27 februari, 2017

Två katastrofer och en superhet outfit

I lördags drabbades jag av ordentlig “familje-craving”. Vet inte om det finns något som kallas så men det jag menar är att jag fick en enorm längtan efter mina nära och kära, vilket jag särskilt ofta drabbas av när det inte är mammavecka och känner mig lite ensam. Det i kombination för att jag var lite orolig för vad mamma skulle säga om att jag skulle “outa” mitt ansiktslyft och att pappa inte hade en aning om min operation gjorde att jag tog bilen ut till Päronen för att försöka förebygga en mindre katastrof..
20170225_150959Tack och lov var humöret på topp hos familjen Brennander eftersom fasters gull Molly också var på spontanbesök och världens bästa mamma/mormor/farmor genast erbjöd sig att ställa till med pannkaksparty! Något varken Molly, jag, pappa/farfar/morfar eller Råttan tackade nej till eftersom min mor råkar göra världens godaste plättar!20170225_145210En mindre katastrof var dock nära att inträffa (innan jag ens släppt bomben om ansiktslyftet) när mjölken tog slut, för är det något som är ett måste till pannkakor, utöver mammas hemmagjorda hallonsylt, så är det kall mjölk! Då är det tur att man har en svägis/kollega med ett välfyllt kylskåp på bara några hundra meters avstånd!20170225_150303 Superstarka Sofia (insåg först nu att det faktiskt stod så på mjökpaketet) levererade som vanligt och jag hann precis tillbaka till avsmakningen av den första pannkakan i mammas superheta 70+ skor som Fia tyckte matchade min outfit PERFEKT!20170225_150341 Nu kanske du undrar om min familje-craving ersattes av familje-trauma när jag så småningom berättade vad jag skulle outa…

Om det var Molly, pannkakorna eller att Päronen var på ett särdeles härligt helghumör låter jag vara osagt för pappas reaktion var bara att han inte såg någon skillnad och mamma konstaterade återigen att jag inte är riktigt klok.

Innan jag återvände hemåt pratade vi om döden och hur mycket vi värdesätter varandra. Sedan tillade de att det viktigaste är att jag mår bra och tackade för den mysiga familjestunden tillsammans. Själv tackade jag för pannkakorna och att de alltid finns där för mig. I vått och torrt, genom glädje och sorg, mina fundament!20170225_150934 Trevlig kväll! Kram Å

1 kommentar

  1. amsilven@hotmail.com'

    Underbart inlägg! Oron över att “outa”om ditt lyft (som blev jättefint!), tänk att det gick så bra. Och din pappa som inte märkte nån skillnad ,typiskt karlar!
    Härlig familj du har omkring dig!
    Kram / AnneM

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Gunilla Persson – Allt Ljus på Mig

Vi har det fortsatt bra i fjällen och alla skippade sista åket idag men Mr X, som opererades i torsdags, blir kvar på lasarettet över helgen! Men nog om oss för ikväll går ju Melodifestivalens fjärde deltävling av stapeln i Eskilstuna och jag vågar påstå att det är...

Läs mer

Livsstil

Två Trauman

Är det inte det ena så är det det andra säger man ju ofta och sportlovsveckan är inget undantag... Redan första dagen ställdes vi inför TVÅ TRAUMAN i den närmaste kretsen. Det ena lite värre än det andra och det är upp till dig att värdera vilket som är värst......

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Hjärtan, Lip Flip, Plattröv och Mello

Hjärtligt känslosamt och härligt när podden gästades av min hjärtopererade son Tim på Alla Hjärtans dag! Denna veckan pratar vi också om min Lip flip, SnyggBrorsans plattröv, Melodifestivalen och en hel del annat knas signerat SnyggBrorsan såklart... Lyssna gärna!...

Läs mer

Livsstil

Mellofest följt av Sportlov i Fjällen

Jag har sååååå mycket att berätta från efterfesternas efterfest när det blev dubbelseger för Cazzi Opeia i Melodifestivalens tredje deltävling i Växjö, och inte desto mindre om hur jag hamnade på Gunilla Perssons högst privata förfest... Men först av allt vill jag...

Läs mer

Livsstil

Så tippar jag Deltävling 3 i Melodifestivalen

Om några timmar drar Melodifestivalens tredje deltävling igång på riktigt i Växjö och efter att ha varit på plats vid gårdagens genrepetition i Vida Arena kommer här min bedömning av bidragen och hur jag tror de kommer placera sig. Så håll i dig, nu köööör vi! 1....

Läs mer

Livsstil

Gynning, Berg, Gustafson och Meltzer

Ikväll har jag varit på genrepetition av Melodifestivalens tredje deltävling som sänds från Växjö och gissa vad?! Deltävling 3 har inte bara det starkaste startfältet hittills... Förutom bättre låtar och Björn Gustafsson får Carina Berg dessutom sällskap av...

Läs mer

Livsstil

Repetitioner i Melodifestivalen Deltävling 3

Idag drog repetitionerna igång för artisterna i deltävling 3 och eftersom den går av stapeln i Växjö var jag självklart på plats i Vida Arena! Artisterna som tävlar är i nämnd ordning Jacquline med låten Effortless. Clara Klingenström ned låten Aldrig mer. Kim...

Läs mer

Livsstil

Alla Hjärtebarns dag

I skrivande stund står mitt hjärtebarn i köket och steker schnitzlar till vår Alla hjärtans dag middag. Dealen är att jag handlar och fixar alla tillbehör (pommes, fetaostsallad och bearnaisesås) samt att han panerar och steker schnitzlarna (med hjälp av...

Läs mer

Livsstil

Smaken är som Baken i Mello Cirkusen

Kära vänner, om ni frågar mig har en av årets mest spännande och härliga veckor dragit igång. Och då syftar jag inte bara på Alla Hjärtans dag utan desto mer på att Mello cirkusen äntligen är tillbaka i min hemstad Växjö. Och jag ÄLSKAR det! Men innan jag går in på...

Läs mer

Recept

Handbok för Husmödrar och Italiensk Kyckling

Lovar, lovar, lovar att före- och efterbilder kommer upp här också men till er som tycker det är trist att jag bara lägger upp klipp från huset på Instagram, är den enkla förklaringen att det kräver betydligt mindre insats att filma en snutt i stunden, än att...

Läs mer