22 december, 2022

Det lackar mot Jul

Nu kan man väl lugnt påstå att det lackar mot Jul och även om inget blir som det brukar i vår familj, ser jag ändå fram emot julhelgen med ett visst mått av glädje.20221221_140218Vi är såklart bedövade av sorg allihopa, efter min fantastiska fars bortgång, men den som har det värst är såklart min ömma moder. Hon ringer säkert tio gånger om dagen och gråter ut sin saknad och det gör så fruktansvärt ont. Men självklart förstår jag att saknaden är bortom enorm efter 53 år tillsammans.20221222_183046Men vi gör så gott vi kan och eftersom vi inte vill sakna pappas köttbullar mer än nödvändigt har vi bestämt oss för att packa bilarna fulla med julklappar (jag har just fyllt på med en sista i min hög) och fira julen på herrgård istället för, som alltid, hemma hos mamma och pappa.20221221_113053Så skönt att vara klar med julbestyren och bara behöva tänka på att packa väskan imorgon! Veckans orosmoln har dock varit att sonen insjuknade i influensa i början av veckan. Men tack och lov har han varit feberfri idag, och testat negativt för covid flera gånger, så vi kommer kunna fullfölja vår plan för årets julfirande.20221221_113217Faktum är att jag redan börjat fira jul lite. Igår hittade jag nämligen ett spännande paket, utanför dörren, från min häxa Malin. Och det är ju känt sedan gammalt att paket som levereras innan jul får öppnas direkt! 20221221_113441Förstår dock inte vad jag gjort för att förtjäna så många fina vänner i mitt liv. Tacksamheten är enorm,20221220_125227Det som är större än att få är dock att ge och igår kikade jag förbi ett äldreboende i Växjö, där en av pappas barndomsvänner numera bor, för att sprida lite glädje med hjälp av en liten julgrupp. Tänk att så lite kan göra så mycket, och även skapa frid i eget hjärta.20221221_192243På tal om hjärta så tittade mitt förbi igår med pizza. Det är en ny tradition jag gärna upprepar dan före dan före dan före dopparedan! Kram Å

12 Kommentarer

 1. tina.somsk@gmail.com'

  Oktober 2008 förlorade jag min älskade far och min mamma sin man sedan 50 år tillbaka. Hur vi än gjorde för att stötta och hjälpa mamma, så tog hon sig aldrig ur sorgen.
  Jag önskar er alla en god jul.
  Kram Tina

  Svara
  • Tack fina, Det känns som om vi har lite samma läge här med min mor tyvärr…

   Svara
 2. mumman43@hotmail.com'

  Ni gör det rätta, att fira jul på ett neutral plats kan förhoppningsvis bryta tankarna. Hur vi än vänder oss så är julen här oavsett om man firar. Men jösses vad julklappar, tomten får jobba hårt.
  Ölandskramar i juletid

  Svara
  • Japp, Tomten fick jobba på! Hoppas din jul och nyårshelg var fin. Kram Å

   Svara
 3. tove.pallinder@gmail.com'

  Tack för att du delar med dig. Det har varit sorgligt, men också läkande att läsa. Det skrivs alldeles för lite – ja ingenting – om äldre föräldrar och allt det för med sig. Hoppas nu ni får en fin jul. Klokt att åka bort. Kram❤️

  Svara
  • Tack för att du läser, blir glad av dina ord. Hoppas även du fick en fin jul och nyårshelg. Kram

   Svara
 4. kat.gillberg@gmail.com'

  God Jul! <3

  Svara
  • God fortsättning bästa du. Hoppas jul och nyår blev bra. Kram

   Svara
 5. majvi@vialink.se'

  En fridfull jul till er alla. Åh jag sorg och saknad det tar sin tid. Saknar min föräldrar som varit borta i tjugo år mitt fina barndomshem med många minnen. Ha en fin jul trots saknaden efter en kär far. MH /Österlen Skåne

  Svara
  • Tack, hoppas även du fick en fin jul, Stor kram Å

   Svara
 6. malincarlsson83@live.se'

  God jul Åza
  ❤️❤️❤️

  Svara
  • God fortsättning fina du!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Recept

Goda Grilltillbehör

Tycker du som jag att det svåraste under grillsäsongen är att hitta på smarriga tillbehör till proteinet man lägger på grillen? Om så är fallet kommer här fyra förslag från mig. Först ut är min absoluta favorit så här i färskpotatistider. Smaklig spis! /Å Varm...

Läs mer

Livsstil

Bajs

Helgen har präglats av bajs, solsken, bajs, arbete, bajs, ryggskott, bajs, samarbete och bajs. Som du säkert förstår är det tyvärr bajs som har fått mest utrymme och med bajs menar jag de objudna trädgårdsgästerna som dyker upp på Sjöfällan varje morgon för att...

Läs mer

Livsstil

Då flyttar vi igen

Vet du hur trött jag är på att flytta? På mindre än ett år har jag själv flyttat från Växjö till Ör och därefter vidare till föräldrahemmet i Lidnäs. I samma veva har jag dessutom flyttat min ömma moder från Lidnäs till en lägenhet i Moheda och så sent som igår...

Läs mer

Livsstil

Baby Reindeer

Det har nog inte undgått många att Netflix nyligen släppt en verklighetsbaserad miniserie som heter Baby Reindeer. Serien handlar om en relativt misslyckad komiker som blir stalkad av en kvinna som han bjudit på cola där han arbetar som bartender. Den vänligheten...

Läs mer

Livsstil

Ännu en Jäkla Knöl

Så här är det. Jag försöker hålla humöret uppe. Fokusera på det som är bra istället för dåligt. Men ibland dippar det. Nyligen hittade jag nämligen en ny knöl i mitt vänstra bröst. Förra gången var det högra och likt då var jag tidigare i veckan på tuttkoll på...

Läs mer

Livsstil

New look upcoming

Idag har Inga-Lill och jag varit hos mästerfotografen Martina Wärenfeldt. Det är nämligen dags att ge bloggen en ny look. Även om jag älskar bilden jag har nu (på språng i grön jumpsuit och som Martina fotograferat och skapat) så är den minst fyra år gammal och jag...

Läs mer

Livsstil

Festen fortsätter

Just nu håller vi på att öppna upp vårt älskade Sjöfällan vid Helgahavet och jag nyper mig i armen av både vädret och vårt paradis. Morgonens vy gick inte av för hackor. Och inte frukosten heller.. Att öppna upp semesterparadiset fick mig dock att inse dess...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Fåfänga, Musfisar och Halleluja

Hur fåfäng får en man vara och hur många shots kan man dricka innan man bör skämmas? Denna gången avhandlas allt ifrån tältmöten till cirkus, en snuskdoktor, ögonbryn, träningsläger och smulpapper till veckans höjdare i form av whiskymässa och tjejhäng i Tylösand....

Läs mer

Livsstil

Kom och Boa med oss

Misstänker att jag inte är ensam om att "boa" lite extra mycket just nu när vårsolens strålar obarmhärtigt avslöjar allt som behöver sommarfixas både inne och ute... På fredag den 4 maj har Striddes Färghandel i Växjö öppet hus mellan 10 -18 så om du vill få tips...

Läs mer

Livsstil, Recept

Grill Kungar och Sallader

Jag har förstått att kvällens ämne bjuder på mycket igenkänning så vi tar det från början. Igår bestämdes att Mr X, SnyggBrorsan och jag skulle ha en mysig kväll och grilla tillsammans. Eftersom jag är mest flexibel i och med att jag arbetar hemifrån, erbjöd jag...

Läs mer