26 maj, 2023

Extreme Home Makeover – Styling by SGinred

Efter närmare 20 år, i samma bostad, insåg jag med växande oro att jag inte skulle klara av att styla min bostad själv inför kommande försäljning. Jag har nämligen så oerhört svårt att skilja mig ifrån saker. Var och en utav dem bär ju på ett betydelsefullt minne. För mig, men sannolikt inte för så många andra… Att jag dessutom har levt ett ganska brokigt liv, och därmed samlat på mig en ansenlig mängd minnen, vittnade därför min bostad om…20230512_123131Därför scannade jag marknaden, på inredare med goda vitsord och dokumenterad erfarenhet, och hittade Sara Guldbrandsson som driver SG Inred. Att det visade sig att Sara dessutom varit med och “uppfunnit” Striddes/Nordsjös Urban Light, som jag har målat både vardagsrum och sovrum i, var såklart en stor bonus!MDIyNnwwMDAxNTk5MzQ5OHw5Ng..Nåväl, jag har insett att de flesta sannolikt behöver en inredare. Både när man ska flytta och när man flyttat. Jag har nämligen redan konsulterat Sara inför nästa bostad…

Hur som helst lovade jag ju att dela med mig av före- och efterbilder. Något som jag känner möjligen var något överilat. Men har man lovat så har man. Tilläggas bör att förebilderna tog jag när det var som rörigast i rensningen här hemma, så riktigt så illa brukar det inte se ut. Vi börjar med hallen. Here we go…CM_Photogrid_1685034770104Sara jobbade genomgående med att skapa mer rymd och få in mer ljus till rummen, något hon sannerligen lyckades med.

Vardagsrum före och efter. Notera hur mycket det gjorde för ljusinsläppet, att Sara plockade bort min djungel i fönstren!CM_Photogrid_1685035140074Arbetskök före och efter. En sådan liten detalj som att skippa köksgardinen gjorde underverk för ljuset!CM_Photogrid_1685035591291Gästtoaletten med dusch på nedervåningen, fick sig en ordentlig omgång med städhinken och ljussättning.CM_Photogrid_1685034975372Likaså det stora badrummet, med bidén och dubbelhandfat, på övervåningen. På tal om bidén hoppas jag innerligt att nästa ägare uppskattar den. Om inte tar jag den med mig!CM_Photogrid_1685038605406Mitt älskade sovrum, där jag alltid sover som bäst.. Även där blev det bort med mina tjocka gardiner, ljusare textilier och – ett nytt sovrum!CM_Photogrid_1685037852365Tänk att Tim knappt var 2 år när detta blev hans rum. För några år sedan gjorde vi om det till tonårsrum, och när han flyttade hemifrån blev det mitt kombinerade arbets/gästrum istället.  Även här åkte gardinen ut fortare än kvickt. Vilket visade sig vare ett helt rätt beslut!CM_Photogrid_1685038241494Nu är det “bara” att hålla tummarna för att rätt köpare hittar hem, så som jag gjorde för så många år sedan. HÄR hittar du min bostad på Hemnet, och tack än en gång fantastiska Sara, för att du hjälpte mig igenom en extreme homemakeover utan tårar. Kram Å

16 Kommentarer

 1. berit.cwarg@allt1.se'

  Jättefint.!! Tänk vad små saker kan göra så stor skillnad. Kommer dock inte att flytta så långt söderut men detta kommer inte att vara svårsålt 🙂
  Lycka till på ditt nya boende och liv

  Svara
  • Ja det är verkligen otroligt. Annars är Växjö väldigt trevligt.

   Svara
 2. monica.riise@bredband.net'

  😂🤣😂 Va rolig du är, där tror jag minnsan smålänningen i sitt esse dök upp 😂🤣😂😍 ser det framför mig att du lämnar huset med biden under armen..😂😊😍, PS… kommentaren skrivs med kärlek å humor…
  Lycka till med försäljningen ❤️

  Svara
  • Hahaha, gissa om jag verkligen vill ta med mig bidén vid flytten. Tanken har definitivt föresvävat mig. Stor kram och älsk på din humor!

   Svara
   • monica.riise@bredband.net'

    🤣🤣🤣 jo jag vet ju du har skrivit om biden tidigare, nått som du verkligen inte vill vara utan🤣🫶🏽❤️

    Svara
    • Nä den kan jag inte leva utan!

     Svara
 3. lisbeth.hjelm1@hotmail.com'

  Så fint!
  Kommer ihåg att min bästa kompis hade en bidé i sitt badrum. Vi hade fotbad i den, med hennes storasysters fina tvål, som hon köpt utomlands! Vi blånekade att vi använt den, tyvärr syntes det nog. Vi var 10 o storasyrran 16, så det fick hon bara ta😂

  Svara
  • Hahaha! Ja en bidé är bra till många olika saker! Kram Å

   Svara
 4. lena.nielsen@live.se'

  Har sålt hus efter 30 år och även en bostadsrätt, alltid tyckt att ta hjälp med styling/inredning är bortkastade pengar. Har man många prylar, packa ner och magasinera, kan fixas senare. Inga personliga foto mm. Färsk frukt och blommor är alltid ett säkert kort.

  Svara
  • Personligen hade jag inte fixat det så bra utan hjälp och är glad att jag satsade på det.

   Svara
 5. ellinorfranzen@hotmail.com'

  Vilken skillnad! Det kommer att sälja kvickt. När vi såg fotona på vårt hus efter stylingen sade Christer ” Där skulle jag vilja bo”😂Vart flyttar du nu?💕

  Svara
  • HAhaha, ja lite så känner man ju faktiskt. Vi flyttar ut på landet… Kram

   Svara
 6. lottaborrby@gmail.com'

  Det är så enkelt och göra själv,ta bort mer än 50% av saker och möbler,inga privat saker,bilder.

  Svara
  • Efter nästan 20 år tyckte jag inte det var lätt, så jag är mycket glad att jag var klok nog att satsa på hjälp.

   Svara
 7. carlberg_35@hotmail.com'

  Dina gamla gardiner, var inte tjocka. Så mycket ljus skiljer det inte. Här har mäklarna lagt på mer ljus i bilderna. Samma med badrummet, ingen större skillnad, bara mer ljus när korten togs. Camera kan göra mycket. Jag älskar färg, form & inredning som jag har ett bra öga för.

  Svara
  • Faktum är att mina gamla gardiner var supertjocka sammetsgardiner och att stylisten helt tog bort gardinerna i övriga rum, så det gjorde såklart jättestor skillnad.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Grattis Älskade Tim

Vart tog åren vägen? Min lille pojk har vuxit upp till en MAN som har fast jobb, en stor lägenhet, världens finaste flickvän och fyller 22 år idag! Och vet du vad? Jag ÄLSKART! Mycket mer än de omtumlande och kaotiska småbarnsåren med blöjor och hjärtoperationer!...

Läs mer

Livsstil

Maginfluensa

Idag har det inte varit muntra miner på Kullen, alltså berget som mitt hus ligger på. Efter koppen med morgonte tog det nämligen inte många minuter innan verkmästaren i magen drog i nödbromsen och öppnade slussarna. Först trodde jag att det var de festliga dagarna...

Läs mer

Livsstil

Jävla HÄXOR

Jag är så arg att jag kokar! Minns du att jag skrev att min dementa mor ringt någon horoskoplinje och fått en telefonräkning på över 5 000 riksdaler?! Nu har brorsan och jag, med hjälp av vår ömma moders telefon, lyckats klura ut vem/vilka fanskapen är som har...

Läs mer

Livsstil

En Jobbig Jävel

Ibland undrar jag vart mänskligheten är på väg och vart empatin och medmänskligheten har tagit vägen? I veckans poddavsnitt av SnyggBrorsan & SuperSyrran berättar jag om vad som nyligen inträffade, framför mig i kön till kassan på ett stort matvaruhus- Eftersom...

Läs mer

Livsstil

Lynchstämning

Älsklingen och jag konstaterade just att det typ fortfarande är påsk, eftersom halva landet fortfarande har påsklov och att veckan startade med en påskdag, och därför är det fortfarande tillåtet att äta påskgodis. Så därför har vi just ringt in brorsan för att...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Klamydia, Hockey och Påskplanering

Det är på landet det händer med allt ifrån klamydiatest till samhällsföreningens årsmöte och smörgåstårtans vara eller icke vara.. Av respekt för "mänskligheten" påtalar syskonen vikten av snälla tankar och goda gärningar. Något som tar dem osökt vidare till...

Läs mer

Livsstil

Påskafton – Mitt emellan Sorg och Glädje

Påskafton är i kristen tradition en "tom" dag, lördagen efter långfredagen, mitt emellan sorg och glädje. Detta beror på att Jesus ligger i graven och lärjungarna har låst in sig i rädsla för dem som låg bakom avrättningen. Svenska kyrkan håller inga gudstjänster...

Läs mer

Livsstil

Långfredag – Förlåt Jesus

Långt in på 1900-talet var det många som klädde sig i svart på långfredagen och tystnad och stillhet skulle råda. Bara nödvändiga sysslor fick utföras och i många familjer var barnens vanliga utomhuslekar inte tillåtna. Man kunde ägna sig åt rispiskning för att...

Läs mer

Livsstil

Skärtorsdag mot Blåkulla

Skärtorsdagsnatten var enligt sägner från bondesamhället häxornas natt. Det var då de tog kvasten och begav sig till den mytiska platsen Blåkulla för att festa med djävulen... Som den häxa jag sägs säga vara, är såklart både Inga-Lill och jag redo för både fest och...

Läs mer

Livsstil

Snart Påsk

Alltså hur i hela friden har det gått till att det redan är påsk imorgon?! Helt ärligt stirrade jag oförstående på min vän Anna i fiskbutiken, när hon frågade mig om jag inte redan borde vara på väg.. Med tanke på att hon kallat mig Häxan i många år borde jag...

Läs mer