21 juni, 2022

Cancerbrev 22 – Biverkningar, Bröllop och en Tvättmaskin på glid

Då var det tisdag igen och därmed dags för veckans cancerbrev från min fantastiska far. Kram Å20220614_111454“Hej mina vänner. Måndagsmorgonen började lugnt och stilla, först kom hemsjukvården med mina och hustruns mediciner. Därefter lite småpussel, hustrun tvättade, utanför var det sommar. Kvällen tillbringades framför tv. 

Tisdag morgon var annorlunda. Det var dags för den femte cellgiftbehandlingen. Klockan elva infann vi oss på centrallasarettet i Växjö. Först hade vi hämtat dottern Åza, så hustrun hade någon att tala med under behandlingen. Anslutningen till dosan, den som jag har inopererad på bröstet, gick bra. Först spolar man dosan med koksaltlösning i nästan trettio minuter, sedan kom cellgiftet, som heter Kadcyla. Det injiceras under trettio minuter, jag har knappast några biverkningar. 20220614_121741Det är ett ganska nytt medel,  forskningen går verkligen framåt, speciellt på cancerbehandling. Min överläkare på onkologen har alldeles nyligen doktorerat i just bröstcancer. 

Jag tycker det känns bra att veta detta. 

Onsdagen började som alltid efter cellgiftbehandling som jag ju hade fått på tisdagen. Jättetrött och ändå inte kommit till ro. Jag har börjat lyssna på en roman av Lisa Marklund, den heter Du gamla, du fria. Inte ens denna roman förmådde jaga bort tröttheten. 

På torsdag eftermiddag var det meningen att vår unge polske hantverkare skulle ta flyget i Öjaby. Han skulle flyga hem till Polen, för att deltaga i ett bröllop i södra Polen. På eftermiddagen köpte han en bil, sedan sålde han den på telefon, till någon i Polen med god förtjänst. Detta gjorde att han fick ta färjan i Karlskrona till Polen i stället för flyget. StockSnap_YJHZWANTEGEtt polskt bröllop är ett stort arrangemang, ibland varar bröllopet i tre dagar. Patryk skall komma tillbaka på tisdag eller torsdag, under tiden skall Josef, som är kvar hos oss, olja våra tre terrasser, 

När Patryk är tillbaka, har de flera ganska stora arbeten som väntar på dem. De brukar åka tillbaka till Polen i slutet av november, fast varje år hoppas de kunna avsluta sina arbeten i slutet av september, vilket aldrig stämmer. 

Jag har haft dålig aptit och vid cellgiftbehandlingen upptäcktes att det var beläggning på tungan. Jag fick en medicin, fyra gånger om dagen skall jag ta en millimeter vätska uppblandat med vatten, samt skölja munnen med det, sedan svälja det hela.i-yunmai-5jctAMjz21A-unsplashJag har haft planer på att ekipera mig med nya byxor, jag har gått ner så mycket i vikt, att byxorna ramlar av mig. En viktminskning från 99 kg till 73,5 är märkbar. Tidigare hade jag varit glad över en sådan viktminskning, nu är jag inte så förtjust i den.   

Under fredagen var vi runt i Alvesta och Växjö för att köpa tomatplantor och fröer till vårt växthus. Vi passade även på att köpa plantor till både vår grav och till vår vän Leif Killbergers, som vi har lovat sköta graven åt.  

Det är en underbar tid i naturen, man blir helt överväldigad av Guds rikedom, som just nu visar sig i sitt överflöd. Det är bara synd att både min och hustruns sjukdomar lägger lite sordin på känslorna. På andra sidan kan vi väl tänka att med detta sprudlande liv i naturen, finns det en stor och omtänksam gud för oss. 20220614_121741Ett som jag upplever som ett stort problem är en av biverkningarna när man behandlas med Kadcyla, det är andningssvårigheter, speciellt när jag har gått och lagt mig, till dess att jag somnat.  

Även fredag kväll gick jag till sängs och somnade trots andningssvårigheter.  

Lördag morgon kom hemtjänsten som vanligt och delade ut frukostmedicinen. Därefter var det resa till Moheda för att plantera på mina föräldrars grav och på en grav som tillhör en nära vän till mig. 

Jag hade en stor busskund som varje år köpte bussar av mig. Han använde mig varje gång han inte hade någon chaufför till någon körning. Det blev både till Tyskland, Danmark och hela Sverige. Jag tyckte det var både roligt och intressant att köra dessa resor. Den tråkigaste och dessvärre den mest vanliga, var transfer till Köpenhamn. Man började klockan två på natten till lördag i Kalmar, därefter blev det Nybro, Växjö, Alvesta, Halmstad, Ängelholm, Helsingborg för att plocka upp passagerare. Sedan körde man direkt Kastrup för att släppa av dem. 

Hela dagen tillbringade man på ett hotell på Istedgaade i Köpenhamn. Hotellet var även ett tillhåll för de prostituerade som patrullerade gatan utanför och som tog sina kunder till hotellet.  Kommersen på gick hela dagen. 

På kvällen mötte man förra veckas passagerare och körde samma runda tillbaka. Sist städade och tvättade man bussen. Hela söndagen sov man som en stock hemma i Lidnäs. Denne bussåkare hade en dotter som var gift och bosatt i Wien i Österrike. Hon hade bott där i elva år, men nu hade mannen hittat en ny fru, så nu skulle hon flytta hem till Sverige 

Pappa bussåkaren hade en stor Kabe husbil. Hela hennes bohag skulle rymmas i den, jag blev beordrad att följa med som andre chaufför.  

Vi startade utresan i dåligt väder, snö och halka nästan hela vägen ner till Wien. Vi anlände tidig morgon så vi sov först en stund, sedan började vi lasta. averie-woodard-axTG1hSQ6W4-unsplashHusbilen var knökfull när vi var färdiga. Det enda vi inte fick plats med var en nästan ny tvättmaskin. 

Strax innan vi skulle köra kom före detta mannen, han skulle fortsatt bo i lägenheten. Dottern frågade hur mycket han ville betala för tvättmaskinen. Han hade ju sett att husbilen var fullstoppad. Du kan lämna den, sade han, men jag betalar inget för den. Jag behöver den inte fortsatte han. Då rann sinnet på min vän bussåkaren. Stark var han, han lyfte upp maskinen på balkongräcket, det var på tredje våningen, tittade att det inte var någon nere på marken, varpå han släppte den rakt ner på asfalten, maskinen blev ju totalförstörd. Jag glömmer aldrig minen på före detta mannen när han såg vad han gjorde. 

Strax därefter påbörjade vi hemresan. Dottern och jag som hade varit ute hela natten i Wien med hennes kompisar och rumlat, låg tillsammans i den enda sängen som fanns i husbilen och sov. Pappan körde, och hem kom vi. 

Fortsättning följer……………” //Kent  

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Fettsmältning och Träningsläger

Eftersom jag är lite lat av naturen gillar jag när jag kan få lite hjälp på traven och efter att ha lagt på mig ett några "sambokilon" kände jag att det var dags att dra i handbromsen och hitta tillbaka till en mer hälsosam livsstil med sikte på beach 2024! Därför...

Läs mer

Livsstil

Upplev Gdansk

Du kanske vet att familjen har en härlig lägenhet i hjärtat av Gamla stan i Gdansk? Faktum är att den ligger mitt på długi targ (den mest besökta gågatan som betyder ungefär "lång marknad"). Varför är inte svårt att förstå eftersom det året om myllrar av människor,...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Träskor och Svensexa

Som utlovades i förra avsnittet av vår podd avslöjar SuperSyrran vad som var orsaken till att hon blev utslängd och portad från Växjö Lakers finalmatch. Något som får SnyggBrorsan att berätta om snefylla, en kluven kavaj och offentlig urinering. Dessutom meddelas...

Läs mer

Livsstil

MammaBarn Lördag

Hela dagen har jag gått runt med ett ganska löjligt leende i ansiktet och kärlek i hjärtat efter ett dygn tillsammans med min bästis Mia och våra söner/gudsöner som också är bästisar! Igår hämtade jag upp Mia och Wille vid Alvesta tågstation och vår årliga mamma...

Läs mer

Livsstil

Grattis Älskade Tim

Vart tog åren vägen? Min lille pojk har vuxit upp till en MAN som har fast jobb, en stor lägenhet, världens finaste flickvän och fyller 22 år idag! Och vet du vad? Jag ÄLSKART! Mycket mer än de omtumlande och kaotiska småbarnsåren med blöjor och hjärtoperationer!...

Läs mer

Livsstil

Maginfluensa

Idag har det inte varit muntra miner på Kullen, alltså berget som mitt hus ligger på. Efter koppen med morgonte tog det nämligen inte många minuter innan verkmästaren i magen drog i nödbromsen och öppnade slussarna. Först trodde jag att det var de festliga dagarna...

Läs mer

Livsstil

Jävla HÄXOR

Jag är så arg att jag kokar! Minns du att jag skrev att min dementa mor ringt någon horoskoplinje och fått en telefonräkning på över 5 000 riksdaler?! Nu har brorsan och jag, med hjälp av vår ömma moders telefon, lyckats klura ut vem/vilka fanskapen är som har...

Läs mer

Livsstil

En Jobbig Jävel

Ibland undrar jag vart mänskligheten är på väg och vart empatin och medmänskligheten har tagit vägen? I veckans poddavsnitt av SnyggBrorsan & SuperSyrran berättar jag om vad som nyligen inträffade, framför mig i kön till kassan på ett stort matvaruhus- Eftersom...

Läs mer

Livsstil

Lynchstämning

Älsklingen och jag konstaterade just att det typ fortfarande är påsk, eftersom halva landet fortfarande har påsklov och att veckan startade med en påskdag, och därför är det fortfarande tillåtet att äta påskgodis. Så därför har vi just ringt in brorsan för att...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Klamydia, Hockey och Påskplanering

Det är på landet det händer med allt ifrån klamydiatest till samhällsföreningens årsmöte och smörgåstårtans vara eller icke vara.. Av respekt för "mänskligheten" påtalar syskonen vikten av snälla tankar och goda gärningar. Något som tar dem osökt vidare till...

Läs mer