12 mars, 2023

En Stenjäkel, Bärgningsbil, Vurpa och en Schwarzenegger haka

Helgen som snart passerat har verkligen bjudit på både otur och tur, och då menar jag tur i dubbel bemärkelse eftersom helgens båda olyckor hänger ihop med att gå på tur (dvs åka längdskidor).20230312_095959Men vi tar det från början.. I fredags avverkade jag nöjt 45 minuter i skidspåren på Växjö Golfklubb. Screenshot_20230310_190312_GalleryDet var en magisk dag och trots att spåren var ganska kassa så var jag oerhört nöjd när jag “gick i mål”. Men säg den lycka som varar..20230310_113731Väl tillbaka vid bilen (hungrig som en varg eftersom jag skippat frukosten) slängde jag in skidorna i bagaget, tryckte plattan i mattan och vred om ratten för fullt. Det gick inte så bra…20230310_123720En rackans stenjäkel hade nämligen gömt sig under snön och det bar sig inte bättre än att bilen blev hängande på stenjäkeln. Så himla onödigt och fräckt av stenjäkeln att gömma sig på det sättet!

Dock lyckades jag samla ihop tre starka karlar som gjorde sitt yttersta för att putta bort mig från stenjäkeln, medans jag gasade för glatta livet.20230310_124215Trots hjälpsamheten rörde sig inte bilen en millimeter, så vi kom överens om att mitt enda alternativ var att ringa bärgningstjänsten, varpå jag mindes att jag har en extraförsäkring som “bjussar” på två bärgningar per år. Screenshot_20230310_185954_GalleryCirka 45 minuter senare var bästa bärgaren Björn på plats och efter lite trix och mix var jag loss och körklar igen! 20230310_130800Lördagen passerade lugnt och framåt kvällen droppade älsklingen in, för att förbereda vår mellomiddag medans jag fick ladda för och gå all in på Mello! Förresten, har jag sagt hur underbar denna man är och hur gott han gör mig? 20230311_204333Min underbara Mr. X skottade nämligen av uteplatsen och drog igång grillen för en superbt marinerad flankstek!20230311_210023Undertecknad bidrog med hemgjorda pommes a´la airfryer och sallad. Så vansinnigt gott! Nu tillbaka till oturen… 20230311_210225Söndagen inleddes med en tidig morgon i Fyllerydskogens (nästintill obefintliga) längdspår. Jag måste erkänna att jag kände mig fett cool, när jag invigde min skitsnygga längdskids-outfit, som jag fick i födelesdagspresent.
20230312_165356För att inte fullständigt manifestera loser stämpeln vill jag tillägga att Fyllerydskogen är “ökänd” för sina branta backar både upp och ner…

Efter att ha klarat av både uppförs- och nerförsbackar utan att stå på näsan, deklarerade jag hur sjukt bra vi var inför sista nerförsbacken. Det skulle jag aldrig ha gjort.

Jag satsade nämligen järnet, och för att imponera lite extra på kärleken slängde jag mig handlöst utför mördarbacken med 90 graders vänstersväng utan spår! 20230312_094126Faktum var att jag hörde älsklingens röst, som ropade STANNA DET ÄR GRUS I BACKEN, i bakgrunden. Men det var för sent och det tog TVÄRSTOPP, varpå jag handlöst flög framåt och landade PÅ ANSIKTET i gruset!

Jag försökte självklart var tuff, särskilt som det kom ett annat par direkt efter oss som berättade att de också stått på näsan, på exakt samma ställe, dagen innan. Men när vi kom hem, och jag såg jacket i hakan, blev jag ordentligt svimfärdig.20230312_101021Men inget ont som inte för något gott med sig. Det var faktiskt en underbar känsla att bli ompysslad av kärleken, som både tvättade och plåstrade ihop mig.20230312_164906Dessutom har jag konsulterat min hudläkare Dr Tore, så i veckan blir det laserbehandling för att slippa fula ärr på hakan.

Over and out! Nu ska snart jag och min Schwarzenegger haka gå och lägga oss. Kram Å

7 Kommentarer

 1. mariapersson3428@gmail.com'

  Nämen fy din stackare😏😢 det ser ut att göra jä*ligt ont😭 Krya på dig❤️‍🩹

  Svara
  • Ja det var en ordentlig vurpa!🙈💕🤣

   Svara
 2. lhd58@icloud.com'

  Tvätta armbåge o knä med rikligt med tvål o vatten så du inte får någon infektion. Jag gjorde inte det och fick äta penicillin. Har alltid hört att skrubbsår det är ingen fara. När jag kom till läkare senare så sa de att skrubbsår är allvarliga än öppna sår då de blöder bort skiten ( sedan finns det klart farliga öppna sår som är väldigt allvarliga ) kram

  Svara
  • Tack snälla för tipset. Det ska jag göra! Kram

   Svara
  • lino6631@hotmail.com'

   Om jag får föreslå ett hudvänligare medel än tvål som ofta innehåller parfym och sls är det gul såpa. Gul såpa är bland annat antibakteriell pga sitt höga ph-värde, (grön såpa är tyvärr färgad grön).
   Sår på ställen som kan blötläggas (5-10min) i vatten med såpa är bra. Övriga sår kan sköljas med vatten m såpa i.
   Mvh.
   Op.Ssk

   Svara
 3. e.can@telia.com'

  Vilken tur att du inte slog i tänderna. kram

  Svara
 4. malincarlsson83@live.se'

  Men va fan Åza! Shit vad ont det ser ut att göra. Glöm inte att anmäla till ditt försäkringsbolag!!!
  Kram ❤️

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Grattis Älskade Tim

Vart tog åren vägen? Min lille pojk har vuxit upp till en MAN som har fast jobb, en stor lägenhet, världens finaste flickvän och fyller 22 år idag! Och vet du vad? Jag ÄLSKART! Mycket mer än de omtumlande och kaotiska småbarnsåren med blöjor och hjärtoperationer!...

Läs mer

Livsstil

Maginfluensa

Idag har det inte varit muntra miner på Kullen, alltså berget som mitt hus ligger på. Efter koppen med morgonte tog det nämligen inte många minuter innan verkmästaren i magen drog i nödbromsen och öppnade slussarna. Först trodde jag att det var de festliga dagarna...

Läs mer

Livsstil

Jävla HÄXOR

Jag är så arg att jag kokar! Minns du att jag skrev att min dementa mor ringt någon horoskoplinje och fått en telefonräkning på över 5 000 riksdaler?! Nu har brorsan och jag, med hjälp av vår ömma moders telefon, lyckats klura ut vem/vilka fanskapen är som har...

Läs mer

Livsstil

En Jobbig Jävel

Ibland undrar jag vart mänskligheten är på väg och vart empatin och medmänskligheten har tagit vägen? I veckans poddavsnitt av SnyggBrorsan & SuperSyrran berättar jag om vad som nyligen inträffade, framför mig i kön till kassan på ett stort matvaruhus- Eftersom...

Läs mer

Livsstil

Lynchstämning

Älsklingen och jag konstaterade just att det typ fortfarande är påsk, eftersom halva landet fortfarande har påsklov och att veckan startade med en påskdag, och därför är det fortfarande tillåtet att äta påskgodis. Så därför har vi just ringt in brorsan för att...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Klamydia, Hockey och Påskplanering

Det är på landet det händer med allt ifrån klamydiatest till samhällsföreningens årsmöte och smörgåstårtans vara eller icke vara.. Av respekt för "mänskligheten" påtalar syskonen vikten av snälla tankar och goda gärningar. Något som tar dem osökt vidare till...

Läs mer

Livsstil

Påskafton – Mitt emellan Sorg och Glädje

Påskafton är i kristen tradition en "tom" dag, lördagen efter långfredagen, mitt emellan sorg och glädje. Detta beror på att Jesus ligger i graven och lärjungarna har låst in sig i rädsla för dem som låg bakom avrättningen. Svenska kyrkan håller inga gudstjänster...

Läs mer

Livsstil

Långfredag – Förlåt Jesus

Långt in på 1900-talet var det många som klädde sig i svart på långfredagen och tystnad och stillhet skulle råda. Bara nödvändiga sysslor fick utföras och i många familjer var barnens vanliga utomhuslekar inte tillåtna. Man kunde ägna sig åt rispiskning för att...

Läs mer

Livsstil

Skärtorsdag mot Blåkulla

Skärtorsdagsnatten var enligt sägner från bondesamhället häxornas natt. Det var då de tog kvasten och begav sig till den mytiska platsen Blåkulla för att festa med djävulen... Som den häxa jag sägs säga vara, är såklart både Inga-Lill och jag redo för både fest och...

Läs mer

Livsstil

Snart Påsk

Alltså hur i hela friden har det gått till att det redan är påsk imorgon?! Helt ärligt stirrade jag oförstående på min vän Anna i fiskbutiken, när hon frågade mig om jag inte redan borde vara på väg.. Med tanke på att hon kallat mig Häxan i många år borde jag...

Läs mer