Måndag och ny matvecka. Med en son som studerar hemifrån hälften av tiden p g a Corona blir det såklart extra mycket fokus på mat och den ständiga frågan är “vad blir det för mat”. Då gäller det att det går undan och här kommer ett snabbt och gott recept på kycklinggratäng.Kycklinggratäng med tomat och bacon
4 port
1 grillad urbenad kyckling
1 pkt tärnad bacon
4 port penne pasta
8 körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
5 dl matlagningsgrädde
1 ägg
1 dl riven ost
1 tsk oregano
Salt och Svartpeppar
Gör så här: Koka pastan al dente och spola med kallt vatten. Skär kycklingköttet i munsbitar, knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Blanda pasta och kyckling i en ugnssäker form. Rör ihop grädde, 1/2 dl riven ost, ägg, pressad vitlök, kryddor och häll blandningen i formen. Strössla över bacon och resten av osten. Toppa med körsbärstomater i halvor och grädda ca 20 minuter i 225 grader. Servera med sallad, gurka och balsamico cremé. Njut!
Jag kommer tillbaka
Kära vän, låt mig börja med att tala om hur tacksam jag är över att du inte har gett upp hoppet om mig eftersom du fortfarande hittar in hit. Jag har verkligen varit en usel bloggare på senare tid och den enkla anledningen är att jag inte har orkat. Det har hänt så...
Ser smaskigt ut. Ska testa i veckan!
Ja gör det! Kram Å