26 februari, 2017

Mitt Ansiktslyft – Före- och Efterbilderna

Ikväll är jag både nervös och lite kallsvettig. Anledningen är mina känslor inför att blotta mig ännu mer vad gäller mitt ansiktslyft som jag berättar om i avsnitt tre av MultiMammorna som publicerats idag. Jag vet såklart att det inte är någon som kräver att jag gör det men utöver att jag i podden lovar att visa upp före- och efterbilder känns det rätt för mig att vara öppen med det jag gjort och hur det blev. Om jag hade valt att inte berätta om det så skulle jag nämligen ha känt att jag gick omkring och lurades..

Hittills har de flesta jag berättat det för varit positiva och när jag har visat bilderna har faktiskt alla (hittills) sagt att de delvis kan förstå mitt “problem” även om de aldrig hade tänkt på den där “skinnflärpen” som var orsaken till mitt beslut.

Innan du tittar på bilderna vill jag tala om att förebilderna inte är helt rättvisa gentemot efterbilderna eftersom jag precis skulle in på operation, var fullproppad med lugnande och smärtstillande samt desinficerad från topp till tå utan en gnutta balsam eller sköna hudkrämer. Dessutom hade jag sminkat mig lite på efterbilderna vilket jag självklart inte hade på förebildena..PhotoGrid_1488133362767Ovanstående bild är tagen exakt en vecka efter operationen och som du ser var jag väldigt stram i ansiktet eftersom jag var svullen och sydd både på in- och utsidan. Nu har det “släppt efter” lite vilket gett ett naturligare utseende, vilket var och är oerhört viktigt för mig.

Operationen tog tre timmar och när jag vaknade upp var jag inte särskilt kaxig. Särskilt som jag inte hade förstått hur stort ingreppet var, vilket jag berättar mer om i podden. De röda “sladdarna” är inte mitt headset, det är dräneringsslangar som var fästa i nacken. Bara det och allt intorkat blod som det tog två veckor att tvätta ur håret var en chock i sig. 20161129_202404Ok då kör vi då! Låt mig presentera den förhatliga “skinnflärpen” som numera är ett minne blott!
PhotoGrid_1488105838191Mitt högra öra har jag fortfarande lite bekymmer med för det blev en inflammation som var ganska segdragen i örsnibben. PhotoGrid_1488105801155Bilderna är tagna med en veckas mellanrum och då var jag “bara” lite gulblå. Några dagar senare gick blåmärkena, framförallt under hakan, mer åt det svarta hållet och jag såg mer ut att ha varit med om en allvarlig olycka än en skönhetsoperation..PhotoGrid_1488105725295“Skinnflärpen” var betydligt mindre på min vänstra sida men för att få symmetri i ansiktet var det såklart nödvändigt att dra lite i huden på vänstersidan också.
PhotoGrid_1488105912693Någon undrade tidigare idag om det är männen som har haft synpunkter på mitt utseende och därför vill jag återigen förtydliga att det det enbart var för min egen skull jag valde att genomgå detta ganska smärtsamma ingrepp och att jag funderade på det under ett par års tid innan jag tog mod till mig och bokade en konsultation. Varken män eller kvinnor har haft några som helst synpunkter på mitt utseende och jag själv är jättenöjd med resultatet, vilket ju är det viktigaste och det enda som betyder något.
PhotoGrid_1488105881720Jag får erkänna att jag var lite naiv när jag trodde att jag skulle kunna köra på som vanligt igen efter bara ett par dagars vila. Faktum är att jag fick trycka i mig en hel del morfin de första dagarna och tiden jag bokat hos frissan tre dagar efter operationen fick flyttas flera gånger innan jag ens kunde tänka tanken att låta någon röra mitt huvud och ansikte. Dock tog jag mig direkt efter utskrivningen från sjukhuset till radion för att snacka melodifestival och med tanke på mitt allmäntillstånd var det ett under att jag inte trillade ihop under sändningen. Hur jag tänkte eller snarare inte tänkte där är och förblir oklart…20161130_1538391 Vill du lyssna till podden när My och jag pratar om skönhetsoperationer och vad vi själva har gått igenom hittar du tredje avsnittet med MultiMammorna HÄR. Trevlig kväll!

Kram Å

I samarbete med daypay.se

12 Kommentarer

 1. monicahakansson1@hotmail.com'

  Jag va tidigt utvecklad i min klass. Fick fort höra att mina bröst hoppa upp å ner. Mobbning av högsta klass. Har sedan skoltiden ALDRIG velat springa eller gå fort pga detta. Önskar sen flera år att jag fått nån sjukdom som gjort att jag gått ner i vikt å jag hatar mina bröst. Men jag har inga ekonomiska förutsättningar att kunna göra några OP.

  Svara
  • aza@kalmena.com'

   Men vad tråkigt att höra att du mår så dåligt p g a v dina bröst. Jag antar att du har provat att få hjälp via landstinget? Kram Å

   Svara
 2. katjaryden@hotmail.com'

  Vilket fantastiskt resultat! Det blev verkligen jättefint.

  Svara
  • aza@kalmena.com'

   Stort tack K! Kram Å

   Svara
 3. ellen.franzen@gmail.com'

  Jättefint blev resultatet ! Hade varit jättenöjd om jag vore du. I framtiden tror jag inte man kommer använda kniven längre när det gäller ansiktslyft utan bara Fraxel – laser och trådlyft samt andra mindre invasiva metoder. En kombination kan få samma resultat . Kram !

  Svara
  • aza@kalmena.com'

   Tack Ellen. Det är jag. Kollade på andra metoder också som trådlyft men kom fram till att det inte kändes lika “säkert” och att effekten dessutom försvinner. Men förhoppningsvis är det som du skriver på gång metoder som gör att man slipper kniven. Kram Å

   Svara
 4. olaswing1012@hotmail.com'

  Det är verkligen skillnad .
  Du ser yngre ut också.
  En bonus.
  Kram L

  Svara
  • aza@kalmena.com'

   Tack Lars! Det känns såklart bra ;-). Kram Å

   Svara
 5. bloggensinfo@gmail.com'

  Ta det här rätt nu, men jag tycker inte du ser gammal ut på första bilderna om man säger så, du ser fin och åtstramad ut där också. Så jag kunde inte se mycket till skillnad men däremot vet jag att de små detaljerna är bara man själv som ser och det är ju därför man gör det, för sig själv. Jag tycker hur som helst att du ser awesome på BÅDA bilderna, så sjukt vacker och fin. Jag hade nog en annan bild, när man tänker före och efterbilder så tänker man skrynklig som en elefant och sen len och stram som en bebisrumpa. Men det är ju inte alltid man väntar till såna kontraster. Du ser som sagt asfin ut, så jättefin och vacker. Skönt att du mår bra nu i alla fall. <3

  Svara
  • aza@kalmena.com'

   Ingen fara Diana! Jag tar inte illa upp och det är ju dessutom positivt att du inte tycker jag ser så gammal ut på förebilderna. Eftersom “förfallet” (hoppas du förstår ironin) inte hade hunnit gå så långt räckte det ju dessutom med bara ett litet ansiktslyft vilket jag är mycket glad för. Kram Å

   Svara
 6. erikalarhag@hotmail.com'

  Hej Åza, har planer att göra samma som dig. Jättefint resultat tycker jag! Var det ett mellan ansiktslyft du gjorde? Kan man få tips på vilken läkare du valde? Är sjukt rädd för allt vad sjukhus heter, men har bestämt mig då jag funderat länge. Glad att du delar med dig! Kram

  Svara
  • aza@kalmena.com'

   Det var ett halvt ansiktslyft Erika. Tror det kallas litet. Inboxa mig på azabrennander@outlook.com så kan jag svara på dina frågor. Kram Å

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Gunilla Persson – Allt Ljus på Mig

Vi har det fortsatt bra i fjällen och alla skippade sista åket idag men Mr X, som opererades i torsdags, blir kvar på lasarettet över helgen! Men nog om oss för ikväll går ju Melodifestivalens fjärde deltävling av stapeln i Eskilstuna och jag vågar påstå att det är...

Läs mer

Livsstil

Två Trauman

Är det inte det ena så är det det andra säger man ju ofta och sportlovsveckan är inget undantag... Redan första dagen ställdes vi inför TVÅ TRAUMAN i den närmaste kretsen. Det ena lite värre än det andra och det är upp till dig att värdera vilket som är värst......

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Hjärtan, Lip Flip, Plattröv och Mello

Hjärtligt känslosamt och härligt när podden gästades av min hjärtopererade son Tim på Alla Hjärtans dag! Denna veckan pratar vi också om min Lip flip, SnyggBrorsans plattröv, Melodifestivalen och en hel del annat knas signerat SnyggBrorsan såklart... Lyssna gärna!...

Läs mer

Livsstil

Mellofest följt av Sportlov i Fjällen

Jag har sååååå mycket att berätta från efterfesternas efterfest när det blev dubbelseger för Cazzi Opeia i Melodifestivalens tredje deltävling i Växjö, och inte desto mindre om hur jag hamnade på Gunilla Perssons högst privata förfest... Men först av allt vill jag...

Läs mer

Livsstil

Så tippar jag Deltävling 3 i Melodifestivalen

Om några timmar drar Melodifestivalens tredje deltävling igång på riktigt i Växjö och efter att ha varit på plats vid gårdagens genrepetition i Vida Arena kommer här min bedömning av bidragen och hur jag tror de kommer placera sig. Så håll i dig, nu köööör vi! 1....

Läs mer

Livsstil

Gynning, Berg, Gustafson och Meltzer

Ikväll har jag varit på genrepetition av Melodifestivalens tredje deltävling som sänds från Växjö och gissa vad?! Deltävling 3 har inte bara det starkaste startfältet hittills... Förutom bättre låtar och Björn Gustafsson får Carina Berg dessutom sällskap av...

Läs mer

Livsstil

Repetitioner i Melodifestivalen Deltävling 3

Idag drog repetitionerna igång för artisterna i deltävling 3 och eftersom den går av stapeln i Växjö var jag självklart på plats i Vida Arena! Artisterna som tävlar är i nämnd ordning Jacquline med låten Effortless. Clara Klingenström ned låten Aldrig mer. Kim...

Läs mer

Livsstil

Alla Hjärtebarns dag

I skrivande stund står mitt hjärtebarn i köket och steker schnitzlar till vår Alla hjärtans dag middag. Dealen är att jag handlar och fixar alla tillbehör (pommes, fetaostsallad och bearnaisesås) samt att han panerar och steker schnitzlarna (med hjälp av...

Läs mer

Livsstil

Smaken är som Baken i Mello Cirkusen

Kära vänner, om ni frågar mig har en av årets mest spännande och härliga veckor dragit igång. Och då syftar jag inte bara på Alla Hjärtans dag utan desto mer på att Mello cirkusen äntligen är tillbaka i min hemstad Växjö. Och jag ÄLSKAR det! Men innan jag går in på...

Läs mer

Recept

Handbok för Husmödrar och Italiensk Kyckling

Lovar, lovar, lovar att före- och efterbilder kommer upp här också men till er som tycker det är trist att jag bara lägger upp klipp från huset på Instagram, är den enkla förklaringen att det kräver betydligt mindre insats att filma en snutt i stunden, än att...

Läs mer