En fördel med att jobba hemifrån är att det finns tid för att fixa hemlagad mat och även hemlagat kan ju faktiskt vara snabbmat.
Idag vill jag tipsa om en av mina snabbluncher, nämligen min kebab pyttipanna, som i o f s inte är riktigt 100 hemlagad eftersom kebabköttet är halvfabrikat. Men så gott!
Det du behöver är något kebabkött från t ex Schysst käk, jag valde kyckling eftersom jag undviker allt rött kött ett par veckor till. Du behöver också en blandning av grönsaker (jag hade broccoli, morötter, grönkål, vitkål, paprika, gul lök och vitlök) men det går också bra med frysta wokgrönsaker. Kryddar gör du med teriyakisås, salt och svartpeppar och serverar med en klick grekisk yoghurt och sweet chilisås.
Stek först köttet knaprigt (ca 10 min på ganska hög värme) och därefter de hårda grönsakerna innan du tillsätter de mjuka och slutligen sås och kryddor. Hoppas det ska smaka. //Å
0 kommentarer