21 juni, 2022

Cancerbrev 22 – Biverkningar, Bröllop och en Tvättmaskin på glid

Då var det tisdag igen och därmed dags för veckans cancerbrev från min fantastiska far. Kram Å20220614_111454“Hej mina vänner. Måndagsmorgonen började lugnt och stilla, först kom hemsjukvården med mina och hustruns mediciner. Därefter lite småpussel, hustrun tvättade, utanför var det sommar. Kvällen tillbringades framför tv. 

Tisdag morgon var annorlunda. Det var dags för den femte cellgiftbehandlingen. Klockan elva infann vi oss på centrallasarettet i Växjö. Först hade vi hämtat dottern Åza, så hustrun hade någon att tala med under behandlingen. Anslutningen till dosan, den som jag har inopererad på bröstet, gick bra. Först spolar man dosan med koksaltlösning i nästan trettio minuter, sedan kom cellgiftet, som heter Kadcyla. Det injiceras under trettio minuter, jag har knappast några biverkningar. 20220614_121741Det är ett ganska nytt medel,  forskningen går verkligen framåt, speciellt på cancerbehandling. Min överläkare på onkologen har alldeles nyligen doktorerat i just bröstcancer. 

Jag tycker det känns bra att veta detta. 

Onsdagen började som alltid efter cellgiftbehandling som jag ju hade fått på tisdagen. Jättetrött och ändå inte kommit till ro. Jag har börjat lyssna på en roman av Lisa Marklund, den heter Du gamla, du fria. Inte ens denna roman förmådde jaga bort tröttheten. 

På torsdag eftermiddag var det meningen att vår unge polske hantverkare skulle ta flyget i Öjaby. Han skulle flyga hem till Polen, för att deltaga i ett bröllop i södra Polen. På eftermiddagen köpte han en bil, sedan sålde han den på telefon, till någon i Polen med god förtjänst. Detta gjorde att han fick ta färjan i Karlskrona till Polen i stället för flyget. StockSnap_YJHZWANTEGEtt polskt bröllop är ett stort arrangemang, ibland varar bröllopet i tre dagar. Patryk skall komma tillbaka på tisdag eller torsdag, under tiden skall Josef, som är kvar hos oss, olja våra tre terrasser, 

När Patryk är tillbaka, har de flera ganska stora arbeten som väntar på dem. De brukar åka tillbaka till Polen i slutet av november, fast varje år hoppas de kunna avsluta sina arbeten i slutet av september, vilket aldrig stämmer. 

Jag har haft dålig aptit och vid cellgiftbehandlingen upptäcktes att det var beläggning på tungan. Jag fick en medicin, fyra gånger om dagen skall jag ta en millimeter vätska uppblandat med vatten, samt skölja munnen med det, sedan svälja det hela.i-yunmai-5jctAMjz21A-unsplashJag har haft planer på att ekipera mig med nya byxor, jag har gått ner så mycket i vikt, att byxorna ramlar av mig. En viktminskning från 99 kg till 73,5 är märkbar. Tidigare hade jag varit glad över en sådan viktminskning, nu är jag inte så förtjust i den.   

Under fredagen var vi runt i Alvesta och Växjö för att köpa tomatplantor och fröer till vårt växthus. Vi passade även på att köpa plantor till både vår grav och till vår vän Leif Killbergers, som vi har lovat sköta graven åt.  

Det är en underbar tid i naturen, man blir helt överväldigad av Guds rikedom, som just nu visar sig i sitt överflöd. Det är bara synd att både min och hustruns sjukdomar lägger lite sordin på känslorna. På andra sidan kan vi väl tänka att med detta sprudlande liv i naturen, finns det en stor och omtänksam gud för oss. 20220614_121741Ett som jag upplever som ett stort problem är en av biverkningarna när man behandlas med Kadcyla, det är andningssvårigheter, speciellt när jag har gått och lagt mig, till dess att jag somnat.  

Även fredag kväll gick jag till sängs och somnade trots andningssvårigheter.  

Lördag morgon kom hemtjänsten som vanligt och delade ut frukostmedicinen. Därefter var det resa till Moheda för att plantera på mina föräldrars grav och på en grav som tillhör en nära vän till mig. 

Jag hade en stor busskund som varje år köpte bussar av mig. Han använde mig varje gång han inte hade någon chaufför till någon körning. Det blev både till Tyskland, Danmark och hela Sverige. Jag tyckte det var både roligt och intressant att köra dessa resor. Den tråkigaste och dessvärre den mest vanliga, var transfer till Köpenhamn. Man började klockan två på natten till lördag i Kalmar, därefter blev det Nybro, Växjö, Alvesta, Halmstad, Ängelholm, Helsingborg för att plocka upp passagerare. Sedan körde man direkt Kastrup för att släppa av dem. 

Hela dagen tillbringade man på ett hotell på Istedgaade i Köpenhamn. Hotellet var även ett tillhåll för de prostituerade som patrullerade gatan utanför och som tog sina kunder till hotellet.  Kommersen på gick hela dagen. 

På kvällen mötte man förra veckas passagerare och körde samma runda tillbaka. Sist städade och tvättade man bussen. Hela söndagen sov man som en stock hemma i Lidnäs. Denne bussåkare hade en dotter som var gift och bosatt i Wien i Österrike. Hon hade bott där i elva år, men nu hade mannen hittat en ny fru, så nu skulle hon flytta hem till Sverige 

Pappa bussåkaren hade en stor Kabe husbil. Hela hennes bohag skulle rymmas i den, jag blev beordrad att följa med som andre chaufför.  

Vi startade utresan i dåligt väder, snö och halka nästan hela vägen ner till Wien. Vi anlände tidig morgon så vi sov först en stund, sedan började vi lasta. averie-woodard-axTG1hSQ6W4-unsplashHusbilen var knökfull när vi var färdiga. Det enda vi inte fick plats med var en nästan ny tvättmaskin. 

Strax innan vi skulle köra kom före detta mannen, han skulle fortsatt bo i lägenheten. Dottern frågade hur mycket han ville betala för tvättmaskinen. Han hade ju sett att husbilen var fullstoppad. Du kan lämna den, sade han, men jag betalar inget för den. Jag behöver den inte fortsatte han. Då rann sinnet på min vän bussåkaren. Stark var han, han lyfte upp maskinen på balkongräcket, det var på tredje våningen, tittade att det inte var någon nere på marken, varpå han släppte den rakt ner på asfalten, maskinen blev ju totalförstörd. Jag glömmer aldrig minen på före detta mannen när han såg vad han gjorde. 

Strax därefter påbörjade vi hemresan. Dottern och jag som hade varit ute hela natten i Wien med hennes kompisar och rumlat, låg tillsammans i den enda sängen som fanns i husbilen och sov. Pappan körde, och hem kom vi. 

Fortsättning följer……………” //Kent  

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Gunilla Persson – Allt Ljus på Mig

Vi har det fortsatt bra i fjällen och alla skippade sista åket idag men Mr X, som opererades i torsdags, blir kvar på lasarettet över helgen! Men nog om oss för ikväll går ju Melodifestivalens fjärde deltävling av stapeln i Eskilstuna och jag vågar påstå att det är...

Läs mer

Livsstil

Två Trauman

Är det inte det ena så är det det andra säger man ju ofta och sportlovsveckan är inget undantag... Redan första dagen ställdes vi inför TVÅ TRAUMAN i den närmaste kretsen. Det ena lite värre än det andra och det är upp till dig att värdera vilket som är värst......

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Hjärtan, Lip Flip, Plattröv och Mello

Hjärtligt känslosamt och härligt när podden gästades av min hjärtopererade son Tim på Alla Hjärtans dag! Denna veckan pratar vi också om min Lip flip, SnyggBrorsans plattröv, Melodifestivalen och en hel del annat knas signerat SnyggBrorsan såklart... Lyssna gärna!...

Läs mer

Livsstil

Mellofest följt av Sportlov i Fjällen

Jag har sååååå mycket att berätta från efterfesternas efterfest när det blev dubbelseger för Cazzi Opeia i Melodifestivalens tredje deltävling i Växjö, och inte desto mindre om hur jag hamnade på Gunilla Perssons högst privata förfest... Men först av allt vill jag...

Läs mer

Livsstil

Så tippar jag Deltävling 3 i Melodifestivalen

Om några timmar drar Melodifestivalens tredje deltävling igång på riktigt i Växjö och efter att ha varit på plats vid gårdagens genrepetition i Vida Arena kommer här min bedömning av bidragen och hur jag tror de kommer placera sig. Så håll i dig, nu köööör vi! 1....

Läs mer

Livsstil

Gynning, Berg, Gustafson och Meltzer

Ikväll har jag varit på genrepetition av Melodifestivalens tredje deltävling som sänds från Växjö och gissa vad?! Deltävling 3 har inte bara det starkaste startfältet hittills... Förutom bättre låtar och Björn Gustafsson får Carina Berg dessutom sällskap av...

Läs mer

Livsstil

Repetitioner i Melodifestivalen Deltävling 3

Idag drog repetitionerna igång för artisterna i deltävling 3 och eftersom den går av stapeln i Växjö var jag självklart på plats i Vida Arena! Artisterna som tävlar är i nämnd ordning Jacquline med låten Effortless. Clara Klingenström ned låten Aldrig mer. Kim...

Läs mer

Livsstil

Alla Hjärtebarns dag

I skrivande stund står mitt hjärtebarn i köket och steker schnitzlar till vår Alla hjärtans dag middag. Dealen är att jag handlar och fixar alla tillbehör (pommes, fetaostsallad och bearnaisesås) samt att han panerar och steker schnitzlarna (med hjälp av...

Läs mer

Livsstil

Smaken är som Baken i Mello Cirkusen

Kära vänner, om ni frågar mig har en av årets mest spännande och härliga veckor dragit igång. Och då syftar jag inte bara på Alla Hjärtans dag utan desto mer på att Mello cirkusen äntligen är tillbaka i min hemstad Växjö. Och jag ÄLSKAR det! Men innan jag går in på...

Läs mer

Recept

Handbok för Husmödrar och Italiensk Kyckling

Lovar, lovar, lovar att före- och efterbilder kommer upp här också men till er som tycker det är trist att jag bara lägger upp klipp från huset på Instagram, är den enkla förklaringen att det kräver betydligt mindre insats att filma en snutt i stunden, än att...

Läs mer