31 maj, 2015

Mamma är lik sin mamma..

Mamma är lik sin mamma
Ja, kvinnans lott i livet är densamma.
Det sade farmors mormors mor till sin farmors morbrors bror – 
att livet är ett enda damma-damma.

Har du hört den underbara gamla låten med Siw Malmkvist? Den säger en hel del tycker jag för visst är det så att mycket av det som din mamma gjorde för dig när du var barn, det gör säkert även du för dina barn. Mamma är ju en av de första förebilderna man någonsin haft och så har hon för mig förblivit!

IMG_20150531_175311 Jag minns när jag 18 år gammal hade flyttat 25 mil hemifrån och skulle laga första middagen i nya lägenheten. Eftersom jag ville känna mig sådär husmorsaktigt duktig i köket som mamma är var den första maträtten jag gav mig på kokt torsk med äggsås, för det var något som min mamma var en hejare på och något som min far uppskattat mycket genom åren. Därför ville jag såklart inte vara sämre utan ville överraska min sambo med detsamma när han kom hem från jobbet..

Man kan väl lugnt säga att det inte blev någon succé. Stackars sambon åt och åt. Inte för att det var gott (jag hade översaltat fisken något så kopiöst eftersom mamma sagt att man behövde salta fisk lite extra) men för att visa sin uppskattning över att jag åtminstone försökt prestera som min mamma.

Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess och idag skulle jag nästan våga mig på att utmana min mamma i torsk med äggsås, men bara nästan.

Idag är det ALLA mammors dag och jag har självklart gratulerat lilla mor som kom hem från Polen i förmiddags. Idag hade vi lite svårt att samla familjen så vi bestämde oss för att fira ordentligt nästa helg istället.
Men firad och överraskad blev jag just ändå! 2015-05-31 18.23.59 Hjärtat har nämligen precis invaderat huset, en dag tidigare än planerat, och han är här för att stanna!
Så nu ska vi strax börja laga middag tillsammans och mysa i kubik!

STORT GRATTIS alla härliga MAMMOR (med ett extra stort till min egen förstås) därute och fortsatt trevlig Mors Dag!140314_mellow_50_there_is_this_boy764-9577-9577

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Recept

Goda Grilltillbehör

Tycker du som jag att det svåraste under grillsäsongen är att hitta på smarriga tillbehör till proteinet man lägger på grillen? Om så är fallet kommer här fyra förslag från mig. Först ut är min absoluta favorit så här i färskpotatistider. Smaklig spis! /Å Varm...

Läs mer

Livsstil

Bajs

Helgen har präglats av bajs, solsken, bajs, arbete, bajs, ryggskott, bajs, samarbete och bajs. Som du säkert förstår är det tyvärr bajs som har fått mest utrymme och med bajs menar jag de objudna trädgårdsgästerna som dyker upp på Sjöfällan varje morgon för att...

Läs mer

Livsstil

Då flyttar vi igen

Vet du hur trött jag är på att flytta? På mindre än ett år har jag själv flyttat från Växjö till Ör och därefter vidare till föräldrahemmet i Lidnäs. I samma veva har jag dessutom flyttat min ömma moder från Lidnäs till en lägenhet i Moheda och så sent som igår...

Läs mer

Livsstil

Baby Reindeer

Det har nog inte undgått många att Netflix nyligen släppt en verklighetsbaserad miniserie som heter Baby Reindeer. Serien handlar om en relativt misslyckad komiker som blir stalkad av en kvinna som han bjudit på cola där han arbetar som bartender. Den vänligheten...

Läs mer

Livsstil

Ännu en Jäkla Knöl

Så här är det. Jag försöker hålla humöret uppe. Fokusera på det som är bra istället för dåligt. Men ibland dippar det. Nyligen hittade jag nämligen en ny knöl i mitt vänstra bröst. Förra gången var det högra och likt då var jag tidigare i veckan på tuttkoll på...

Läs mer

Livsstil

New look upcoming

Idag har Inga-Lill och jag varit hos mästerfotografen Martina Wärenfeldt. Det är nämligen dags att ge bloggen en ny look. Även om jag älskar bilden jag har nu (på språng i grön jumpsuit och som Martina fotograferat och skapat) så är den minst fyra år gammal och jag...

Läs mer

Livsstil

Festen fortsätter

Just nu håller vi på att öppna upp vårt älskade Sjöfällan vid Helgahavet och jag nyper mig i armen av både vädret och vårt paradis. Morgonens vy gick inte av för hackor. Och inte frukosten heller.. Att öppna upp semesterparadiset fick mig dock att inse dess...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Fåfänga, Musfisar och Halleluja

Hur fåfäng får en man vara och hur många shots kan man dricka innan man bör skämmas? Denna gången avhandlas allt ifrån tältmöten till cirkus, en snuskdoktor, ögonbryn, träningsläger och smulpapper till veckans höjdare i form av whiskymässa och tjejhäng i Tylösand....

Läs mer

Livsstil

Kom och Boa med oss

Misstänker att jag inte är ensam om att "boa" lite extra mycket just nu när vårsolens strålar obarmhärtigt avslöjar allt som behöver sommarfixas både inne och ute... På fredag den 4 maj har Striddes Färghandel i Växjö öppet hus mellan 10 -18 så om du vill få tips...

Läs mer

Livsstil, Recept

Grill Kungar och Sallader

Jag har förstått att kvällens ämne bjuder på mycket igenkänning så vi tar det från början. Igår bestämdes att Mr X, SnyggBrorsan och jag skulle ha en mysig kväll och grilla tillsammans. Eftersom jag är mest flexibel i och med att jag arbetar hemifrån, erbjöd jag...

Läs mer