Varmt välkommen helgen! Sällan har jag längtat så mycket efter den som nu men faktum är att jag längtar ännu mer till måndag! Detta är ju nämligen min sista detoxhelg med Fun light till helgmyset. 18 av 21 dagar utan socker, kött, kaffe, alkohol och gluten är snart över.
Men det har faktiskt inte varit svårt, bara lite tråkigt med “förbud” emellanåt.
En riktigt bra grej är att jag lärt mig uppskatta vegetariskt mycket mer än tidigare och ett recept jag vill tipsa om är den gorgonzolagratinerade vitkålen jag experimenterade fram förra helgen. Den var såååå god till vegopepparsteken jag hittade på ICA. Trevlig helg //Å
Gorgonzolagratinerad vitkål (4 p)
1 litet vitkålshuvud, 1 msk olivolja, 1 sats gorgonzolasås, 1-2 vitlöksklyftor, salt, svartpeppar, 1 dl riven ost.
Gör så här: Laga gorgonzolasåsen du hittar här. Skär vitkålen i ganska grova strimlor och fräs den ett par minuter i olivolja. Salta och peppra. Tillsätt pressad vitlök och lägg kålfräset i en ugnssäker form. Tillsätt gorgonzolasåsen och strö riven ost över. Gratinera ca 15 min i ugn 200 grader. Njut med en god sallad och vegobiff, kycklingfilé eller en köttbit.
0 kommentarer