Måndag och ny matvecka. Med en son som studerar hemifrån hälften av tiden p g a Corona blir det såklart extra mycket fokus på mat och den ständiga frågan är “vad blir det för mat”. Då gäller det att det går undan och här kommer ett snabbt och gott recept på kycklinggratäng.Kycklinggratäng med tomat och bacon
4 port
1 grillad urbenad kyckling
1 pkt tärnad bacon
4 port penne pasta
8 körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
5 dl matlagningsgrädde
1 ägg
1 dl riven ost
1 tsk oregano
Salt och Svartpeppar
Gör så här: Koka pastan al dente och spola med kallt vatten. Skär kycklingköttet i munsbitar, knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Blanda pasta och kyckling i en ugnssäker form. Rör ihop grädde, 1/2 dl riven ost, ägg, pressad vitlök, kryddor och häll blandningen i formen. Strössla över bacon och resten av osten. Toppa med körsbärstomater i halvor och grädda ca 20 minuter i 225 grader. Servera med sallad, gurka och balsamico cremé. Njut!
Grattis till mig
Då kan jag titulera mig 54 plus, vilket helt ärligt känns sisådär. Särskilt när jag studerade det orangea kuvertet och konstaterade att det bara är ca 13 år kvar till pensionen och att jag därmed inte längre ens är medelålders. Skrämmande! Men så länge jag är...
Ser smaskigt ut. Ska testa i veckan!
Ja gör det! Kram Å