23 februari, 2017

De små sakerna

Sakta försöker jag återta kontrollen över min vardag och jag inser att små saker kan ha stor betydelse. Som att tillåta sig somna en stund i soffan för att man är trött innan man jobbar klart och att ha mobilen på ljudlös när man ändå inte kan eller orkar prata/svara på mail.

På gårdagens möte fick jag ytterligare ett tips i all välmening för även om jag alltid stänger av ljudet när jag sitter på möten har jag oftast full koll på vad som händer i displayen ändå. Men igår var det andra bullar för när den började blinka vände helt enkelt min gode vän och rådgivare på mobilen så att jag inte kunde se vem som sökte mig. Den lilla gesten gjorde att jag för första gången på mycket länge kände hur jag var 100% närvarande och ett mycket välkommet lugn spred sig genom kroppen .

Jag inser att de små sakerna jag nämner säkert är självklara för många men för mig är det ganska stora förändringar som jag tror är nödvändiga att genomföra för att jag ska hitta rätt kurs i livet igen.

Nu ska jag ladda för morgonens styrelsemöte med Företagarna Växjö och min plan är att överraska med mitt nya lugna jag (och en mobiltelefon med baksidan upp).

Kram Å38Foto: Vindro,  Styrelsen för Företagarna Växjö

4 Kommentarer

 1. kat.gillberg@gmail.com'

  Jag läste att Pingis Hedenius endast kollar sin telefon och mail när hon har möjlighet att svara. Hon menar att det är slöseri med tid och tankesplittrande att t ex läsa ett mail om du ändå inte kan kolla upp vad som efterfrågas och svara.

  Svara
  • aza@kalmena.com'

   Så jäkla rätt såklart Katarina! Jag ska försöka ta efter det! Kram Å

   Svara
 2. olaswing1012@hotmail.com'

  Mmmm det är små förändringar som allt startar med.
  Rom byggdes ju inte på en dag eller hur.
  Jag brukar säga att inget är omöjligt det tar bara lite längre tid.
  Sköt om dig nu.
  Kram så länge L.

  Svara
  • aza@kalmena.com'

   Kloka ord Lars. Det får ta tid. Kram Å

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Livsstil

Gunilla Persson – Allt Ljus på Mig

Vi har det fortsatt bra i fjällen och alla skippade sista åket idag men Mr X, som opererades i torsdags, blir kvar på lasarettet över helgen! Men nog om oss för ikväll går ju Melodifestivalens fjärde deltävling av stapeln i Eskilstuna och jag vågar påstå att det är...

Läs mer

Livsstil

Två Trauman

Är det inte det ena så är det det andra säger man ju ofta och sportlovsveckan är inget undantag... Redan första dagen ställdes vi inför TVÅ TRAUMAN i den närmaste kretsen. Det ena lite värre än det andra och det är upp till dig att värdera vilket som är värst......

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Hjärtan, Lip Flip, Plattröv och Mello

Hjärtligt känslosamt och härligt när podden gästades av min hjärtopererade son Tim på Alla Hjärtans dag! Denna veckan pratar vi också om min Lip flip, SnyggBrorsans plattröv, Melodifestivalen och en hel del annat knas signerat SnyggBrorsan såklart... Lyssna gärna!...

Läs mer

Livsstil

Mellofest följt av Sportlov i Fjällen

Jag har sååååå mycket att berätta från efterfesternas efterfest när det blev dubbelseger för Cazzi Opeia i Melodifestivalens tredje deltävling i Växjö, och inte desto mindre om hur jag hamnade på Gunilla Perssons högst privata förfest... Men först av allt vill jag...

Läs mer

Livsstil

Så tippar jag Deltävling 3 i Melodifestivalen

Om några timmar drar Melodifestivalens tredje deltävling igång på riktigt i Växjö och efter att ha varit på plats vid gårdagens genrepetition i Vida Arena kommer här min bedömning av bidragen och hur jag tror de kommer placera sig. Så håll i dig, nu köööör vi! 1....

Läs mer

Livsstil

Gynning, Berg, Gustafson och Meltzer

Ikväll har jag varit på genrepetition av Melodifestivalens tredje deltävling som sänds från Växjö och gissa vad?! Deltävling 3 har inte bara det starkaste startfältet hittills... Förutom bättre låtar och Björn Gustafsson får Carina Berg dessutom sällskap av...

Läs mer

Livsstil

Repetitioner i Melodifestivalen Deltävling 3

Idag drog repetitionerna igång för artisterna i deltävling 3 och eftersom den går av stapeln i Växjö var jag självklart på plats i Vida Arena! Artisterna som tävlar är i nämnd ordning Jacquline med låten Effortless. Clara Klingenström ned låten Aldrig mer. Kim...

Läs mer

Livsstil

Alla Hjärtebarns dag

I skrivande stund står mitt hjärtebarn i köket och steker schnitzlar till vår Alla hjärtans dag middag. Dealen är att jag handlar och fixar alla tillbehör (pommes, fetaostsallad och bearnaisesås) samt att han panerar och steker schnitzlarna (med hjälp av...

Läs mer

Livsstil

Smaken är som Baken i Mello Cirkusen

Kära vänner, om ni frågar mig har en av årets mest spännande och härliga veckor dragit igång. Och då syftar jag inte bara på Alla Hjärtans dag utan desto mer på att Mello cirkusen äntligen är tillbaka i min hemstad Växjö. Och jag ÄLSKAR det! Men innan jag går in på...

Läs mer

Recept

Handbok för Husmödrar och Italiensk Kyckling

Lovar, lovar, lovar att före- och efterbilder kommer upp här också men till er som tycker det är trist att jag bara lägger upp klipp från huset på Instagram, är den enkla förklaringen att det kräver betydligt mindre insats att filma en snutt i stunden, än att...

Läs mer