29 november, 2021

Perfekt Tajming

Jag brukar ju skoja om att jag är en extrem tidsoptimist som sällan kommer för sent men alltid i sista minuten. Problemet med att vara som jag är att jag ofta är stressad men fördelen är att jag maximerar min tid.

Någon gång har jag provat att vara på tågstationen eller flygplatsen i god tid och då kommit fram till att det ju är fullständigt meningslöst att sitta där och glo, när jag kunnat använda tiden till att uträtta annat. Och då blir jag stressad för det. Någon som känner igen sig?20211129_110406Idag var jag dock oerhört nöjd med att ha prickat in helt rätt dag att skifta till vinterdäck hos killarna på Mekonomen Mobilmec. Man vill ju liksom köra på de snygga sommarfälgarna så länge som möjligt. Men inatt ska det börja snöa ordentligt i Växjö och de närmaste dagarna väntas 20 cm snö! Snacka om perfekt tajming, ellerhur?!20211128_204338På tal om att pricka rätt var Mr X mäkta imponerad av gårdagens middag när jag bjöd på Gnocchi i gorgonzolasås med kryddig rostbiff.

Vill du också testa hittar du recept på rostbiffen HÄR och gorgonzolasåsen är superenkel. Du behöver bara 2,5 dl matlagningsgrädde, 1 förpackning Galbanis gorgonzola cremoso eller intenso 150g, 1 pressad vitlöksklyfta, salt, svartpeppar, en näve färsk timjan och 1-2 msk sweet chilisås. Låt grädde, gorgonzola, vitlök och timjan sjuda på svag värme ca 10 minuter, Smaka av med salt, peppar och sweet chili. Blanda med nykokt gnocchi. Njut! Kram Å

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Fettsmältning och Träningsläger

Eftersom jag är lite lat av naturen gillar jag när jag kan få lite hjälp på traven och efter att ha lagt på mig ett några "sambokilon" kände jag att det var dags att dra i handbromsen och hitta tillbaka till en mer hälsosam livsstil med sikte på beach 2024! Därför...

Läs mer

Livsstil

Upplev Gdansk

Du kanske vet att familjen har en härlig lägenhet i hjärtat av Gamla stan i Gdansk? Faktum är att den ligger mitt på długi targ (den mest besökta gågatan som betyder ungefär "lång marknad"). Varför är inte svårt att förstå eftersom det året om myllrar av människor,...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Träskor och Svensexa

Som utlovades i förra avsnittet av vår podd avslöjar SuperSyrran vad som var orsaken till att hon blev utslängd och portad från Växjö Lakers finalmatch. Något som får SnyggBrorsan att berätta om snefylla, en kluven kavaj och offentlig urinering. Dessutom meddelas...

Läs mer

Livsstil

MammaBarn Lördag

Hela dagen har jag gått runt med ett ganska löjligt leende i ansiktet och kärlek i hjärtat efter ett dygn tillsammans med min bästis Mia och våra söner/gudsöner som också är bästisar! Igår hämtade jag upp Mia och Wille vid Alvesta tågstation och vår årliga mamma...

Läs mer

Livsstil

Grattis Älskade Tim

Vart tog åren vägen? Min lille pojk har vuxit upp till en MAN som har fast jobb, en stor lägenhet, världens finaste flickvän och fyller 22 år idag! Och vet du vad? Jag ÄLSKART! Mycket mer än de omtumlande och kaotiska småbarnsåren med blöjor och hjärtoperationer!...

Läs mer

Livsstil

Maginfluensa

Idag har det inte varit muntra miner på Kullen, alltså berget som mitt hus ligger på. Efter koppen med morgonte tog det nämligen inte många minuter innan verkmästaren i magen drog i nödbromsen och öppnade slussarna. Först trodde jag att det var de festliga dagarna...

Läs mer

Livsstil

Jävla HÄXOR

Jag är så arg att jag kokar! Minns du att jag skrev att min dementa mor ringt någon horoskoplinje och fått en telefonräkning på över 5 000 riksdaler?! Nu har brorsan och jag, med hjälp av vår ömma moders telefon, lyckats klura ut vem/vilka fanskapen är som har...

Läs mer

Livsstil

En Jobbig Jävel

Ibland undrar jag vart mänskligheten är på väg och vart empatin och medmänskligheten har tagit vägen? I veckans poddavsnitt av SnyggBrorsan & SuperSyrran berättar jag om vad som nyligen inträffade, framför mig i kön till kassan på ett stort matvaruhus- Eftersom...

Läs mer

Livsstil

Lynchstämning

Älsklingen och jag konstaterade just att det typ fortfarande är påsk, eftersom halva landet fortfarande har påsklov och att veckan startade med en påskdag, och därför är det fortfarande tillåtet att äta påskgodis. Så därför har vi just ringt in brorsan för att...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Klamydia, Hockey och Påskplanering

Det är på landet det händer med allt ifrån klamydiatest till samhällsföreningens årsmöte och smörgåstårtans vara eller icke vara.. Av respekt för "mänskligheten" påtalar syskonen vikten av snälla tankar och goda gärningar. Något som tar dem osökt vidare till...

Läs mer