27 mars, 2024

Snart Påsk

Alltså hur i hela friden har det gått till att det redan är påsk imorgon?! Helt ärligt stirrade jag oförstående på min vän Anna i fiskbutiken, när hon frågade mig om jag inte redan borde vara på väg.. Med tanke på att hon kallat mig Häxan i många år borde jag såklart förstått att hon syftade på färden mot Blåkulla men det riktiga påsk-moodet hade liksom inte infunnit sig än. Men imorgon blir det andra kvastar och efter att ha fått en åthutning av Anna har jag putsat kitteln, tankat kvasten, påmint Inga-Lill om att sitta stilla på färden och t o m både påskhandlat och pyntat här hemma!

Hur går det för dig? Har du också putsat fjädrarna och börjat förbereda påskbuffén? Förr var det alltid vår ömma moder som höll i allt med påsken men i år har vi fått rådet att inte ta hem mor utan umgås på boendet och bara ta ut henne på kortare utflykter. Så just nu håller jag på att försöka styra upp med släkt och vänner så att mor inte ska känna sig ensam i påsk. På påskafton hoppas jag få med mig lillebror på en liten turné med mamma och på påskdagen kör vi all in med alla barnen. I övrigt tänker jag mest ta det lugnt, om jag hittar tillbaka från Blåkulla vill säga. Kram och Glad Påsk!

6 Kommentarer

 1. evaakesson4@gmail.com'

  Ja man vill ju att saker ska vara som förr när man firade helger som var bra för familjen.
  Precis som ni nu gör ändrar tidigare form av firande är så klokt, men naturligtvis gör det ont i själen.
  Önskar en glad påsk 🐣 och en bra för er alla.

  Svara
  • Ja det värker ända in i märgen! Men precis som du skriver är det nog klokt att ändra formerna. Stor kram och glad påsk!

   Svara
 2. anki_goran@hotmail.com'

  Glad Påsk och så håller vi tummarna för att det blir ett riktigt härligt väder. Hoppas allt går bra och att det blir en lugn och fin helg för er mamma. Kram kram 💖

  Svara
  • Ja det gör vi verkligen. Stor kram och glad påsk till dig och din familj!

   Svara
 3. carlberg_35@hotmail.com'

  Blir bäst som ni planerat för mor. Vet att de äldre på boende kan bli väldigt förvirrade & oroliga när dom kommer tillbaka efter några timmar hemma. Förstår att det värker i er. Önskar er en härlig Påsk ändå🐥🐣💛😊

  Svara
  • Ja det värker men det är så det får vara just nu. Kram och detsamma önskar jag dig.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Fettsmältning och Träningsläger

Eftersom jag är lite lat av naturen gillar jag när jag kan få lite hjälp på traven och efter att ha lagt på mig ett några "sambokilon" kände jag att det var dags att dra i handbromsen och hitta tillbaka till en mer hälsosam livsstil med sikte på beach 2024! Därför...

Läs mer

Livsstil

Upplev Gdansk

Du kanske vet att familjen har en härlig lägenhet i hjärtat av Gamla stan i Gdansk? Faktum är att den ligger mitt på długi targ (den mest besökta gågatan som betyder ungefär "lång marknad"). Varför är inte svårt att förstå eftersom det året om myllrar av människor,...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Träskor och Svensexa

Som utlovades i förra avsnittet av vår podd avslöjar SuperSyrran vad som var orsaken till att hon blev utslängd och portad från Växjö Lakers finalmatch. Något som får SnyggBrorsan att berätta om snefylla, en kluven kavaj och offentlig urinering. Dessutom meddelas...

Läs mer

Livsstil

MammaBarn Lördag

Hela dagen har jag gått runt med ett ganska löjligt leende i ansiktet och kärlek i hjärtat efter ett dygn tillsammans med min bästis Mia och våra söner/gudsöner som också är bästisar! Igår hämtade jag upp Mia och Wille vid Alvesta tågstation och vår årliga mamma...

Läs mer

Livsstil

Grattis Älskade Tim

Vart tog åren vägen? Min lille pojk har vuxit upp till en MAN som har fast jobb, en stor lägenhet, världens finaste flickvän och fyller 22 år idag! Och vet du vad? Jag ÄLSKART! Mycket mer än de omtumlande och kaotiska småbarnsåren med blöjor och hjärtoperationer!...

Läs mer

Livsstil

Maginfluensa

Idag har det inte varit muntra miner på Kullen, alltså berget som mitt hus ligger på. Efter koppen med morgonte tog det nämligen inte många minuter innan verkmästaren i magen drog i nödbromsen och öppnade slussarna. Först trodde jag att det var de festliga dagarna...

Läs mer

Livsstil

Jävla HÄXOR

Jag är så arg att jag kokar! Minns du att jag skrev att min dementa mor ringt någon horoskoplinje och fått en telefonräkning på över 5 000 riksdaler?! Nu har brorsan och jag, med hjälp av vår ömma moders telefon, lyckats klura ut vem/vilka fanskapen är som har...

Läs mer

Livsstil

En Jobbig Jävel

Ibland undrar jag vart mänskligheten är på väg och vart empatin och medmänskligheten har tagit vägen? I veckans poddavsnitt av SnyggBrorsan & SuperSyrran berättar jag om vad som nyligen inträffade, framför mig i kön till kassan på ett stort matvaruhus- Eftersom...

Läs mer

Livsstil

Lynchstämning

Älsklingen och jag konstaterade just att det typ fortfarande är påsk, eftersom halva landet fortfarande har påsklov och att veckan startade med en påskdag, och därför är det fortfarande tillåtet att äta påskgodis. Så därför har vi just ringt in brorsan för att...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Klamydia, Hockey och Påskplanering

Det är på landet det händer med allt ifrån klamydiatest till samhällsföreningens årsmöte och smörgåstårtans vara eller icke vara.. Av respekt för "mänskligheten" påtalar syskonen vikten av snälla tankar och goda gärningar. Något som tar dem osökt vidare till...

Läs mer