20 maj, 2023

Chaîne des Rôtisseurs och ESC

Inser såklart att jag är lite sen på bollen men husköp och försäljningsprepp, inför kommande visning av mitt radhus, har kommit emellan.

Dock kan det väl inte ha undgått någon att Sverige, med låten Tattoo och artisten Loreen, vann Eurovision Song Contest förra lördagen?! Därmed ligger vi i topp, tillsammans med Irland, eftersom vi vunnit ESC hela sju gånger! Dessutom är Loreen den enda kvinnan som vunnit ESC mer än en gång! HEJA Sverige och heja Loreen!20230520_201842Faktum är att jag hade lite på känn att vi (eller Finland) skulle ta hem det i år igen. För att ta ut segern lite i förskott startade dagen med en alldeles fantastisk, 3-rätters lunch, på Växjös stolthet PM & Vänner.20230513_130148Stoltheten beror på att PM & Vänner har en stjärna i guiden och det var matintresserade vännerna Linda och Philippe, som bjudit in oss till vårlunch med Chaîne des Rôtisseurs. Förrätten bjöd på vit sparris och nässlor från Fyllerydsskogen (alltså närproducerat så det förslår).20230513_130159Till huvudrätt bjöds vi på röding med poppat matvete. Så galet gott att jag hade kunnat sluka älsklingens portion också!20230513_133733Normalt är jag ingen efterrättsmänniska men efter en sked i desserten dansade smaklökarna schottis! Sedan var det ridå ner! I alla fall på mat och dryckesfronten.20230513_142758Det blev dock inte särskilt mycket rast och ro. Eftersom siestan, inför ESC, uteslutande ägnades åt trädgårdsfix. Men den som jobbar hårt förtjänar såklart extra mycket gott i magen…
20230513_160754Är det något man kan vara säker på så är det att det både blir trevligt och gott när man umgås med familjen Munier. Lite “småplock” hade utlovats till ESC och småplock de luxe blev det kan jag lova!
20230513_195416Men innan småplocket serverades till ESC, slängde Phlippe ihop en MAGISK gryta, som jag inte har en aning om vad den kallas. Men den var fullmatad med jätteräkor, kryddstark korv och mycket smak!20230513_201458Philippe for PRESIDENT of MASTER CHEF!!!
20230513_195405Mr X for President of MYSTERIOUS MR LOVE OF MY LIFE!20230520_201927Och en fantastisk version av Espresso Martini på det. Förresten, är det inte sjukt märkligt att jag gillar det mesta som smakar kaffe men avskyr kaffe?20230513_205538Hur som helst tackar vi för en underbar dag och afton, som toppades med ännu en vinst för Sverige i ESC. Utan att håna Israel, eller förminska Sverige och Irland, utbrister jag HALLELUJA på det! Kram Å20230513_205928

10 Kommentarer

 1. lisbeth.hjelm1@hotmail.com'

  Vilken vacker klänning! Du passar verkligen i den blå färgen.
  Lycka till med husförsäljningen.

  Svara
  • Stort tack bästa du 🙏❤️

   Svara
 2. lise34@gmail.com'

  Vilken härlig dag och kväll. Härligt med fina vänner och vinst i ESC!

  Svara
  • Ja verkligen!❤️

   Svara
 3. matilda.eriksson@mail.com'

  Åh, jag är så nyfiken på Mr X! Fantastisk klänning! Ljuvlig färg 😍

  Svara
  • Tack snälla, tyvärr är han ju inte lika sugen på att synas som jag. Kram

   Svara
 4. monika.nyponros@live.se'

  Kanske har Mr X något att dölja?
  Förhållande, fogden eller något annat ljusskyggt?
  Man känner aldrig någon riktigt, bara att njuta av livet ändå så länge det varar 😀

  Svara
  • anna_nordberg@spray.se'

   Eller bara väldigt hög integritet🙂

   Svara
   • Precis så är det.
    Tack.🙏❤️

    Svara
  • Tror mig definitivt ha koll på allt jag behöver veta och har inte funnit några lik i garderoben.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Recept

Goda Grilltillbehör

Tycker du som jag att det svåraste under grillsäsongen är att hitta på smarriga tillbehör till proteinet man lägger på grillen? Om så är fallet kommer här fyra förslag från mig. Först ut är min absoluta favorit så här i färskpotatistider. Smaklig spis! /Å Varm...

Läs mer

Livsstil

Bajs

Helgen har präglats av bajs, solsken, bajs, arbete, bajs, ryggskott, bajs, samarbete och bajs. Som du säkert förstår är det tyvärr bajs som har fått mest utrymme och med bajs menar jag de objudna trädgårdsgästerna som dyker upp på Sjöfällan varje morgon för att...

Läs mer

Livsstil

Då flyttar vi igen

Vet du hur trött jag är på att flytta? På mindre än ett år har jag själv flyttat från Växjö till Ör och därefter vidare till föräldrahemmet i Lidnäs. I samma veva har jag dessutom flyttat min ömma moder från Lidnäs till en lägenhet i Moheda och så sent som igår...

Läs mer

Livsstil

Baby Reindeer

Det har nog inte undgått många att Netflix nyligen släppt en verklighetsbaserad miniserie som heter Baby Reindeer. Serien handlar om en relativt misslyckad komiker som blir stalkad av en kvinna som han bjudit på cola där han arbetar som bartender. Den vänligheten...

Läs mer

Livsstil

Ännu en Jäkla Knöl

Så här är det. Jag försöker hålla humöret uppe. Fokusera på det som är bra istället för dåligt. Men ibland dippar det. Nyligen hittade jag nämligen en ny knöl i mitt vänstra bröst. Förra gången var det högra och likt då var jag tidigare i veckan på tuttkoll på...

Läs mer

Livsstil

New look upcoming

Idag har Inga-Lill och jag varit hos mästerfotografen Martina Wärenfeldt. Det är nämligen dags att ge bloggen en ny look. Även om jag älskar bilden jag har nu (på språng i grön jumpsuit och som Martina fotograferat och skapat) så är den minst fyra år gammal och jag...

Läs mer

Livsstil

Festen fortsätter

Just nu håller vi på att öppna upp vårt älskade Sjöfällan vid Helgahavet och jag nyper mig i armen av både vädret och vårt paradis. Morgonens vy gick inte av för hackor. Och inte frukosten heller.. Att öppna upp semesterparadiset fick mig dock att inse dess...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Fåfänga, Musfisar och Halleluja

Hur fåfäng får en man vara och hur många shots kan man dricka innan man bör skämmas? Denna gången avhandlas allt ifrån tältmöten till cirkus, en snuskdoktor, ögonbryn, träningsläger och smulpapper till veckans höjdare i form av whiskymässa och tjejhäng i Tylösand....

Läs mer

Livsstil

Kom och Boa med oss

Misstänker att jag inte är ensam om att "boa" lite extra mycket just nu när vårsolens strålar obarmhärtigt avslöjar allt som behöver sommarfixas både inne och ute... På fredag den 4 maj har Striddes Färghandel i Växjö öppet hus mellan 10 -18 så om du vill få tips...

Läs mer

Livsstil, Recept

Grill Kungar och Sallader

Jag har förstått att kvällens ämne bjuder på mycket igenkänning så vi tar det från början. Igår bestämdes att Mr X, SnyggBrorsan och jag skulle ha en mysig kväll och grilla tillsammans. Eftersom jag är mest flexibel i och med att jag arbetar hemifrån, erbjöd jag...

Läs mer