17 februari, 2024

Så tippar jag Deltävling 3 i Melodifestivalen

Om några timmar drar Melodifestivalens tredje deltävling igång på riktigt i Växjö och efter att ha varit på plats vid gårdagens genrepetition i Vida Arena kommer här min bedömning av bidragen och hur jag tror de kommer placera sig. Så håll i dig, nu köööör vi!

1. Effortless – Jacqline
Upphov: Dino Medanhodzic, Jacqline Mossberg Mounkassa, Jimmy Jansson, Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker, Thomas G:son

Fantastisk sångerska som får allt hon presterar på scenen att se plätt lätt ut! Fräck show men möjligen lite väl porrig för Sverige. Kommer dock gå hem med hull och hår i Europa. Att “vår” Växjöbördiga Cazzi Opeia är en av upphovsmakarna är såklart extra roligt!

2. Aldrig mer – Clara Klingenström
Upphov: Bobby Ljunggren, Clara Klingenström, David Lindgren Zacharias 

Trallvänlig melodi med lite nervös sångerska. Kommer sannolikt bli en hit i vår och gå hem hos svenska folket men för tråkig för Melodifestivalen enligt min smak. Väldigt tråkig dekor som drar ner hela framförandet.

3. Take My Breath Away – Kim Cesarion
Upphov: Albin Johnsén, Christoffer Johansson, Kim Cesarion, Mattias Andréasson, William Segerdahl 

 Kim har en grym röst och låten är helt okej. Dansarna är kanonbra och extra kul att ett par av dem körar samtidigt som de dansar. MEN den som valt ut killarnas scenkläder borde ställas till svars för tjänstefel! Stackars Kim ser ut som om han kommer direkt från Dressman, där han handlat något diskret glittrigt med gubbstuk. 

4. För dig – Klaudy
Upphov: William Schenberg, Åke Olofsson

Ett gott försök att bli vårens nya Victor Leksell, något jag tror Klaudy kommer lyckas ganska bra med. Fin text, bra sång men hu så tråkig låt i detta sammanhang.

5. I Won’t Shake (La La Gunilla) – Gunilla Persson
Upphov: Fredrik Andersson

Att påstå att Gunilla är en musik artist vore en stor överdrift men en annan sorts artist det är hon tveklöst. Gunilla Persson drog lätt hem arenans största applåder och både text och musik är helt okej. De som gör numret är dock dansarna som bjuder på kvällens bästa show!

6. Give My Heart A Break – Cazzi Opeia
Upphov: Ellen Berg, Jimmy Jansson, Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker, Thomas G:son

Musikmässigt tycker jag att Cazzi Opeias Give My Heart A Break är deltävlingens näst bästa låt efter Jacqlines Effortless. Fräck och annorlunda shop men scenkläder som påminner lite om urcellen Ellen. Håller tummarna hårt för att vår Växjödotter tar sig vidare till åtminstone finalkval!

Summa Summarum är min gissning att Gunilla Persson och Jacqline tar sig direkt till final och att Cazzi Opeia och Clara Klingenström går till finalkval. EVENTUELLT byter Gunilla Persson plats med Clara Klingenström men jag tror faktiskt att La La Gunilla håller hela vägen ikväll! Om några timmar vet vi om jag fått rätt. Efter 22 drar efterfesten igång i Växjö. Följ mig gärna på Instagram @azabrennander.se så efterfestar vi tillsammans ikväll. Kram Å

Fotograf Stina Stjernkvist, SVT för Melodifestivalens tredje deltävling.

8 Kommentarer

 1. filles123@gmail.com'

  Tror du verkligen att Gunilla Persson går direkt till final? Hon är ju ett skämt!

  Svara
  • Jag trodde faktiskt det men det blev ju “bara” finalkval istället!

   Svara
 2. lottisp89@gmail.com'

  Jag är nog lite inne på din linje faktiskt. Gunilla Persson brukar ju överraska.

  Svara
  • Det kan vi väl konstatera att hon gjorde?! Kram

   Svara
 3. tina.somsk@gmail.com'

  Suck, finns ju så många artister som verkligen kan sjunga. Varför upplåta plats åt denna hysteriska öh, varelse. Stor skämskudde kommer ligga redo.

  Svara
  • Jag tycker Gunilla Persson gjorde riktigt bra ifrån sig faktiskt. Vad tycker du med facit i hand? Kram

   Svara
 4. linaaa76@hotmail.com'

  Skämskudde på mycket idag. Otroligt låg nivå på programledarna…

  Svara
  • Jag tyckte faktiskt att de var lysande så smaken är som baken. Kram

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Fettsmältning och Träningsläger

Eftersom jag är lite lat av naturen gillar jag när jag kan få lite hjälp på traven och efter att ha lagt på mig ett några "sambokilon" kände jag att det var dags att dra i handbromsen och hitta tillbaka till en mer hälsosam livsstil med sikte på beach 2024! Därför...

Läs mer

Livsstil

Upplev Gdansk

Du kanske vet att familjen har en härlig lägenhet i hjärtat av Gamla stan i Gdansk? Faktum är att den ligger mitt på długi targ (den mest besökta gågatan som betyder ungefär "lång marknad"). Varför är inte svårt att förstå eftersom det året om myllrar av människor,...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Träskor och Svensexa

Som utlovades i förra avsnittet av vår podd avslöjar SuperSyrran vad som var orsaken till att hon blev utslängd och portad från Växjö Lakers finalmatch. Något som får SnyggBrorsan att berätta om snefylla, en kluven kavaj och offentlig urinering. Dessutom meddelas...

Läs mer

Livsstil

MammaBarn Lördag

Hela dagen har jag gått runt med ett ganska löjligt leende i ansiktet och kärlek i hjärtat efter ett dygn tillsammans med min bästis Mia och våra söner/gudsöner som också är bästisar! Igår hämtade jag upp Mia och Wille vid Alvesta tågstation och vår årliga mamma...

Läs mer

Livsstil

Grattis Älskade Tim

Vart tog åren vägen? Min lille pojk har vuxit upp till en MAN som har fast jobb, en stor lägenhet, världens finaste flickvän och fyller 22 år idag! Och vet du vad? Jag ÄLSKART! Mycket mer än de omtumlande och kaotiska småbarnsåren med blöjor och hjärtoperationer!...

Läs mer

Livsstil

Maginfluensa

Idag har det inte varit muntra miner på Kullen, alltså berget som mitt hus ligger på. Efter koppen med morgonte tog det nämligen inte många minuter innan verkmästaren i magen drog i nödbromsen och öppnade slussarna. Först trodde jag att det var de festliga dagarna...

Läs mer

Livsstil

Jävla HÄXOR

Jag är så arg att jag kokar! Minns du att jag skrev att min dementa mor ringt någon horoskoplinje och fått en telefonräkning på över 5 000 riksdaler?! Nu har brorsan och jag, med hjälp av vår ömma moders telefon, lyckats klura ut vem/vilka fanskapen är som har...

Läs mer

Livsstil

En Jobbig Jävel

Ibland undrar jag vart mänskligheten är på väg och vart empatin och medmänskligheten har tagit vägen? I veckans poddavsnitt av SnyggBrorsan & SuperSyrran berättar jag om vad som nyligen inträffade, framför mig i kön till kassan på ett stort matvaruhus- Eftersom...

Läs mer

Livsstil

Lynchstämning

Älsklingen och jag konstaterade just att det typ fortfarande är påsk, eftersom halva landet fortfarande har påsklov och att veckan startade med en påskdag, och därför är det fortfarande tillåtet att äta påskgodis. Så därför har vi just ringt in brorsan för att...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Klamydia, Hockey och Påskplanering

Det är på landet det händer med allt ifrån klamydiatest till samhällsföreningens årsmöte och smörgåstårtans vara eller icke vara.. Av respekt för "mänskligheten" påtalar syskonen vikten av snälla tankar och goda gärningar. Något som tar dem osökt vidare till...

Läs mer