10 juni, 2024

Nationaldagsgalopp

En underbart fin tradition jag har är att fira Nationaldagen på Gärdet på Kungliga Djurgården i Stockholm. Dagen till ära rids ett antal lopp i Nationaldagsgaloppen, inför i runda slängar ca 50 000 nationaldagsfirare, och det är en folkfest utan dess like! Visste du för övrigt att de första kapplöpningarna hölls på Gärdet redan 1831?

I år hade jag med mig min fina vän (Hund-)Anna som likt mig gick all in på hatt och hund!

Jag måste erkänna att det var lite motigt att lämna Bob och Bittan hemma men min supersnälla granne Johanna och Bonnie ryckte in som rutinerade kaninskötare. Tack för det bästa Yojo (som jag ska ge en kurs i att ta selfies med flera framöver)!

Redan vid 11 drog nationaldagsfirandet igång och som alltid lovade jag “Mamma Gråberg” att satsa på elit jockey sonen Per-Anders i alla lopp! Vilket som vanligt visade sig vara en god idé.

Svensk galopp bjöd på mat och dryck och man kan väl lugnt säga att det inte går att ha det så mycket bättre än Anna, jag och våra pälsklingar hade det.

Extra roligt med dagen är att man alltid springer på både nya och gamla bekantskaper. Bl a delade Anna och jag bord med en till Anna och hennes man Fredrik. Något som vi redan prellat att göra nästa år igen, eftersom jag har sparat våra gemensamma miljonvinster på mitt ATG konto… 😉

En tredje Anna och hennes man Peter är gamla bekantskaper och alltid lika mysiga att träffa.

Något som Inga-Lill instämmer i på alla plan. Hennes nya bästisar blev nämligen paret Siepens barn Rio och Enzo som gav “Lillis” all den uppmärksamhet hon tycker att hon förtjänar..

Världens gulligaste Rio frågade dessutom om jag ville bli hennes gudmor, så numera titulerar jag mig en bonus sådan. Vilket vi förseglade med en extra nationaldagshyllande frisyr på Villa Källhagen!

Innan jag lämnade huvudstaden hade vi även ett mycket spännande möte med lunch hemma hos Alexandra Charles von Hofsten, tillsammans med Cia Liljeton. Men det håller jag för mig själv ett tag till… Kram Å

4 Kommentarer

 1. lemali07@outlook.com'

  Du är så fin i din härliga hatt och du utstrålar glädje och inspirerar mycket. Ha en finfin vecka, trots blåst och regn!

  Svara
  • Tack för dina snälla ord Lena. Detsamma önskar jag dig i regnrusket. Kram Å

   Svara
 2. kat.gillberg@gmail.com'

  Wow vad fin din nya header är..! Fem stjärnor!

  Svara
  • Wohooooo! Tack snälla. Nu väntar vi spänt på din. Kram

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Oroväckande högt

Har hintat lite om det på Instagram, när jag besökt vårdcentralen för egen räkning, mitt blodtryck är nämligen oroväckande högt. Och har varit så en längre tid. Eftersom det ligger i min natur att inte vädra fara förrän det är fara och färde har jag känt mig lugn i...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Bob och Bittan

Familjen har spontant utökats och berikats med Bob och Bittan efter en heroisk insats av SuperSyrrans son Tim. SnyggBrorsan är mer orolig för lamor och kameler än sin systers höga blodtryck men stolt över sonen Elwins prestationer. Dessutom är EPA-traktorn äntligen...

Läs mer

Livsstil

Rösta för ett fritt och säkert Europa

Kära vän, här hemma är det fullt upp med kaniner, högt blodtryck och valarbete in i det sista. Däremellan har jag haft ett par fantastiska dagar i Stockholm men mer om det senare. För viktigast av allt just nu är såklart att du har röstat! Personligen brinner mitt...

Läs mer

Livsstil

Panik Adoption

Okej, det här är så typiskt mig. Fullständigt oplanerat men sannolikt meningen och bra till slut. Men jag tar tar det från början... Efter en fantastiskt rolig 50-årsfest OCH grabbfest med Tim & Co på Sjöfällan samma dygn var jag ganska sliten i lördags. Därför...

Läs mer

Livsstil

Liv och Död

Älskade, underbara, fantastiska vänner och bekanta! TACK för allt stöd och omtanke inför dagens tuttkoll! Får erkänna att jag inte var särskilt kaxig när jag parkerat bilen och begav mig mot Mammografi avdelningen på Växjö lasarett i eftermiddags. På något sätt har...

Läs mer

Livsstil

Får inte ihop det

Så här ligger det till. Just nu får jag inte ihop livet så bra. Min dementa mor tar galet mycket energi och jag är sjukt trött och orolig för den nya knölen i bröstet. Därför har det varit väldigt tyst här inne den senaste veckan. Men imorgon ska tutten undersökas...

Läs mer

Recept

Goda Grilltillbehör

Tycker du som jag att det svåraste under grillsäsongen är att hitta på smarriga tillbehör till proteinet man lägger på grillen? Om så är fallet kommer här fyra förslag från mig. Först ut är min absoluta favorit så här i färskpotatistider. Smaklig spis! /Å Varm...

Läs mer

Livsstil

Bajs

Helgen har präglats av bajs, solsken, bajs, arbete, bajs, ryggskott, bajs, samarbete och bajs. Som du säkert förstår är det tyvärr bajs som har fått mest utrymme och med bajs menar jag de objudna trädgårdsgästerna som dyker upp på Sjöfällan varje morgon för att...

Läs mer

Livsstil

Då flyttar vi igen

Vet du hur trött jag är på att flytta? På mindre än ett år har jag själv flyttat från Växjö till Ör och därefter vidare till föräldrahemmet i Lidnäs. I samma veva har jag dessutom flyttat min ömma moder från Lidnäs till en lägenhet i Moheda och så sent som igår...

Läs mer

Livsstil

Baby Reindeer

Det har nog inte undgått många att Netflix nyligen släppt en verklighetsbaserad miniserie som heter Baby Reindeer. Serien handlar om en relativt misslyckad komiker som blir stalkad av en kvinna som han bjudit på cola där han arbetar som bartender. Den vänligheten...

Läs mer