Smålänning som jag är, och dessutom lite lat av naturen, älskar jag att koka soppa på en spik. Inte bokstavligt talat såklart men billigt, smidigt och gott är något jag verkligen gillar. Vilket för mig in på en favorit råvara – blåmusslor!Ett kok på färska blåmusslor ger alltid minst två middagar hemma hos mig och nu ska jag dela med mig av mitt senaste mussel experiment i köket. Nämligen en magiskt god fiskgratäng gjord på spadet/såsen som blev över från musselfrossan dagen innan.
Receptet på mina vinkokta musslor hittar du HÄR, tillsammans med en pastasås med räkor om du föredrar det framför fiskgratängen i receptet nedan. Trevlig helg! //Å
Fiskgratäng med musselsås
Musselspad/sås
2-300 g torskfilé
2-300 g laxfilé
1- 2 dl matlagningsgrädde
1/2 fiskbuljongtärning
8 körsbärstomater
1 dl skalade räkor
Maizenaredning
salt, svartpepparGör så här: koka upp musselspadet tillsammans med grädde, pressad vitlök och fiskbuljong. Red med maizena till gratängsåskonsistens. Krydda med salt och peppar. Varva torsk och lax i en ugnssäker form. Häll över såsen och halverade körsbärstomater. Kör i ugn 200 grader ca 15 minuter. Garnera med räkor och ev överblivna musslor. Servera med ris och sallad. Njut!
Grattis till mig
Då kan jag titulera mig 54 plus, vilket helt ärligt känns sisådär. Särskilt när jag studerade det orangea kuvertet och konstaterade att det bara är ca 13 år kvar till pensionen och att jag därmed inte längre ens är medelålders. Skrämmande! Men så länge jag är...
Låter jättegott,men billigt nja?!
Ett nät musslor kostar ca 59 kronor och bidrar till 2 middagar. Jag använde fryst lax, det är prisvärt och funkar utmärkt. Kram