27 december, 2022

En vit Jul

Egentligen fick vi allt man kan drömma om på jul. Den var gnistrande vit, även om gnistret snarare bestod av frost än snö. received_859706025231687Vi bodde kungligt på en herrgård, där borden dignade av mat och gottsaker dygnet runt.20221224_152252 Den vedeldade bastun och badtunnorna ångade inbjudande i den kalla luften och alla fick de julklappar de önskat sig.20221224_101305 En perfekt jul på alla sätt. Utom ett. 20221224_133607Tomtefar saknades oss något enormt och mixen av djup sorg och fröjdefull jul var svår att få ihop. Men vi gjorde i alla fall det bästa av situationen och i en familj, så fast i traditioner som vi, är jag övertygad om att beslutet att äta någon annans köttbullar än pappas var klokt.received_1388559961949505Vi anlände redan på lillejulafton till herrgården och det blev även en mysig sådan.20221223_183458Lillebror bjöd på gitarrspel och sång.20221223_172629Molly och jag stod för skönhetsfixet.received_722096682417736En mycket nöjd mor/mormor/farmor som både fick snygga läppar…20221223_191112… och naglar.20221223_184322Senare droppade Mr X in och vi avnjöt en mycket god trerättersmiddag tillsammans.20221223_195917Hummersoppa till förrätt.20221223_202319Ryggbiff till huvudrätt och någon form av glass, som vi bytte ut till ostbricka, till efterrätt.20221224_114658Julafton startade vi med tipspromenad i de vackra omgivningarna. Molly tog ut segern i förskott men det är dock fortfarande högst oklart vem som vann.
20221224_114638Sedan var det dags för mat igen…20221224_142325Även om Steffos köttbullar inte kom i närheten av pappas så var det ett väldigt bra julbord. Egentligen är det ju helt galet hur mycket man klarar av att stoppa i sig på ett par dygn. 20221224_135508Självklart kom även tomtemor på besök och eftersom Inga-Lill matchade henne så bra blev “Lillis” snabbt tomtens favorit.20221224_163356Efter sedvanlig Kalle-Anka och hans vänner, lånade jag en golfbil för att kunna ta med min ömma moder på “promenaden” till det gamla soldattorpet, där varm choklad med rom och vispgrädde serverades vid öppen eld och levande ljus.20221224_163338Jag får erkänna att mor var ytterst tveksam till att hoppa in i golfbilen och följa marschallerna till torpet, men efter att övriga klanen installerat sig på flaket gick det bra.20221224_172319Väl tillbaka på herrgården slängde vi oss i bastun och badtunnorna, där vi blev kvar nästan ett par timmar. Gissa om vi såg ut som russin allihopa!20221224_171844Julafton avslutades med kalkonmiddag och trots att jag inte trodde att det fanns någon mer plats i magsäcken, lyckades jag trycka ner en ganska imponerande portion ändå!20221224_132048Planen var att vi skulle toppat vårt julfirande med julotta innan hemfärd, eftersom det varit en av de viktiga traditionerna tillsammans med far. Men faktum var att vi även bröt den traditionen och tog sovmorgon allihop!20221225_141502Istället prioriterade vi ett stopp hos moster Berit med make Philip, kusinerna och sysslingarna i Huskvarna på vägen hem.

Det var Julen 2022 och min första jul någonsin utan min fantastiska far. En jul vi alltid kommer minnas med både sorg och tacksamhet. Kram Å

22 Kommentarer

 1. monicahakansson1@hotmail.com'

  Vilken Herrgård var ni på? All kram till er.

  Svara
  • Knistad Herrgård hamnade vi på. Kram

   Svara
 2. marichristell@hotmail.com'

  God fortsättning, Såå mysigt ni ser ut till haft på er herrgård ❤️, finns inte svägerskan med i er familj längre?

  Svara
  • Tack snälla du. Nej de har skilt sig.

   Svara
 3. sirpavestman@yahoo.se'

  Ni har ju haft en helt ljuvlig Jul och din fantastiska far var med i era hjärtan.

  Svara
  • Det var han!

   Svara
 4. madelenas1@outlook.com'

  Förstår att det blev en konstig jul för er, men ni verkade ändå göra det bästa av situationen av det. Vi har haft två konstiga jular bakom oss. För två år sen valde mitt barnbarns pappa att bli en ängel, förra året somnade pappa in.

  Svara
  • Det låter som även du har haft tuffa tider. Stor kram till dig.

   Svara
 5. marieleander@hotmail.com'

  Eftersom du skriver Steffos köttbullar chansar jag på Knistad ?

  Svara
  • Rätt!

   Svara
 6. lisbeth.hjelm1@hotmail.com'

  God fortsättning 🎅🧑‍🎄🌲Så mysigt på herrgården! Eftersom jag bor i närheten, vet jag var. Har ätit där många gånger o maten är väldigt god. Förstår att saknaden är stor efter din far, då kan det vara bra o bryta traditionen o skapa nytt.
  Tycker om din blogg, tittar gärna in här💕 Gott Nytt År!

  Svara
  • Tack fina du. Dina ord gör mig glad. Välkommen tillbaka. Kram

   Svara
 7. carlberg_35@hotmail.com'

  Dåligt att X inte var med. Verkar mysko med honom. Är X gift eller sambo?

  Svara
  • Han var med så mkt han kunde men har en sjuk förälder att ta hand om.

   Svara
 8. carlberg_35@hotmail.com'

  Var! var din svägerska?

  Svara
  • Hon firade på sitt håll eftersom de har skilt sig.

   Svara
 9. adriennerask@gmail.com'

  God fortsättning ♥️ Tänk vad olika jul man kan ha men det viktigaste är vilka man firar med och det blev en omställning för dig som du inte kan göra något åt utan lära dig leva med det. Kram från oss ♥️

  Svara
  • Ja det var en omställning men blev trots allt ganska bra. Kram

   Svara
 10. kerstin.e.lindqvist@gmail.com'

  Britt-Marie, Nyfiken i en strut!

  Svara
  • <3

   Svara
 11. annette@wenklo.se'

  Vi firade jul där förra året och det var fantastiskt fint. Som du säger så serverades det mat (nästan) hela tiden:) Mysigt tyckte jag att man hade “sitt” bord under hela vistelsen. Skulle mycket väl kunna tänka mig ytterligare en julhelg där.

  Svara
  • Ja det var verkligen supermysigt och jag kan nog också återkomma.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Recept

Goda Grilltillbehör

Tycker du som jag att det svåraste under grillsäsongen är att hitta på smarriga tillbehör till proteinet man lägger på grillen? Om så är fallet kommer här fyra förslag från mig. Först ut är min absoluta favorit så här i färskpotatistider. Smaklig spis! /Å Varm...

Läs mer

Livsstil

Bajs

Helgen har präglats av bajs, solsken, bajs, arbete, bajs, ryggskott, bajs, samarbete och bajs. Som du säkert förstår är det tyvärr bajs som har fått mest utrymme och med bajs menar jag de objudna trädgårdsgästerna som dyker upp på Sjöfällan varje morgon för att...

Läs mer

Livsstil

Då flyttar vi igen

Vet du hur trött jag är på att flytta? På mindre än ett år har jag själv flyttat från Växjö till Ör och därefter vidare till föräldrahemmet i Lidnäs. I samma veva har jag dessutom flyttat min ömma moder från Lidnäs till en lägenhet i Moheda och så sent som igår...

Läs mer

Livsstil

Baby Reindeer

Det har nog inte undgått många att Netflix nyligen släppt en verklighetsbaserad miniserie som heter Baby Reindeer. Serien handlar om en relativt misslyckad komiker som blir stalkad av en kvinna som han bjudit på cola där han arbetar som bartender. Den vänligheten...

Läs mer

Livsstil

Ännu en Jäkla Knöl

Så här är det. Jag försöker hålla humöret uppe. Fokusera på det som är bra istället för dåligt. Men ibland dippar det. Nyligen hittade jag nämligen en ny knöl i mitt vänstra bröst. Förra gången var det högra och likt då var jag tidigare i veckan på tuttkoll på...

Läs mer

Livsstil

New look upcoming

Idag har Inga-Lill och jag varit hos mästerfotografen Martina Wärenfeldt. Det är nämligen dags att ge bloggen en ny look. Även om jag älskar bilden jag har nu (på språng i grön jumpsuit och som Martina fotograferat och skapat) så är den minst fyra år gammal och jag...

Läs mer

Livsstil

Festen fortsätter

Just nu håller vi på att öppna upp vårt älskade Sjöfällan vid Helgahavet och jag nyper mig i armen av både vädret och vårt paradis. Morgonens vy gick inte av för hackor. Och inte frukosten heller.. Att öppna upp semesterparadiset fick mig dock att inse dess...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Fåfänga, Musfisar och Halleluja

Hur fåfäng får en man vara och hur många shots kan man dricka innan man bör skämmas? Denna gången avhandlas allt ifrån tältmöten till cirkus, en snuskdoktor, ögonbryn, träningsläger och smulpapper till veckans höjdare i form av whiskymässa och tjejhäng i Tylösand....

Läs mer

Livsstil

Kom och Boa med oss

Misstänker att jag inte är ensam om att "boa" lite extra mycket just nu när vårsolens strålar obarmhärtigt avslöjar allt som behöver sommarfixas både inne och ute... På fredag den 4 maj har Striddes Färghandel i Växjö öppet hus mellan 10 -18 så om du vill få tips...

Läs mer

Livsstil, Recept

Grill Kungar och Sallader

Jag har förstått att kvällens ämne bjuder på mycket igenkänning så vi tar det från början. Igår bestämdes att Mr X, SnyggBrorsan och jag skulle ha en mysig kväll och grilla tillsammans. Eftersom jag är mest flexibel i och med att jag arbetar hemifrån, erbjöd jag...

Läs mer