I fredags var jag gräsänka och det är bland det värsta jag vet. I min värld vill jag nämligen umgås maximalt på helgen och helst då med den jag älskar. I veckorna däremot är jag mindre sällskapssjuk men helgen är helig.Tack och lov har jag vänner som rycker in när sällskapssjukan blir för svår. Först ut var Karin som kom på frukost i fredags.Strax efter att Karin lämnat Sjöfällan slog dock sällskapssjukan till igen med full kraft.Skönt då att bara kunna skicka en tumme upp för fredagsmys, till en vän som fattar galoppen direkt.
Strax därefter kom nämligen en tumme upp på att Malin var på väg.Efter mysigt brygghäng brassade jag på fläskfilé och spetskål på grillen och om du inte testat att grilla spetskål är det ett måste.
Du behöver en spetskål, olivolja, salt, svartpeppar, smör och pistagenötter.
Dela spetskålen i fyra klyftor. Låt roten sitta kvar så den inte delar sig. Pensla med olivolja, krydda med salt och svartpeppar. Grilla på medelhögvärme i ca 20 minuter. Grovhacka pistagenötter. Bryn en rejäl klick smör och tillsätt pistagenötterna när smöret slutat fräsa. Häll nötsmöret över den färdiga spetskålen. Servera och njut!
Efter en kväll med mat, musik och skratt startade vi dagen med yoga på bryggan…
..följt av frukost i solskenet.Mer fredagsmys än så kan det knappast bli.
Lördagen blev betydligt vildare, men mer om det senare för nu ska jag ut på AW i Gdansk. Kram Å
0 kommentarer