30 maj, 2015

Spontantripp

Eftersom spontanitet är mitt mellannamn hamnade jag och Råttan på Hotel Skansen i Båstad igår!

Smidigt det där att de senaste hotellen jag bott på heter just Skansen. Förra helgen tillbringades ju nämligen på Hotel Skansen på Öland. Båda oerhört mysiga och trevliga hotell  enligt mitt tyckande! Kanske borde kolla upp om det finns något mer Skansen i närheten som jag skulle kunna besöka. Vem vet, jag kanske checkar in hos vårtsvinen på Skansen i Hufvudstaden nästa helg… 😉

Efter att ha kastat in väskorna (och Råttan) på rummet precis bredvid tennis courten var det dags för middag. Det är verkligen ett litet helsike att ta sig fram mellan kullerstenarna med dessa klackar men slutligen halkade jag in på Restaurang Papas.

IMG_9233 Jacka och clutch från Frontrow. Klänning Lise Sandahl. Halsband Love Forever och skor från Zara.

Underbar utsikt från middagsbordet på Papas med hotellets Kallbadhus i bakgrunden. IMG_20150529_221746 Till förrätt blev det lite småplock som nyskördad sparris från Torekov med hollandaisesås och en charkbricka med massor av delikatesser. Till huvudrätt valde jag en himmelsk piggvar med hummerskum och färskpotatis!IMG_9241 Efter middagen lyckades jag parera kullerstenarna de c:a 30 metrarna tillbaka till hotellet där jag slog mig ner i pianobaren. Killen som spelade hette Jakob Eriksson (förresten heter han nog det fortfarande) och min känsla säger mig att det är en kille vi kommer få höra mer utav framöver! Lyssna gärna till klippet jag lagt ut på min Webb-Tv!IMG_9242 Kanske ingen vidare bra bild men jag tycker den förmedlar så mycket av känslan runt flygeln så jag bjuder på den ändå!IMG_9246 Nöjd och belåten traskade jag så småningom tillbaka till Råttan som behövde rastas och nattas. Just när vi skulle bege oss ut i natten öppnade sig himlen och eftersom jag spontanpackat (läst slängt ihop lite skor och kläder på 5 min) hade jag av någon outgrundlig anledning prioriterat klackar och paljetter framför regnställ och gummistövlar.. Tur då att man har vänner som på kort varsel kan ställa upp och skramla fram en mer väderanpassad outfit (om än inte i riktigt rätt storlek)..IMG_9250Nöjd över att jag ändå lyckades pimpa upp allt med lite paljetter…

Idag hade jag tänkt börja dagen med ett core/avslappningspass på morgonen men eftersom jag vaknade upp med ett öga som dunkade värre än grannarna avbokade jag den och satsade på en långfrukost med extra allt istället.2015-05-30 10.42.00 Efter att ha smält maten blev det SPA-häng innan sen utcheckning. Fick någon kommentar om att “du glömt ta av dig glasögonen” men eftersom valet stod mellan att inte se mer än en meter framför mig eller se lite småknasig ut med glasögon i poolen fick det bli (sim)glasögon på. Förbenade ögoninflammation.. 2015-05-30 12.58.48 Nu är det mys med Råttan som står på agendan. Hoppas du har en riktigt mysig kväll och laddar för morsdag imorgon.

På återhörande!

Kram Å

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du gillar kanske även…

Recept

Goda Grilltillbehör

Tycker du som jag att det svåraste under grillsäsongen är att hitta på smarriga tillbehör till proteinet man lägger på grillen? Om så är fallet kommer här fyra förslag från mig. Först ut är min absoluta favorit så här i färskpotatistider. Smaklig spis! /Å Varm...

Läs mer

Livsstil

Bajs

Helgen har präglats av bajs, solsken, bajs, arbete, bajs, ryggskott, bajs, samarbete och bajs. Som du säkert förstår är det tyvärr bajs som har fått mest utrymme och med bajs menar jag de objudna trädgårdsgästerna som dyker upp på Sjöfällan varje morgon för att...

Läs mer

Livsstil

Då flyttar vi igen

Vet du hur trött jag är på att flytta? På mindre än ett år har jag själv flyttat från Växjö till Ör och därefter vidare till föräldrahemmet i Lidnäs. I samma veva har jag dessutom flyttat min ömma moder från Lidnäs till en lägenhet i Moheda och så sent som igår...

Läs mer

Livsstil

Baby Reindeer

Det har nog inte undgått många att Netflix nyligen släppt en verklighetsbaserad miniserie som heter Baby Reindeer. Serien handlar om en relativt misslyckad komiker som blir stalkad av en kvinna som han bjudit på cola där han arbetar som bartender. Den vänligheten...

Läs mer

Livsstil

Ännu en Jäkla Knöl

Så här är det. Jag försöker hålla humöret uppe. Fokusera på det som är bra istället för dåligt. Men ibland dippar det. Nyligen hittade jag nämligen en ny knöl i mitt vänstra bröst. Förra gången var det högra och likt då var jag tidigare i veckan på tuttkoll på...

Läs mer

Livsstil

New look upcoming

Idag har Inga-Lill och jag varit hos mästerfotografen Martina Wärenfeldt. Det är nämligen dags att ge bloggen en ny look. Även om jag älskar bilden jag har nu (på språng i grön jumpsuit och som Martina fotograferat och skapat) så är den minst fyra år gammal och jag...

Läs mer

Livsstil

Festen fortsätter

Just nu håller vi på att öppna upp vårt älskade Sjöfällan vid Helgahavet och jag nyper mig i armen av både vädret och vårt paradis. Morgonens vy gick inte av för hackor. Och inte frukosten heller.. Att öppna upp semesterparadiset fick mig dock att inse dess...

Läs mer

Snygg-Brorsan & Super-Syrran

Fåfänga, Musfisar och Halleluja

Hur fåfäng får en man vara och hur många shots kan man dricka innan man bör skämmas? Denna gången avhandlas allt ifrån tältmöten till cirkus, en snuskdoktor, ögonbryn, träningsläger och smulpapper till veckans höjdare i form av whiskymässa och tjejhäng i Tylösand....

Läs mer

Livsstil

Kom och Boa med oss

Misstänker att jag inte är ensam om att "boa" lite extra mycket just nu när vårsolens strålar obarmhärtigt avslöjar allt som behöver sommarfixas både inne och ute... På fredag den 4 maj har Striddes Färghandel i Växjö öppet hus mellan 10 -18 så om du vill få tips...

Läs mer

Livsstil, Recept

Grill Kungar och Sallader

Jag har förstått att kvällens ämne bjuder på mycket igenkänning så vi tar det från början. Igår bestämdes att Mr X, SnyggBrorsan och jag skulle ha en mysig kväll och grilla tillsammans. Eftersom jag är mest flexibel i och med att jag arbetar hemifrån, erbjöd jag...

Läs mer