God morgon min vän, hoppas att din dag har startat på bästa sätt. Själv ska jag och Råttan strax ge oss ut i skogen på svampjakt. Men först ska jag bjuda på ett smarrigt recept som jag laborerade fram tidigare i veckan. Vad sägs om en kycklinggratäng med smak av mozzarella, tomat, basilika, citrus och vitlök som sköter sig själv i ugnen? Hoppas den ska smaka. //Å
Mozarellakyckling med tomat, basilika, vitlök och citrus
4 port
4 kycklingfiléeer
1 förp Mozarella
5 dl matlagnings- eller vispgrädde
1/2 kruka basilika
6 skivor soltorkade tomater
6-8 körsbärstomater
1 citron
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad basilika
Salt och svartpeppar
1 dl riven ost
Ris eller Pasta
Gör så här: Blanda grädden med rivet skal av 1/2 citron, 1 msk citronsaft, soltorkad tomat i strimlor, pressade vitlöksklyftor, torkad basilika, salt och peppar. Skär tre snitt (inte helt igenom) i varje kycklingfilé. Skär mozarellan i 12 skivor och fyll snitten med mozarella och färsk basilika. Salta, peppra kycklingen och lägg i en ugnsfast form. Häll gräddblandningen över, toppa med körsbärstomater och riven ost. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter i 220 grader.
Servera med ris eller pasta och en god sallad. Enjoy!
Grattis till mig
Då kan jag titulera mig 54 plus, vilket helt ärligt känns sisådär. Särskilt när jag studerade det orangea kuvertet och konstaterade att det bara är ca 13 år kvar till pensionen och att jag därmed inte längre ens är medelålders. Skrämmande! Men så länge jag är...
0 kommentarer