Igår bjussade jag Kärleken på en krämig burrata med marinerade tomater. Den lilla anrättningen blev så delikat att jag nog kommer bjuda på den till nästa hemmafest, vilken blir på trettondagsafton, eftersom nyårsfirandet blir på bortaplan.
Om du har idé torka gällande vad du ska bjuda på kan jag verkligen rekommendera denna läckerhet, så receptet hittar du nedan. Lycka till och smaklig spis! Kram Å
Burrata med marinerad tomatsallad och basilika
2 port
1 Burrata (à 275 g)
100 g små plommontomater
1/4 burk (à 200 g) ugnsbakade tomatklyftor
1/2 kruka basilika
1/2 msk Balsamvinäger
1,5 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Torkad, hackad vitlök (kryddburk)
Gör så här: Skölj och skär varje tomat i fyra klyftor. Lägg dem i en skål. Tillsätt de inlagda tomaterna i skålen. Blanda i salt, svartpeppar, vitlök balsamvinäger och olivolja. Vänd i sönderbrutna basilikablad (spara några till garnering). Låt stå och marinera minst 20 minuter. Servera tomatsalladen med rumsvarm burrata. Toppa med resten av basilikan. Strö över salt, och mal över svartpeppar. Avsluta med att ringla över lite extra olivolja.
Har ganska nyligen hittat hit till din blogg, och älskar den redan. Detta receptet ser väldigt gott ut. Tack för det.
Varmt välkommen hit Lena! Så roligt att höra att du gillar den. Kram Å
Ska testa receptet i kväll men hade du det som förrätt?
Yes, det var förrätten. Hoppas det ska smaka.