skrattar bäst som skrattar sist dock. SnyggBrorsans byxor var så rymliga förra säsongen att han planerade att köpa nya… Tänk vilken tur att han inte gjorde det!!!

Eftersom jag med nöd och näppe fick brallorna över höfterna och bara kunde drömma om att knäppa dem, resulterade mitt trauma i en panikutryckning till Fjälloutlet i Funäsdalen. 15 provningar senare, genomsvettig och med en otålig familj i bilen slog jag till på dessa i “fel” storlek!

TACK familjen och bästa Fjälloutlet för enormt tålamod, fantastiska priser och ett riktigt bra sortiment av märkesvaror!

Med det sagt undrar jag vilket trauma du tycker var familjens värsta? 😉 Kram Å

23 Kommentarer

 1. anetteviolacarlsson@icloud.com'

  Känner igen svettningarna att få på sig byxor 😆
  Sen lider jag med din MrX , ligger själv nu med gips , värk efter en nyopererad fot 🦶
  Hoppas er fortsatta semester blir bra 😃

  Svara
  • Cummins@2022.com'

   Tack Anette
   Skickar krya hälsning till dig och din fot 💐

   Svara
   • carola.lager@telia.com'

    Vaaaa???? ironi… det menar du inte 😂

    Helt klart lider jag mest med dig.

    För små byxor mot ett opererat ben så slår ditt bekymmer MrX med hästlängder

    Du får min sympati, helt klart ♥️♥️

    Svara
    • anetteviolacarlsson@icloud.com'

     Tack 😊
     Oj svarade till fel person här , ursäkta

     Svara
     • ritaobst27@gmail.com'

      MR X Det där var inte roligt. Tycker verkligen synd om dig ska du veta. Det är väl ändå f** att sånt händer när man ska ha KUL. Krya på dig kram från en solig dag i Växjö.🩷🩷🩷 Det fick bli rosa hjärtan i stället för röda. Man vill ju inte bråka med flickvännen.🤪

    • Puh! Hoppades det❤️🙏

     Svara
    • Puh, tänkte väl det!!!! Kramar

     Svara
   • anetteviolacarlsson@icloud.com'

    Tack 😊

    Svara
   • anetteviolacarlsson@icloud.com'

    Tack och tack detsamma 😊

    Svara
  • JA visst är det en hemsk upplevelse? 😉 Såklart vi lider med honom. Har du skadat dig eller är det mer en rutinoperation? Tack och kram.

   Svara
   • anetteviolacarlsson@icloud.com'

    Är min 4:e operation av denna fot så nu hoppas jag kunna gå efter 👍😊men efter 8 veckors gips väntar en lång rehab , men allt går 😊
    Ha en fin fredag 🥰

    Svara
 2. minimus1@gmail.com'

  Oj! Du kan väl inte jämföra en muskelskada med en viktökning???

  Svara
  • Ligger en hel del ironi i det såklart. Kram Å

   Svara
 3. lottisw123@gmail.com'

  Mest synd om dej självklart!!! Tack för att du bjussar på dej!

  Svara
  • HAha, tack själv! Kram Å

   Svara
 4. marcus_jonsson77@hotmail.com'

  Krya på dig x

  Svara
  • Tack för ditt stöd Marcus!!! 😉

   Svara
  • Derome@gmail.se'

   Tack Marcus 🙏🏼 ska bli bra det här också

   Svara
 5. lhd58@icloud.com'

  Tur att Mr X flög längst 😀 men vilken otur med avsliten lårmuskel. Helt klart mest synd om honom.
  Men ditt trauma skojar man inte bort 😂🤣

  Svara
  • Ja lite nöjd var han minsann mitt i eländet ändå. Kram

   Svara
 6. stina.widerholm@gmail.com'

  Gillar “nya” hemsidan som den ser ut nu, lättöverskådlig och “ren” från reklam. Tumme upp!

  Svara
  • Åhhh TACK vad glad jag blir!! Jo det känns som att vi är på rätt väg nu. Kra,

   Svara
 7. Hilmasvensson@hotmail.com'

  Du har säkert fukt i din garderob.🤪 har ofta i min. Stackars herr X bör nog en jobbig reab. 🥰

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Fettsmältning och Träningsläger

Eftersom jag är lite lat av naturen gillar jag när jag kan få lite hjälp på traven och efter att ha lagt på mig ett några "sambokilon" kände jag att det var dags att dra i handbromsen och hitta tillbaka till en mer hälsosam livsstil med sikte på beach 2024! Därför...

Läs mer

Livsstil

Upplev Gdansk

Du kanske vet att familjen har en härlig lägenhet i hjärtat av Gamla stan i Gdansk? Faktum är att den ligger mitt på długi targ (den mest besökta gågatan som betyder ungefär "lång marknad"). Varför är inte svårt att förstå eftersom det året om myllrar av människor,...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Träskor och Svensexa

Som utlovades i förra avsnittet av vår podd avslöjar SuperSyrran vad som var orsaken till att hon blev utslängd och portad från Växjö Lakers finalmatch. Något som får SnyggBrorsan att berätta om snefylla, en kluven kavaj och offentlig urinering. Dessutom meddelas...

Läs mer

Livsstil

MammaBarn Lördag

Hela dagen har jag gått runt med ett ganska löjligt leende i ansiktet och kärlek i hjärtat efter ett dygn tillsammans med min bästis Mia och våra söner/gudsöner som också är bästisar! Igår hämtade jag upp Mia och Wille vid Alvesta tågstation och vår årliga mamma...

Läs mer

Livsstil

Grattis Älskade Tim

Vart tog åren vägen? Min lille pojk har vuxit upp till en MAN som har fast jobb, en stor lägenhet, världens finaste flickvän och fyller 22 år idag! Och vet du vad? Jag ÄLSKART! Mycket mer än de omtumlande och kaotiska småbarnsåren med blöjor och hjärtoperationer!...

Läs mer

Livsstil

Maginfluensa

Idag har det inte varit muntra miner på Kullen, alltså berget som mitt hus ligger på. Efter koppen med morgonte tog det nämligen inte många minuter innan verkmästaren i magen drog i nödbromsen och öppnade slussarna. Först trodde jag att det var de festliga dagarna...

Läs mer

Livsstil

Jävla HÄXOR

Jag är så arg att jag kokar! Minns du att jag skrev att min dementa mor ringt någon horoskoplinje och fått en telefonräkning på över 5 000 riksdaler?! Nu har brorsan och jag, med hjälp av vår ömma moders telefon, lyckats klura ut vem/vilka fanskapen är som har...

Läs mer

Livsstil

En Jobbig Jävel

Ibland undrar jag vart mänskligheten är på väg och vart empatin och medmänskligheten har tagit vägen? I veckans poddavsnitt av SnyggBrorsan & SuperSyrran berättar jag om vad som nyligen inträffade, framför mig i kön till kassan på ett stort matvaruhus- Eftersom...

Läs mer

Livsstil

Lynchstämning

Älsklingen och jag konstaterade just att det typ fortfarande är påsk, eftersom halva landet fortfarande har påsklov och att veckan startade med en påskdag, och därför är det fortfarande tillåtet att äta påskgodis. Så därför har vi just ringt in brorsan för att...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Klamydia, Hockey och Påskplanering

Det är på landet det händer med allt ifrån klamydiatest till samhällsföreningens årsmöte och smörgåstårtans vara eller icke vara.. Av respekt för "mänskligheten" påtalar syskonen vikten av snälla tankar och goda gärningar. Något som tar dem osökt vidare till...

Läs mer