2 maj, 2021

Före och Efter osynlig Tandställning och Tandblekning

Sedan skolåldern har jag varit ganska fixerad vid mina tänder och sannolikt beror det på att jag fick min första tandställning redan när jag gick i sexan. För att slippa intrycket av att någon slängt in tänderna i munnen på mig, tvingades jag då dra ut två tänder i överkäken och gå med järnvägsräls i drygt ett år.DSC05589När jag fyllt 20 konstaterade jag att även tänderna i underkäken behövde rättas till, vilket resulterade i utdragning av ytterligare 2 permanenta tänder och tre visdomständer samt ny järnvägsräls både uppe och nere. Det blev både dyrt och smärtsamt men resultatet blev bra.

DSC05323

Före 9 veckor med Invisalign

MEN eftersom tänderna rör på sig om man inte fixerar dem, vilket man inte gjorde på “min” tid, insåg jag för ett tag sedan att jag skulle vilja återställa tandställningen till sin forna glans. Tanken på en ny räls sände dock kalla kårar utmed ryggraden på mig, Därför kontaktade jag Tandläkarna Wassenius, eftersom de alltid legat i innovativ framkant. PhotoGrid_1619635043752Nio veckor senare, hade vi med hjälp av “osynliga” skenor, som byts ut en gång i veckan, rätat upp tänderna i både under- och överkäken! Läs mer om Invisalign här.20210209_100336~2Som om det inte vore nog passade jag även på att bleka tänderna i skenorna, som jag bar dygnet runt, med hjälp av Philips Zoom. Från ganska vita till vitare än kartan på 1 1/2 vecka, utan varken ilningar eller obehag! Behöver jag tillägga att jag är nöjdare än nöjdast med resultatet? Läs mer om tandblekning här20210209_100614~2Nu har jag bara skenor på nätterna och kommer så länge jag vill behålla mitt smile. Men man väljer själv om man hellre vill ha en tråd på baksidan av tänderna, för att förhindra att de flyttar på sig igen. Fördelen med skenor är ju att jag kan fräscha upp med lite tandblekning när jag vill.20201002_192926Behöver jag tillägga att jag är mer än nöjd? Om du har frågor eller funderingar om tandblekning och/eller osynlig tandställning rekommenderar dig varmt att kontakta Martin på Tandläkarna Wassenius. //Å

6 Kommentarer

 1. olaswing1012@hotmail.com'

  Mmm så fint.
  En snygging.
  Kram L

  Svara
  • Tack raring.🙏💕

   Svara
 2. cecilia@hotmail.com'

  Jättefint verkligen! Jag är ju samma ålder som du och det känns som att många av oss är dels fixerade vid tänderna, alla hade ju fast tandställning (så även jag!) på 80- och 90-talet 🙂 Mina tänder var sååå fina i omkring en månad efter 3 år med räls, men precis som du så fick jag aldrig någon fixering eller några skenor och då rör dom sig tillbaka mot ursprungsläget… Nu är det ganska “illa” men jag tänker regelbundet på om jag borde ta tag i det – dock har jag fått höra att det jag skulle behöva göra är för mycket för invisalign (som ju annars är jättepoppis här i USA) utan jag skulle behöva nån slags “räls” igen. Och det känner jag mig för gammal för ha-ha. vi får se. Inspirerande att se hur du har lyckats.

  Svara
  • Bara gört Cecilia! Du kommer inte ångra dig. Kram

   Svara
 3. anna.joensson66@gmail.com'

  Görsnyggt!

  Svara
  • Tackar!🙏💕

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Oroväckande högt

Har hintat lite om det på Instagram, när jag besökt vårdcentralen för egen räkning, mitt blodtryck är nämligen oroväckande högt. Och har varit så en längre tid. Eftersom det ligger i min natur att inte vädra fara förrän det är fara och färde har jag känt mig lugn i...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Bob och Bittan

Familjen har spontant utökats och berikats med Bob och Bittan efter en heroisk insats av SuperSyrrans son Tim. SnyggBrorsan är mer orolig för lamor och kameler än sin systers höga blodtryck men stolt över sonen Elwins prestationer. Dessutom är EPA-traktorn äntligen...

Läs mer

Livsstil

Nationaldagsgalopp

En underbart fin tradition jag har är att fira Nationaldagen på Gärdet på Kungliga Djurgården i Stockholm. Dagen till ära rids ett antal lopp i Nationaldagsgaloppen, inför i runda slängar ca 50 000 nationaldagsfirare, och det är en folkfest utan dess like! Visste...

Läs mer

Livsstil

Rösta för ett fritt och säkert Europa

Kära vän, här hemma är det fullt upp med kaniner, högt blodtryck och valarbete in i det sista. Däremellan har jag haft ett par fantastiska dagar i Stockholm men mer om det senare. För viktigast av allt just nu är såklart att du har röstat! Personligen brinner mitt...

Läs mer

Livsstil

Panik Adoption

Okej, det här är så typiskt mig. Fullständigt oplanerat men sannolikt meningen och bra till slut. Men jag tar tar det från början... Efter en fantastiskt rolig 50-årsfest OCH grabbfest med Tim & Co på Sjöfällan samma dygn var jag ganska sliten i lördags. Därför...

Läs mer

Livsstil

Liv och Död

Älskade, underbara, fantastiska vänner och bekanta! TACK för allt stöd och omtanke inför dagens tuttkoll! Får erkänna att jag inte var särskilt kaxig när jag parkerat bilen och begav mig mot Mammografi avdelningen på Växjö lasarett i eftermiddags. På något sätt har...

Läs mer

Livsstil

Får inte ihop det

Så här ligger det till. Just nu får jag inte ihop livet så bra. Min dementa mor tar galet mycket energi och jag är sjukt trött och orolig för den nya knölen i bröstet. Därför har det varit väldigt tyst här inne den senaste veckan. Men imorgon ska tutten undersökas...

Läs mer

Recept

Goda Grilltillbehör

Tycker du som jag att det svåraste under grillsäsongen är att hitta på smarriga tillbehör till proteinet man lägger på grillen? Om så är fallet kommer här fyra förslag från mig. Först ut är min absoluta favorit så här i färskpotatistider. Smaklig spis! /Å Varm...

Läs mer

Livsstil

Bajs

Helgen har präglats av bajs, solsken, bajs, arbete, bajs, ryggskott, bajs, samarbete och bajs. Som du säkert förstår är det tyvärr bajs som har fått mest utrymme och med bajs menar jag de objudna trädgårdsgästerna som dyker upp på Sjöfällan varje morgon för att...

Läs mer

Livsstil

Då flyttar vi igen

Vet du hur trött jag är på att flytta? På mindre än ett år har jag själv flyttat från Växjö till Ör och därefter vidare till föräldrahemmet i Lidnäs. I samma veva har jag dessutom flyttat min ömma moder från Lidnäs till en lägenhet i Moheda och så sent som igår...

Läs mer